Accepto
Aquest web utilitza la cookie _ga propietat de Google Analytics, persistent durant 2 anys, per habilitar la funció de control de visites úniques amb la finalitat de facilitar-li la navegació pel lloc web.
Si continua navegant considerem que està d'acord amb el seu ús. Podrà revocar el consentiment i obtenir més informació consultant la nostra Política de cookies
Portada - Recerca - Cuina | Revista 71

Cuina amb Isabel Mas. Calamars farcits

Lo Pedrís , amb l’afany d’ampliar el ventall de col·laboradors, ha volgut desplaçar-se fins al poble veí de la Selva del Camp. Concretament, hem anat fins a la residència d’avis El Vilar per parlar amb una de les reves residents. Es...
Més...

Portada - Recerca - Cuina - Narrativa | Revista 71

Històries per menjar: Fardelletes de col

A la nostra terra, l’hivern acoloreix el paisatge amb tons groguencs, de color de palla i, per uns quants mesos, sembla com si la vida s’hi hagués aturat. Més enllà de la primera impressió, les raconades, els darreres de les cases de molts pobles, els...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 70

Cuinetes: Orada a la sal

Orada o llobarro o qualsevol peix de mida grossa i amb escates. Ingredients: 2 kg de sal marina grossa 1 orada de quilo o quilo i mig.   Precalentem el forn a 180 graus. Posem una capa de sal a una plàtera per anar al forn, al damunt col·loquem el peix net de...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 69

Cuinetes: Coca de poma i avellana

Ingredients: Massa mare:  30 gr de llevat fresc                      125 gr de farina normal                      6 o 7 cullerades soperes d’aigua tèbia...
Més...

Recerca - Literatura - Cuina - Narrativa | Revista 67

Espàrrecs

Tot i el fred, al febrer despunten els primers senyals de primavera, les mimoses als jardins, narcisos que tornen a néixer dels bulbs soterrats. I als camps, les flors dels ametllers intercanvien tons blancs amb altres de rosats i ens anuncien un fruit proper. Tanmateix, el renaixement no...
Més...

Recerca - Literatura - Cuina - Narrativa | Revista 68

Favatada

“Diumenge que ve, favatada”. Una frase que es torna sentència i que durant anys, algú amb ànims de celebració pronunciava per empènyer la resta a la participació. Festa grossa al voltant d’aquest llegum de màxims. Sí,...
Més...

Recerca - Cuina - Ampa escola | Revista 66

Cuinetes: Cóc ràpid

Ingredients per una plàtera de forn gran: 6 ous 2 iogurts de llimona 5 mides de iogurt de farina 4 mides de iogurt de sucre 1 mida de iogurt d’oli d’oliva 1 polsim de sal 2 sobres de llevat químic (30 gr.)   Preescalfem el forn a 180 graus, dalt...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 65

Albergínies amb beixamel

Plat que no ubico, si de primer, segon, entrants… no ho sé. La meva àvia Rafaela el feia els dies que érem tots a dinar... a ma germana li encanten. Per cert, encara amb 99 anys l’àvia el feia i li quedava boníssim. Ingredients : 2...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 64

Cuinetes: Fumet de peix

A mon pare sempre li ha agradat molt cuinar, el sopar quasi sempre el feia ell, i el dinar dels dissabtes era com un ritual: peix bullit amb patates i del caldo feia arròs o fideus. Tot boníssim, la cuina feia una oloreta a caldo de peix… mmmmm Per això crec que...
Més...

Recerca - Literatura - Cuina - Narrativa | Revista 64

Coca amb cireres

De sobte, ens llevem i sentim olor de primavera, un aroma que esbandeix l’hivern i ens obre l’arc de colors i sabors que enyoràvem des de feia un any. És aquell despertar de la naturalesa que arrenca amb força i ens ofereix els primers fruits de la temporada...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 63

Cuinetes: Llom Rosita

LLOM ROSITA La meva feina no té res a veure amb la cuina, però m’agrada molt cuinar. Per això escric receptes de cuina al Pedrís. Parlo de la meva feina, perquè ja fa molts anys que m’hi dedico i m’ha portat per domicilis de tot el...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 63

De la docència culinària i els seus valors

De tant en tant, alguns clients del restaurant m'han demanat de fer clases de cuina, asegurant-me que serien els primers en apuntar-se. La veritat és que em faria gràcia, penso que seria una nova experiència, un aprenentatge nou per posar-me a la motxilla. Tot i que ja...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 62

Cuinetes: Croquetes fàcils

Ingredients: 3 pits de pollastre 2 pams de llonganissa amb pebre 1 ceba grossa 1 raig de cognac o vi ranci Sal Pebre Pa ratllat Farina Ou Per la beixamel: 1 tros de mantega 1 cullerada de farina (generosa) Llet Tallem a trossos...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 62

Un plat per cuinar per Nadal: Espatlla de corder al forn

Ja que s'apropa Nadal el pessebre preparem i així, amb força alegria la festa celebrarem. A tots els lectors de Lo Pedrís voldria felicitar, que amb salut comencin l'any i ben units el puguin acabar. I com que a totes les festes se serveix...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 62

Històries per menjar: Caldo i pilota

No recordo quines van ser les primeres olors comestibles que vaig sentir i ni cal, però sí quines eren les que m’embolicaven i alimentaven cap a meitats de la dècada dels 50 del XX. Des de la intuïció i l’emprempta del gust, em decanto cap a...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 61

Cuinetes: Calamars amb ceba i tomàquet

Ingredients per a 4 persones 4-5 calamars mitjans (més o menys 1 per persona) 4- 5 tomàquets madurs 1 ceba i mitja 6-7 grans d’all Oli Vi blanc o vi ranci Sal Pebre negre Pebre vermell Elaboració Netegem els calamars i els...
Més...

Recerca - Entitats - Cuina - Escola | Revista 60

Cuinetes: el menú de l'escola

Cada dia de dilluns a divendres, puntualment a les 13h, el Josep M. Duran porta a l’escola un paquet molt gran……és el menú dels nens .Quan entres al menjador están tots asseguts , en silenci i molt ben posadets. La Pili, i a vegades la Yoi, tenen...
Més...

Recerca - Entitats - Cuina - Escola | Revista 60

Les crêpes arriben a l'escola

Cada any quan arriba el febrer i coincidint amb la festa de la chandeleur que es celebra a França, fem crêpes à l’escola. Les vam preparar amb cicle mitjà i superior. Als nens, els agrada molt preparar-les i sobretot menjar-les. Que bones! Aquesta...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 60

Recordant dues receptes de cuina de la Pepita Júlia i la Matilde Bruno

L'any 1996, i durant la Setmana Cultural de Vilaplana, es va editar un llibre de cuina que molts vilaplanencs tenen a casa seva, titulat Així cuinem a Vilaplan a. Mentre arreglava els llibres que tinc, m'ha vingut a les mans i he pensat que potser estaria bé posar un...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 59

Cuinetes: Rap a l'all cremat

Ingredients: - 1 rap (ros o negre). A la peixateria demanem que ens separin el cap de la cua. La cua que ens la facin a talls de més o menys un dit, dit i mig de gruix. - 5 o 6 alls. - 1 got de vi blanc. - Farina. - Oli d’oliva. - Sal. - Opcional: patates o...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 58

Cuinetes: Sardines amb patates

Els pescadors tenen fama de bons cuiners. La meva afició per la cuina ve del meu pare, pescador del llum. Aquesta recepta me la va ensenyar ell, ja que a la barca la feien moltes vegades. De fet la seva dieta del migdia amb tots els companys de barcada es reduïa a sardina i...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 58

D'kastro, gastroreflexions

Estem arribant als finals d'any, s'apropen les festes de Nadal, matarem el gall i beurem xampany. Són temps d'esperança. La gent espera... les entranyables reunions familiars, que els hi toqui “la grossa”, el dia u de Gener per a deixar de fumar, els més joves el...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 57

Cuinetes: El tombet de la iaia Neus

El tombet és un plat típic de Mallorca, però no me’l van ensenyar a fer a ses Illes. Ja fa molts anys o no tants, a l’estiu , anàvem amb la meva amiga Neus al poble de la seva iaia (iaia Neus), el Molar. Hi anàvem per festa major, la iaia...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 56

Pastís d'estiu

Ingredients del pastís: 1 làmina de pasta brisa o de full 8 tomaques madures sucre 250 g de formatge mascarpone 200 cc de nata líquida 1 llauna d’anxoves 4 ous oli, sal i alfàbrega Ingredients del pesto: 2 bones branques...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 56

L'Estètica

 L'ESTÈTICA... avui en dia s'ha convertit en quelcom primordial. Hem passat d'uns temps de postguerra, on l'estètica era totalment prescindible, només cal mirar-se pel•lícules dels anys 50 i 60 per veure que la majoria de la gent prou feina tenia per poguer...
Més...


1 al 25 de 79
1234
Cercar
Publicitat
Opinio online
comentaris Comentaris recents
Pitxi

Jóvens de Vilaplana

Crec que feia temps que no sorgia un grup de joves tan dinàmic, participatiu i que vetlli tant pels interessos de tota la nostra...

Josep Maria Garcia Abelló

Sobre els Bolets

Per a tots els afeccionats als bolets i a la bona literatura, els recomano aquest article de Mariona Quadrada sobre les espècies...

Josep Bigorra

Felicitats al Grup de jóvens

Sempre he trobat molt poc graciós això d'escriure en anònim, així que no costa res donar la cara. Les coses clares, des del primer...

Un Que Contrasta Les Notícies

Felicitats al Grup de jóvens

Ahir, tot molt bé, però no pengen tantes medalles. M'ha arribat de fons oficials que l'alcalde i demés perslonal de l'ajuntamen,t a...

Miguel y Espe

El títol, posa-li tu

Moltes felicitats pel vostre bon fer en aquest meravellós *rinconcito* on amb tant afecte se'ns tracta i se'ns alimenta. Una abraçada

Albert Aragonès

Poema de Festa Major: l'envelat d€Oleguer Huguet

Gràcies per l'elogi, Pitxi. Trobo que el format web d'aqueixa mena de treballs és ideal i és millor que reserveu el paper per als...

Pitxi

Poema de Festa Major: l'envelat d€Oleguer Huguet

A nivell de vàlua filològica, sens dubte, és un dels millors articles que s'ha publicat a Lo Pedris des de que al 2000 va sorgir a la...

Eladi Huguet Salvat

La cançó del vell Cabrés

Com podreu veure l'últim alcalde que signa el manifest és el de Vilaplana, l'amic Tomas Bigorra.

Albert Aragonès

Poema de Festa Major: l'envelat d€Oleguer Huguet

Prova de posar-te en contacte amb l'editorial: http://www.pragmaedicions.com/

Josep Ma.Fernando Villasevil Escofet

Poema de Festa Major: l'envelat d€Oleguer Huguet

Me encantaria moltissim poguer adquirir el llibre Flames de Teia (Jaume Marine) no se a quina botiga a on ho puc trovarlo. Visc a Londres...

Eduard (lamussara.org)

El Senglar (II part)

Una molt bona iniciativa!! Esperem que el temps acompanyi.

Jaume Queralt

El cultiu casolà de la gírgola (II Part)

Veure el video de Jaume Queralt

Joan Mº Rius Serra

L'optimisme com a virtut

Benvolguts, com a descendent de La Mussara ( des de 1694 ) m’agradaria saber si hi ha alguna recerca feta, referent a la població...

Sergi

Apunts sobre el teatre

Pregunto,,,,,,,,,,¿¿¿¿¿¿¿ a dia d'avui 20 de juny del 2009, s'ha fet alguna cosa????, perque la conexiò que continuem tenin tots...

Salvador Juanpere

Han de passar vint dies

Estimat Eladi: T’agraeixo el comentari aquest de l’acte de presentació del llibre al Centre d’Art Santa Mònica d’ahir, i...

Eladi Huguet Salvat

De llibres

Salvador et felicito. El teu enginy no para. Sempre tens la motivació necessària i adequada. És veu palesament que has...

Raquel

Lo català de Vilaplana: l'article definit LO [lu] (1)

Sembla que ja ha començat la campanya electoral per les europees, encara que sigui de manera soterrada...

Raquel

El carrer de la fe

Ja veig que m'hauré de tornar a donar d'alta al FaceBoock... Gràcies, sergi.

Eladi Huguet Salvat

L'optimisme com a virtut

Hola Sergi: Magnífic el blog de La Mussara. He de fer-te unes petites observacions. L'oncle Ambròs es deia AGUSTENCH i HUGUET i es...

Eladi Huguet Salvat

Contes reciclats

La iniciativa portada a terme per l'Ajuntament de Vilaplana de donar vida i color al poble de La Mussara, no d'un simple llogaret,...

Raquel

L'equip de govern diu no a la dimissió del subdelegat

Coincideixo totalment amb el comentari anterior.

elsemanaldetarragona

Lo català de Vilaplana: l'article definit LO [lu] (1)

me parece muy bien esa propuesta. ¿porque no hacen ustedes lo mismo en el gobierno tripartito de la generalitat de catalunya?

Eduard

Exposició sobre el poema d’Eduardo Galeano “Los Nadies”

Fa una mica de "cosa" això d'opinar així en públic, però suposo que és cosa de la primera vegada només. Per la meva part espero...

Eduard

L'equip de govern diu no a la dimissió del subdelegat

Trobo una gran idea la col·locació de tots els rètols que esmenteu, com homenatge a la gent que hi va viure i per preservar la...

Raquel

Presentació de l'agenda llatinoamericana i mundial 2001

Docns mira, ara sí que no estem gaire d'acord. Trobo que l'insult és una cosa totalment innecessària, que diu molt poc a favor de qui...

Articles recents
Què passa, Esports, Portada

VIII EDICIÓ DE LA CAMINADA DE RESISTÈNCIA ALMOG€VERS  

L’Associació d’Amics de les Muntanyes de Prades ja fa uns anys que...
La nostra gent, Records, Portada

Lo Pedris pel món: Londres

Família Mestre Torruella a Londres amb Lo Pedrís.   Sortida del grup Sons...
La nostra gent, Efemèrides, Portada

Fe d'errades Lo Pedrís 70

En el passat número 70 de Lo Pedrís de Nadal, a l’apartat de natalicis,...
Opinió, Articles, Portada

PULSÓMETRE 71

PUJA Des de Lo Pedrís aplaudim la bona iniciativa del Projecte Pren i...
Recerca, De cinema, Portada

De cinema

De cinema: Molt més que el mestre del terror (III) Acabem el recorregut de la...
Opinió, Cartes a Lo Pedrís, Portada

Carta als familiars de Jordi Cuixart, Joaquim Forn, Oriol Junqueras i Jordi Sànchez

...
La nostra gent, Entrevistes, Portada

Isabel Ferré Vergés (51 anys) Mestra de ioga "Practicar ioga és com aprendre un idioma diferent al que parles habitualment"

Els que ho desconeixem, sovint associem el ioga o amb una manera atlètica de doblegar-se o...
Què passa, Notícies, Portada

Instal·lació d'un caixer automàtic a Vilaplana, un nou servei

El passat mes de febrer l’Ajuntament de Vilaplana va signar un acord amb la...
Literatura, Ressenyes literèries, Portada

Ressenyes literàries: Obriu les portes

Obriu les portes, Lletra de Txarango Il·lustracions de Gemma Capdevila, Sembra...
Què passa, Teatre, Portada

A Vilaplana fem Nadal

El 16 de desembre de 2017 es va celebrar una nova edició de A Vilaplana fem Nadal....
Què passa, Activitats, Jubilats, Portada

Activitats de la Llar de Jubilats, 1r trimestre 2018

El diumenge 18 de febrer vam celebrar al nostre local de la Casa de Cultura la Festa de...
Què passa, Activitats, Escola, Portada

Missió Apilo XII

Aquest any, com ja vam fer l’any passat, l’escola participa en el programa Apilo...
Què passa, Activitats, Escola, Portada

Experimentem !!

Els nens i nenes de la classe de Mart i dels Astronautes fem experiments junts i ens ho passem...
Què passa, Activitats, Escola, Portada

Carnaval a l'escola

Com bé sabeu, aquest trimestre hem celebrat Carnaval, i enguany el rei Carnestoltes ha...
Què passa, Entitats, Activitats, Escola, Portada

Festa del carnestoltes

Aquest trimestre a l’escola Cingle Roig hem celebrat la festa del Carnestoltes. Durant...
Opinió, Articles, Portada

Si volem acabar amb la violència, trenquem el silenci

El #MeToo, Hollywood, el Parlament Europeu, els Maristes, Oxfam i tants d’altres han...
Recerca, Natura, Medicina, Portada

Menjar vegetarià, sí gràcies. T'animes a reduir el teu consum de carn?

En aquest número he canviat de tema per un de més físic i material...
Què passa, Activitats, Portada

Carnaval 2108- Vilaplana

Recerca, Casos i coses, Portada

ARQUITECTURA EFICIENT: La casa passiva

  En anteriors números de Lo Pedrís ja he introduït aquest...
Què passa, Entitats, Activitats, Escola, Portada

Escola: Sortida a Reus

La setmana passada els alumnes de quart, cinquè i sisè de Vilaplana i...
Recerca, Natura, Portada

Plou, però plou poc i malament

Quan em van proposar d'escriure aquest article portàvem una llarga temporada sense...
Què passa, Activitats, Notícies, Portada

VILAPLANA RID

SIGUES EL CANVI QUE VOLS VEURE EN EL MÓN   Benvolguts/des veïns/es,...
Què passa, Activitats, Portada

Parc de Nadal

Una gran experiència la nostra. Compartir i donar moments als nens del poble, els nens...
Recerca, Medicina, Portada

BALAYAGE O CALIFORNIANES

Després d’aquest fred intens, ja tenim ganes que arribi el bon temps i, amb...
La nostra gent, Records, Portada

Lo Pedrís pel món: Senegal

Marta, Ari, Joan, Marc i Pitxi en un poblat del País Bassari al sud est del Senegal.
La nostra gent, Entrevistes, Portada

Entrevista amb Xavi Serramià

Entrevistem el nou agutzil de Vilaplana   Des de fa uns mesos, el veiem més...
Recerca, Cuina, Portada

Cuina amb Isabel Mas. Calamars farcits

Lo Pedrís , amb l’afany d’ampliar el ventall de col·laboradors,...
Opinió, Editorial, Portada

Lo Pedrís 71 (març 2018)

Com un mal somni, recurrent i repetitiu,…una notícia treta d’un vell NODO....
La nostra gent, Homenatges, Records, Portada

El regal de la Maria Aurèlia

“IN MEMORIAM” A MARIA AURÈLIA CAPMANY I FARNÉS Amb...
La nostra gent, Notícies, Música, Portada

Presentació TERRA FERMA

Som Terra Ferma, un grup de les comarques del Camp de Tarragona amb 4 anys...