Accepto
Aquest web utilitza la cookie _ga propietat de Google Analytics, persistent durant 2 anys, per habilitar la funció de control de visites úniques amb la finalitat de facilitar-li la navegació pel lloc web.
Si continua navegant considerem que està d'acord amb el seu ús. Podrà revocar el consentiment i obtenir més informació consultant la nostra Política de cookies
Recerca - Literatura - Cuina - Narrativa | Revista 67

Espàrrecs

Tot i el fred, al febrer despunten els primers senyals de primavera, les mimoses als jardins, narcisos que tornen a néixer dels bulbs soterrats. I als camps, les flors dels ametllers intercanvien tons blancs amb altres de rosats i ens anuncien un fruit proper. Tanmateix, el renaixement no...
Més...

Portada - Recerca - Literatura - Cuina - Narrativa | Revista 68

Favatada

“Diumenge que ve, favatada”. Una frase que es torna sentència i que durant anys, algú amb ànims de celebració pronunciava per empènyer la resta a la participació. Festa grossa al voltant d’aquest llegum de màxims. Sí,...
Més...

Recerca - Cuina - Ampa escola | Revista 66

Cuinetes: Cóc ràpid

Ingredients per una plàtera de forn gran: 6 ous 2 iogurts de llimona 5 mides de iogurt de farina 4 mides de iogurt de sucre 1 mida de iogurt d’oli d’oliva 1 polsim de sal 2 sobres de llevat químic (30 gr.)   Preescalfem el forn a 180 graus, dalt...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 65

Albergínies amb beixamel

Plat que no ubico, si de primer, segon, entrants… no ho sé. La meva àvia Rafaela el feia els dies que érem tots a dinar... a ma germana li encanten. Per cert, encara amb 99 anys l’àvia el feia i li quedava boníssim. Ingredients : 2...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 64

Cuinetes: Fumet de peix

A mon pare sempre li ha agradat molt cuinar, el sopar quasi sempre el feia ell, i el dinar dels dissabtes era com un ritual: peix bullit amb patates i del caldo feia arròs o fideus. Tot boníssim, la cuina feia una oloreta a caldo de peix… mmmmm Per això crec que...
Més...

Recerca - Literatura - Cuina - Narrativa | Revista 64

Coca amb cireres

De sobte, ens llevem i sentim olor de primavera, un aroma que esbandeix l’hivern i ens obre l’arc de colors i sabors que enyoràvem des de feia un any. És aquell despertar de la naturalesa que arrenca amb força i ens ofereix els primers fruits de la temporada...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 63

Cuinetes: Llom Rosita

LLOM ROSITA La meva feina no té res a veure amb la cuina, però m’agrada molt cuinar. Per això escric receptes de cuina al Pedrís. Parlo de la meva feina, perquè ja fa molts anys que m’hi dedico i m’ha portat per domicilis de tot el...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 63

De la docència culinària i els seus valors

De tant en tant, alguns clients del restaurant m'han demanat de fer clases de cuina, asegurant-me que serien els primers en apuntar-se. La veritat és que em faria gràcia, penso que seria una nova experiència, un aprenentatge nou per posar-me a la motxilla. Tot i que ja...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 62

Cuinetes: Croquetes fàcils

Ingredients: 3 pits de pollastre 2 pams de llonganissa amb pebre 1 ceba grossa 1 raig de cognac o vi ranci Sal Pebre Pa ratllat Farina Ou Per la beixamel: 1 tros de mantega 1 cullerada de farina (generosa) Llet Tallem a trossos...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 62

Un plat per cuinar per Nadal: Espatlla de corder al forn

Ja que s'apropa Nadal el pessebre preparem i així, amb força alegria la festa celebrarem. A tots els lectors de Lo Pedrís voldria felicitar, que amb salut comencin l'any i ben units el puguin acabar. I com que a totes les festes se serveix...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 62

Històries per menjar: Caldo i pilota

No recordo quines van ser les primeres olors comestibles que vaig sentir i ni cal, però sí quines eren les que m’embolicaven i alimentaven cap a meitats de la dècada dels 50 del XX. Des de la intuïció i l’emprempta del gust, em decanto cap a...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 61

Cuinetes: Calamars amb ceba i tomàquet

Ingredients per a 4 persones 4-5 calamars mitjans (més o menys 1 per persona) 4- 5 tomàquets madurs 1 ceba i mitja 6-7 grans d’all Oli Vi blanc o vi ranci Sal Pebre negre Pebre vermell Elaboració Netegem els calamars i els...
Més...

Recerca - Entitats - Cuina - Escola | Revista 60

Cuinetes: el menú de l'escola

Cada dia de dilluns a divendres, puntualment a les 13h, el Josep M. Duran porta a l’escola un paquet molt gran……és el menú dels nens .Quan entres al menjador están tots asseguts , en silenci i molt ben posadets. La Pili, i a vegades la Yoi, tenen...
Més...

Recerca - Entitats - Cuina - Escola | Revista 60

Les crêpes arriben a l'escola

Cada any quan arriba el febrer i coincidint amb la festa de la chandeleur que es celebra a França, fem crêpes à l’escola. Les vam preparar amb cicle mitjà i superior. Als nens, els agrada molt preparar-les i sobretot menjar-les. Que bones! Aquesta...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 60

Recordant dues receptes de cuina de la Pepita Júlia i la Matilde Bruno

L'any 1996, i durant la Setmana Cultural de Vilaplana, es va editar un llibre de cuina que molts vilaplanencs tenen a casa seva, titulat Així cuinem a Vilaplan a. Mentre arreglava els llibres que tinc, m'ha vingut a les mans i he pensat que potser estaria bé posar un...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 59

Cuinetes: Rap a l'all cremat

Ingredients: - 1 rap (ros o negre). A la peixateria demanem que ens separin el cap de la cua. La cua que ens la facin a talls de més o menys un dit, dit i mig de gruix. - 5 o 6 alls. - 1 got de vi blanc. - Farina. - Oli d’oliva. - Sal. - Opcional: patates o...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 58

Cuinetes: Sardines amb patates

Els pescadors tenen fama de bons cuiners. La meva afició per la cuina ve del meu pare, pescador del llum. Aquesta recepta me la va ensenyar ell, ja que a la barca la feien moltes vegades. De fet la seva dieta del migdia amb tots els companys de barcada es reduïa a sardina i...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 58

D'kastro, gastroreflexions

Estem arribant als finals d'any, s'apropen les festes de Nadal, matarem el gall i beurem xampany. Són temps d'esperança. La gent espera... les entranyables reunions familiars, que els hi toqui “la grossa”, el dia u de Gener per a deixar de fumar, els més joves el...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 57

Cuinetes: El tombet de la iaia Neus

El tombet és un plat típic de Mallorca, però no me’l van ensenyar a fer a ses Illes. Ja fa molts anys o no tants, a l’estiu , anàvem amb la meva amiga Neus al poble de la seva iaia (iaia Neus), el Molar. Hi anàvem per festa major, la iaia...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 56

Pastís d'estiu

Ingredients del pastís: 1 làmina de pasta brisa o de full 8 tomaques madures sucre 250 g de formatge mascarpone 200 cc de nata líquida 1 llauna d’anxoves 4 ous oli, sal i alfàbrega Ingredients del pesto: 2 bones branques...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 56

L'Estètica

 L'ESTÈTICA... avui en dia s'ha convertit en quelcom primordial. Hem passat d'uns temps de postguerra, on l'estètica era totalment prescindible, només cal mirar-se pel•lícules dels anys 50 i 60 per veure que la majoria de la gent prou feina tenia per poguer...
Més...

Cuina | Revista 55

Rotlles de primavera vietnamites

Rotlles de primavera vietnamites Ingredients: 1 ou 1 ceba 300gr de magre de porc 100gr de gambes pelades 150gr de soja germinada 4...
Més...

Cuina | Revista 55

Ja sé que vull ser quan sigui gran...

Fa molts anys que “flirtejo” amb la cuina i he arribat a estar-ne molt enamorat. És cert que he tingut altres “affaires”, alguns com l'arquitectura, prou importants, ja que em va tenir a les portes de la vicaria. Però sempre havia tingut clar que no...
Més...

Cuina | Revista 53

Noves sensacions

M’assabento de que a Barcelona s’acaba d’obrir un hotel amb look d’entre terminal d’aeroport i d’avió, una iniciativa inaudita i exitosa car, només la primera setmana, ha estat sol•licitada amb més de mil reserves i, a més, segons diuen, la gent hi fa cua. L’ambient és...
Més...

Cuina | Revista 53

El retorn de Leo

Després d'un temps apartat dels fogons, Leo hi ha tornat. A Vilallonga, al centre del Camp i a un cop de pedra de la sortida de l'autopista Tarragona-Valls, just davant la casa on nasqué el metge militar Pere Virgili, a la mateixa plaça al mig del poble, on hi ha...
Més...


1 al 25 de 75
123
Cercar
Publicitat
Opinio online
comentaris Comentaris recents
Pitxi

Jóvens de Vilaplana

Crec que feia temps que no sorgia un grup de joves tan dinàmic, participatiu i que vetlli tant pels interessos de tota la nostra...

Josep Maria Garcia Abelló

Sobre els Bolets

Per a tots els afeccionats als bolets i a la bona literatura, els recomano aquest article de Mariona Quadrada sobre les espècies...

Josep Bigorra

Felicitats al Grup de jóvens

Sempre he trobat molt poc graciós això d'escriure en anònim, així que no costa res donar la cara. Les coses clares, des del primer...

Un Que Contrasta Les Notícies

Felicitats al Grup de jóvens

Ahir, tot molt bé, però no pengen tantes medalles. M'ha arribat de fons oficials que l'alcalde i demés perslonal de l'ajuntamen,t a...

Miguel y Espe

El títol, posa-li tu

Moltes felicitats pel vostre bon fer en aquest meravellós *rinconcito* on amb tant afecte se'ns tracta i se'ns alimenta. Una abraçada

Albert Aragonès

Poema de Festa Major: l'envelat d€Oleguer Huguet

Gràcies per l'elogi, Pitxi. Trobo que el format web d'aqueixa mena de treballs és ideal i és millor que reserveu el paper per als...

Pitxi

Poema de Festa Major: l'envelat d€Oleguer Huguet

A nivell de vàlua filològica, sens dubte, és un dels millors articles que s'ha publicat a Lo Pedris des de que al 2000 va sorgir a la...

Eladi Huguet Salvat

La cançó del vell Cabrés

Com podreu veure l'últim alcalde que signa el manifest és el de Vilaplana, l'amic Tomas Bigorra.

Albert Aragonès

Poema de Festa Major: l'envelat d€Oleguer Huguet

Prova de posar-te en contacte amb l'editorial: http://www.pragmaedicions.com/

Josep Ma.Fernando Villasevil Escofet

Poema de Festa Major: l'envelat d€Oleguer Huguet

Me encantaria moltissim poguer adquirir el llibre Flames de Teia (Jaume Marine) no se a quina botiga a on ho puc trovarlo. Visc a Londres...

Eduard (lamussara.org)

El Senglar (II part)

Una molt bona iniciativa!! Esperem que el temps acompanyi.

Jaume Queralt

El cultiu casolà de la gírgola (II Part)

Veure el video de Jaume Queralt

Joan Mº Rius Serra

L'optimisme com a virtut

Benvolguts, com a descendent de La Mussara ( des de 1694 ) m’agradaria saber si hi ha alguna recerca feta, referent a la població...

Sergi

Apunts sobre el teatre

Pregunto,,,,,,,,,,¿¿¿¿¿¿¿ a dia d'avui 20 de juny del 2009, s'ha fet alguna cosa????, perque la conexiò que continuem tenin tots...

Salvador Juanpere

Han de passar vint dies

Estimat Eladi: T’agraeixo el comentari aquest de l’acte de presentació del llibre al Centre d’Art Santa Mònica d’ahir, i...

Eladi Huguet Salvat

De llibres

Salvador et felicito. El teu enginy no para. Sempre tens la motivació necessària i adequada. És veu palesament que has...

Raquel

Lo català de Vilaplana: l'article definit LO [lu] (1)

Sembla que ja ha començat la campanya electoral per les europees, encara que sigui de manera soterrada...

Raquel

El carrer de la fe

Ja veig que m'hauré de tornar a donar d'alta al FaceBoock... Gràcies, sergi.

Eladi Huguet Salvat

L'optimisme com a virtut

Hola Sergi: Magnífic el blog de La Mussara. He de fer-te unes petites observacions. L'oncle Ambròs es deia AGUSTENCH i HUGUET i es...

Eladi Huguet Salvat

Contes reciclats

La iniciativa portada a terme per l'Ajuntament de Vilaplana de donar vida i color al poble de La Mussara, no d'un simple llogaret,...

Raquel

L'equip de govern diu no a la dimissió del subdelegat

Coincideixo totalment amb el comentari anterior.

elsemanaldetarragona

Lo català de Vilaplana: l'article definit LO [lu] (1)

me parece muy bien esa propuesta. ¿porque no hacen ustedes lo mismo en el gobierno tripartito de la generalitat de catalunya?

Eduard

Exposició sobre el poema d’Eduardo Galeano “Los Nadies”

Fa una mica de "cosa" això d'opinar així en públic, però suposo que és cosa de la primera vegada només. Per la meva part espero...

Eduard

L'equip de govern diu no a la dimissió del subdelegat

Trobo una gran idea la col·locació de tots els rètols que esmenteu, com homenatge a la gent que hi va viure i per preservar la...

Raquel

Presentació de l'agenda llatinoamericana i mundial 2001

Docns mira, ara sí que no estem gaire d'acord. Trobo que l'insult és una cosa totalment innecessària, que diu molt poc a favor de qui...

Articles recents
Actualitat on line

Els animals tamb? senten dolor.

Portada

Portada

Opinió, Articles, Portada

PULS'METRE 68

PUJA Puja la XIV edició de l’Aplec de sardanes a la Mussara. Amb aquesta...
La nostra gent, Entrevistes, Portada

Entrevista a Isabel Salvat

ISABEL SALVAT, AMB LES CIÈNCIES I AMB LES LLETRES Per Antònia Farré...
La nostra gent, Homenatges, Portada

Carta a Carles Capdevila

Bon dia, Carles! Abans de res, permet-me que em presenti breument. De renom, em diuen...
Literatura, Ressenyes literèries, Portada

Ressenyes literàries: L'€lex i el ratolí de corda

Leo Lionni Kalandraka, 2017   El llibre que estem recomanant ara mateix es pot...
Recerca, De cinema, Portada

De cinema

  Donant la nota (II) Ens acomiadàvem de l'anterior article...
Literatura, Contes, Portada

Petits fours

DEUTES             Em vaig acostar...
Recerca, Natura, Portada

La Relaxació, la mare de la Sanació

Un Racó amb Vistes a la Sanació     La Relaxació, la mare...

Recerca, Casos i coses, Portada

Arquitectura eficient: Combatre la calor

  Ara que ha començat l’estiu i la calor apreta és temps que la...
Opinió, Editorial, Portada

Lo Pedrís 68 (juliol 2017)

Encara que separats pel temps, aquest serà el 40è aniversari del primer Aplec de La...
La nostra gent, Entitats, Escola, Portada

La classe del riu

EL GRUP DE NENS I NENES D'EDUCACIÓ INFANTIL DE L'ESCOLA CINGLE ROIG DE VILAPLANA...
La nostra gent, Activitats, Escola, Portada

Mengem fruita a l'escola

Aquest any, com en anys anteriors, des del gener un cop al mes hem menjat fruita i algunes...
La nostra gent, Activitats, Escola, Portada

SETMANA DE L'AIGUA

La setmana del 29 de maig al 2 de juny hem celebrat la Setmana de l’aigua i hem...
La nostra gent, Activitats, Escola, Portada

La Carme Colomer i els seus contes

Com que ens encanten els contes, els nens i nenes d’Infantil i Cicle inicial, vam...
La nostra gent, Entitats, Activitats, Escola, Portada

Treballem contes amb GIANNI RODARI

Els nens de CI hem treballat els contes de Gianni Rodari. Hem llegit molts contes d’ell:...
Què passa, Activitats, Jubilats, Portada

Activitats de la Llar de Jubilats, 2n trimestre 2017

Hola amics i amigues!  Ja som al 2n trimestre de l’any i tenim la temperatura...
Recerca, Literatura, Tradicions, Narrativa, Portada

Llegim ?

Llegim?   Encetem nova secció a “Lo Pedrís” amb la Laia i la...

Què passa, Activitats, Escola, Portada

Cantània

El passat dilluns 12 de juny, els nens i nenes de CS de Vilaplana i de 4t, 5è i...
Què passa, Activitats, Ampa escola, Portada

Colonies 2017

L'alumnat de l'escola cingle Roig va anar a les colònies del càmping de...
Què passa, Activitats, Ampa escola, Portada

SANT JORDI A VILAPLANA 2017

El diumenge de Sant Jordi va despertar radiant. L'AMPA de l’escola, com cada any,...
Què passa, Activitats, Escola, Ampa escola, Portada

Festa final de curs 2016-2017 de l'Escola Cingle Roig

Faltava poc més d’un mes per a la festa de l’escola. La Yolanda, una mare...
Opinió, Articles, Portada

Un futur per a La Mussara

Un any més ens trobem a les portes de l’estiu i novament un munt de vilaplanencs...
Història, Portada, Fem memòria

Passatemps Blues

Aquest volia ser un passatemps on sortíssin uns quants noms importants del Blues i...
La nostra gent, Records, Portada

UN 14 D'ABRIL VAM REBRE LA REPÚBLICA I UN ALTRE ACOMIAD€VEM UN ACTIVISTA

          La relació amb els...
Literatura, Poemes, Portada

Passo la tarda

Assegut. Ingràvid. Transparent. Silenciós. Eternament...
Recerca, Natura, Portada

Rutes per a caminar

El Pont d'Orient (Serra del Boix) Al km 7 de la carretera entre El Perelló i...