Accepto
Aquest web utilitza la cookie _ga propietat de Google Analytics, persistent durant 2 anys, per habilitar la funció de control de visites úniques amb la finalitat de facilitar-li la navegació pel lloc web.
Si continua navegant considerem que està d'acord amb el seu ús. Podrà revocar el consentiment i obtenir més informació consultant la nostra Política de cookies
Portada - Recerca - Cuina | Revista 79

Pataco: una recepta molt antiga

INGREDIENTS   Tonyina, patata, ceba, carbassó, oli   PREPARACIÓ   Es posa la tonyina en remull i quan estigui dessalada es talla a trossos petits. Es pelen les patates i es trenquen a bocins. Es talla la ceba a trossos petits i el...
Més...

Portada - Recerca - Cuina | Revista 79

Cuina de temporada o temporada de cuina (amb molt d'unami)

Estàvem acostumats a fer cuina de temporada; és a dir, cada estació de l’any té les seves fruites i verdures... però el temps evoluciona i, com tot, les plantacions evolucionen, els transports milloren... i arribem a un punt en què hi ha de tot...
Més...

Portada - Recerca - Entitats - Cuina - Escola | Revista 79

Saps què són els pancakes?

La tortita, pancake és un pa pla rodó. La massa conté usualment llet, mantega, ous, farina, llevat, sucre i sal. Hi ha moltes variants en diferents cultures i països; per exemple, als Estats Units se serveixen amb xarop d'auró i mantega. Se solen...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 78

TEMPS DE CAÇA, TEMPS DE CUINA, TEMPS DE TAULA

Estem en plena campanya de caça i, tot i que cada cop queden menys caçadors, partidaris i detractors de la mateixa... la caça a les nostres contrades hi ha estat sempre present. Jo recordo que, fa 50 anys, esperàvem el pare que arribés per veure...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 77

Estofat de porc senglar

INGREDIENTS Porc senglar, ceba, tomàquet, tomacons, pebrots de romesco, alls, pa fregit, julivert, llorer, avellanes, sal, oli i vi negre.   PER FER LA PICADA S’escaliven els alls i els tomacons i es pelen. Escaldem el pebrot de romesco i trèiem la polpa. Es...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 77

LA CUINA ESTÀ DE MODA I EL SOFREGIT N’ÉS EL REI

Està clar que per viure necessitem menjar; n'hi ha qui ho fa senzillament per subsistència, n'hi ha qui en fa un plaer i en gaudeix, i n'hi ha qui ho eleva a la màxima potència per fer-ne un Art i gaudir-ne! Això ha derivat en grans...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 76

Mussarafood: La cuina de casa

En lloc de parlar de grans plats, avui us parlaré de vi. I no perquè en sigui una entesa, ans el contrari: jo soc de les que diu "aquest vi m’agrada, aquest no m’agrada..." i poca cosa més... perquè quant més en vols saber, ben cert que...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 75

Receptes de Cuina amb Isabel Mas

Rodó de corder farcit   Ingredients:           - una cuixa de corder.           - ceba           - oli...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 74

Mussarafood. La cuina de casa

Posar-se davant dels fogons és cosa fàcil. Ara, que en surtin coses bones, ja no ho és tant. Si comencem per coses senzilles, sempre és més probable que surtin bé. Si a més a més hi posem una mica de ganes, encara sortirà molt...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 74

Cuina amb Isabel Mas. Menú de Nadal

D’ENTRANT: LLAMÀNTOL INGREDIENTS: Llamàntol SALSA INGREDIENTS Ceba, mantega, cava, crema de llet, julivert, remolatxa vermella. PROCEDIMENT Agafem una olla gran que hi càpiga molta aigua i posem sal abundant. Quan bulli l’aigua i tirem el...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 73

Cuina amb Isabel Mas: galtes de porc

INGREDIENTS PER QUATRE PERSONES 8 galtes de porc 2 cebes un grapat d’avellanes torrades 1 pebrot de romesco 3 dents d’all escalivades 1 tomàquet escalivat 2 llesques petites de pa fregit dos pastilles d’estarlux de carn oli, sal i pebre...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 72

Cuinetes: Pastís de xocolata al vapor

Ingredients: -1 llauna petita de llet condensada (370 g) -4 ous -100 g de farina -60 g de cacau en pols -1 sobre de llevat químic (15 g) -40 g de mantega a temperatura ambient -1 litre o 1 litre i mig d’aigua Aquest pastís té la particularitat...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 72

Receptes de cuina amb Isabel Mas Gil: Sarsuela de peix

INGREDIENTS PEIXOS Rap, lluç, sèpia, calamars, escamarlans, gambes, musclos i cloïsses PICADA 2 o 3 carquinyolis, un grapat d’avellanes i fetge del rap sofregit ALTRES PER LA PREPARACIÓ Oli, ceba, tomaca triturada, sal, pebre negre i...
Més...

Recerca - Literatura - Cuina - Narrativa | Revista 72

Fricandó

Només de sentir la paraula, és com si s’hagués anunciat una alerta incitant a plaer. Plaer per l’olor de la cassola, pel gust que sentirem d’aquí a una estona, perquè vol dir que és festa i serem més dels habituals i hi...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 71

Cuina amb Isabel Mas. Calamars farcits

Lo Pedrís , amb l’afany d’ampliar el ventall de col·laboradors, ha volgut desplaçar-se fins al poble veí de la Selva del Camp. Concretament, hem anat fins a la residència d’avis El Vilar per parlar amb una de les reves residents. Es...
Més...

Recerca - Cuina - Narrativa | Revista 71

Històries per menjar: Fardelletes de col

A la nostra terra, l’hivern acoloreix el paisatge amb tons groguencs, de color de palla i, per uns quants mesos, sembla com si la vida s’hi hagués aturat. Més enllà de la primera impressió, les raconades, els darreres de les cases de molts pobles, els...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 70

Cuinetes: Orada a la sal

Orada o llobarro o qualsevol peix de mida grossa i amb escates. Ingredients: 2 kg de sal marina grossa 1 orada de quilo o quilo i mig.   Precalentem el forn a 180 graus. Posem una capa de sal a una plàtera per anar al forn, al damunt col·loquem el peix net de...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 69

Cuinetes: Coca de poma i avellana

Ingredients: Massa mare:  30 gr de llevat fresc                      125 gr de farina normal                      6 o 7 cullerades soperes d’aigua tèbia...
Més...

Recerca - Literatura - Cuina - Narrativa | Revista 67

Espàrrecs

Tot i el fred, al febrer despunten els primers senyals de primavera, les mimoses als jardins, narcisos que tornen a néixer dels bulbs soterrats. I als camps, les flors dels ametllers intercanvien tons blancs amb altres de rosats i ens anuncien un fruit proper. Tanmateix, el renaixement no...
Més...

Recerca - Literatura - Cuina - Narrativa | Revista 68

Favatada

“Diumenge que ve, favatada”. Una frase que es torna sentència i que durant anys, algú amb ànims de celebració pronunciava per empènyer la resta a la participació. Festa grossa al voltant d’aquest llegum de màxims. Sí,...
Més...

Recerca - Cuina - Ampa escola | Revista 66

Cuinetes: Cóc ràpid

Ingredients per una plàtera de forn gran: 6 ous 2 iogurts de llimona 5 mides de iogurt de farina 4 mides de iogurt de sucre 1 mida de iogurt d’oli d’oliva 1 polsim de sal 2 sobres de llevat químic (30 gr.)   Preescalfem el forn a 180 graus, dalt...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 65

Albergínies amb beixamel

Plat que no ubico, si de primer, segon, entrants… no ho sé. La meva àvia Rafaela el feia els dies que érem tots a dinar... a ma germana li encanten. Per cert, encara amb 99 anys l’àvia el feia i li quedava boníssim. Ingredients : 2...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 64

Cuinetes: Fumet de peix

A mon pare sempre li ha agradat molt cuinar, el sopar quasi sempre el feia ell, i el dinar dels dissabtes era com un ritual: peix bullit amb patates i del caldo feia arròs o fideus. Tot boníssim, la cuina feia una oloreta a caldo de peix… mmmmm Per això crec que...
Més...

Recerca - Literatura - Cuina - Narrativa | Revista 64

Coca amb cireres

De sobte, ens llevem i sentim olor de primavera, un aroma que esbandeix l’hivern i ens obre l’arc de colors i sabors que enyoràvem des de feia un any. És aquell despertar de la naturalesa que arrenca amb força i ens ofereix els primers fruits de la temporada...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 63

Cuinetes: Llom Rosita

LLOM ROSITA La meva feina no té res a veure amb la cuina, però m’agrada molt cuinar. Per això escric receptes de cuina al Pedrís. Parlo de la meva feina, perquè ja fa molts anys que m’hi dedico i m’ha portat per domicilis de tot el...
Més...


1 al 25 de 93
1234
Cercar
Publicitat
Opinio online
comentaris Comentaris recents
Pitxi

Jóvens de Vilaplana

Crec que feia temps que no sorgia un grup de joves tan dinàmic, participatiu i que vetlli tant pels interessos de tota la nostra...

Josep Maria Garcia Abelló

Sobre els Bolets

Per a tots els afeccionats als bolets i a la bona literatura, els recomano aquest article de Mariona Quadrada sobre les espècies...

Josep Bigorra

Felicitats al Grup de jóvens

Sempre he trobat molt poc graciós això d'escriure en anònim, així que no costa res donar la cara. Les coses clares, des del primer...

Un Que Contrasta Les Notícies

Felicitats al Grup de jóvens

Ahir, tot molt bé, però no pengen tantes medalles. M'ha arribat de fons oficials que l'alcalde i demés perslonal de l'ajuntamen,t a...

Miguel y Espe

El títol, posa-li tu

Moltes felicitats pel vostre bon fer en aquest meravellós *rinconcito* on amb tant afecte se'ns tracta i se'ns alimenta. Una abraçada

Albert Aragonès

Poema de Festa Major: l'envelat d€Oleguer Huguet

Gràcies per l'elogi, Pitxi. Trobo que el format web d'aqueixa mena de treballs és ideal i és millor que reserveu el paper per als...

Pitxi

Poema de Festa Major: l'envelat d€Oleguer Huguet

A nivell de vàlua filològica, sens dubte, és un dels millors articles que s'ha publicat a Lo Pedris des de que al 2000 va sorgir a la...

Eladi Huguet Salvat

La cançó del vell Cabrés

Com podreu veure l'últim alcalde que signa el manifest és el de Vilaplana, l'amic Tomas Bigorra.

Albert Aragonès

Poema de Festa Major: l'envelat d€Oleguer Huguet

Prova de posar-te en contacte amb l'editorial: http://www.pragmaedicions.com/

Josep Ma.Fernando Villasevil Escofet

Poema de Festa Major: l'envelat d€Oleguer Huguet

Me encantaria moltissim poguer adquirir el llibre Flames de Teia (Jaume Marine) no se a quina botiga a on ho puc trovarlo. Visc a Londres...

Eduard (lamussara.org)

El Senglar (II part)

Una molt bona iniciativa!! Esperem que el temps acompanyi.

Jaume Queralt

El cultiu casolà de la gírgola (II Part)

Veure el video de Jaume Queralt

Joan Mº Rius Serra

L'optimisme com a virtut

Benvolguts, com a descendent de La Mussara ( des de 1694 ) m’agradaria saber si hi ha alguna recerca feta, referent a la població...

Sergi

Apunts sobre el teatre

Pregunto,,,,,,,,,,¿¿¿¿¿¿¿ a dia d'avui 20 de juny del 2009, s'ha fet alguna cosa????, perque la conexiò que continuem tenin tots...

Salvador Juanpere

Han de passar vint dies

Estimat Eladi: T’agraeixo el comentari aquest de l’acte de presentació del llibre al Centre d’Art Santa Mònica d’ahir, i...

Eladi Huguet Salvat

De llibres

Salvador et felicito. El teu enginy no para. Sempre tens la motivació necessària i adequada. És veu palesament que has...

Raquel

Lo català de Vilaplana: l'article definit LO [lu] (1)

Sembla que ja ha començat la campanya electoral per les europees, encara que sigui de manera soterrada...

Raquel

El carrer de la fe

Ja veig que m'hauré de tornar a donar d'alta al FaceBoock... Gràcies, sergi.

Eladi Huguet Salvat

L'optimisme com a virtut

Hola Sergi: Magnífic el blog de La Mussara. He de fer-te unes petites observacions. L'oncle Ambròs es deia AGUSTENCH i HUGUET i es...

Eladi Huguet Salvat

Contes reciclats

La iniciativa portada a terme per l'Ajuntament de Vilaplana de donar vida i color al poble de La Mussara, no d'un simple llogaret,...

Raquel

L'equip de govern diu no a la dimissió del subdelegat

Coincideixo totalment amb el comentari anterior.

elsemanaldetarragona

Lo català de Vilaplana: l'article definit LO [lu] (1)

me parece muy bien esa propuesta. ¿porque no hacen ustedes lo mismo en el gobierno tripartito de la generalitat de catalunya?

Eduard

Exposició sobre el poema d’Eduardo Galeano “Los Nadies”

Fa una mica de "cosa" això d'opinar així en públic, però suposo que és cosa de la primera vegada només. Per la meva part espero...

Eduard

L'equip de govern diu no a la dimissió del subdelegat

Trobo una gran idea la col·locació de tots els rètols que esmenteu, com homenatge a la gent que hi va viure i per preservar la...

Raquel

Presentació de l'agenda llatinoamericana i mundial 2001

Docns mira, ara sí que no estem gaire d'acord. Trobo que l'insult és una cosa totalment innecessària, que diu molt poc a favor de qui...

Articles recents
Literatura, Contes, Portada

Cafè turc

Al tren la dona s’ha fixat en una parella molt jove que és ben a prop seu, dreta...
Literatura, Contes, Portada

Justícia

L’Avinguda del Tibidabo? No, senyor, aquest tren no hi para. ue no ha vist els...
Recerca, Cuina, Portada

Pataco: una recepta molt antiga

INGREDIENTS   Tonyina, patata, ceba, carbassó, oli  ...
Opinió, Articles, Portada

Oportunitats solidàries: petit comerç o grans superfícies

Aquests dies i en aquesta situació estranya i adversa en què ens trobem,...
Opinió, Recerca, Articles, Casos i coses, Portada

Reflexions sobre el nostre patrimoni històrico-arquitectònic

Voldria començar pel cas més recent, del qual voldria expressar el meu...
Què passa, Notícies, Portada

Pulsòmetre 79

PUJA Pugen totes les propostes ciutadanes que s´han compartit per fer més...
Opinió, Articles, Portada

Cuidem-nos, cuideu-los

La vida tranquil·la dels pobles, de Vilaplana, amaga racons inhòspits als...
La nostra gent, Entrevistes, Portada

Entrevista a Francesc Garrido, actor

És migdia de finals d’hivern i fa un vent més aviat fresquet, que fa...
Recerca, De cinema, Portada

Tres Gales i un regal

Tres Gales i un regal Com ja sabeu, la temporada cinematogràfica comença...
Recerca, Cuina, Portada

Cuina de temporada o temporada de cuina (amb molt d'unami)

Estàvem acostumats a fer cuina de temporada; és a dir, cada estació de...
La nostra gent, Homenatges, Història local, Portada

A l'entorn de Palmira Jaquetti i Isant

  Enguany s’acompleixen cent deu anys del naixement de Palmira Jaquetti i...
Què passa, Entitats, Activitats, Escola, Portada

La classe de la bandera olímpica

Hola, som  el Guim, la Nua, la Inés, la Bruna, l’Arlet, la Vu’a, la...
Recerca, Entitats, Cuina, Escola, Portada

Saps què són els pancakes?

La tortita, pancake és un pa pla rodó. La massa conté usualment llet,...
Què passa, Entitats, Activitats, Escola, Portada

Un carnaval olímpic

Aquest any l’eix de treball transversal de l’escola són les...
Què passa, Activitats, Escola, Portada

Pintem en la foscor

Divendres passat  els nens de cicle inicial vam pintar amb pintura fluorescent i...
La nostra gent, Entitats, Entrevistes, Escola, Portada

Entrevistem en Llorenç Piera, jugador d'hoquei herba

Fa uns dies, vam entrevistar en Llorenç Piera, jugador d'hoquei herba del Reial...
Recerca, Entitats, Natura, Escola, Portada

Fem un nou amic: en Pilós!

Aquest dimecres van venir l'escola el Marc i el Pilós.   El Pilós...
Opinió, Entitats, Articles, Ampa escola, Portada

EL menjador de l'escola Cingle Roig

A les zones rurals, a diferència de les ciutats,  sovint ens trobem amb certa...
La nostra gent, Records, Portada

Lo pedris pel món: la Montsant, la Mar i la Montserrat a Fez amb Lo Pedrís

Què passa, Notícies, Esports, Portada

Centre d'activitats de muntanya de Vilaplana

Som molts al poble que d’una manera o altra aprofitem el que tenim al voltant i fem...
Literatura, Contes, Portada

Les tres Reines d'Orient

La història va anar més o menys així: A Orient hi havia tres...
Història, Història local, Portada

Els molins fariners de Vilaplana (I)

Els molins fariners són construccions utilitzades per moldre blat utilitzant la...
Opinió, Editorial, Portada

Lo Pedris 79 (abril 2020)

No ens enganyem, amb la reobertura del Casal hi sortim guanyant, sempre. Però també...
Història, Geografia, Portada

Viatge a "AGION OROS" (Mont Athos) Grècia 2019 - Capítol 3

MONESTIR IVIRON . El monestir és el 3r en la jerarquia de Mont Athos i cenobi des del...
La nostra gent, Homenatges, Portada

En Xavier Joanpere , sempre el tindrem ben present  

Hi ha persones que per la seva feina i el seu exemple ocupen un espai a la terra i, tot i que...
La nostra gent, Homenatges, Portada

Xavier, fins sempre

Ens vam conèixer a inicis dels 90 en una d'aquestes privilegiades ocasions que la...
Literatura, Lingüística, Portada

Onomàstica de l'antic terme de la Mussara

El passat diumenge 26 de gener es va presentar el llibre sobre els noms de lloc i de persona...
Opinió, Articles, Portada

Entre amics. O com el Sr. Garcia i els seus amics van acomiadar el camarada

Els homenatges acostumen a seguir rituals, sovint estereotipats. Les regles del joc que...
Història, Història local, Portada

El Danubi baixava gris cendrós

Quan el Joan se’n va anar, en temps de vencedors i vençuts, la seva mare, la...
La nostra gent, Què passa, Efemèrides, Notícies, Portada

Lo pedris pel món: la Irina, l'Alba i el Pep han portat Lo Pedrís a Florència