Accepto
Aquest web utilitza la cookie _ga propietat de Google Analytics, persistent durant 2 anys, per habilitar la funció de control de visites úniques amb la finalitat de facilitar-li la navegació pel lloc web.
Si continua navegant considerem que està d'acord amb el seu ús. Podrà revocar el consentiment i obtenir més informació consultant la nostra Política de cookies
Portada - Recerca - Cuina | Revista 90

Per Nadal, receptes fàcils

Ja hem fet una altra volta al Sol, i Nadal ja és aquí, amb ganes de fer receptes de Festa, però que es puguin deixar fetes i puguem seure a la taula i fer llargues sobretaules!! I, per tant, anem per feina!! Galetes d'avellana i canyella Ingredients:...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 89

Caragols dolços i coents

Aquesta vegada, és un avi, el Salvador Simó, que comparteix amb Lo Padrís un plat que va aprendre de sa mare i que, amb la seva dona, van fer durant molts anys, quan portaven la Bodega. Si us agraden els caragols, us en llepareu els dits! Ingredients: 1 kg de...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 89

Un menú de Festa Major, diferent

No agrada cuinar a tothom, però tots sabem que sense menjar no podem pas viure; per tant us faig avinent dues receptes, que fins i tot poden ser un àpat sencer: una de molt simple i fresca i l’altra una mica més elaborada, però que és de bon fer....
Més...

Recerca - Cuina | Revista 88

RECEPTES FÀCILS PER L’ESTIU

Ja som a l’estiu altre cop, amb poques ganes d’entrar a la cuina durant aquest període. Com que el juliol i l'agost, són mesos amb més disbauxa d'horaris, us proposo preparar uns plats que porten poca feina i que són de bon fer....
Més...

Recerca - Cuina | Revista 88

Costella de porc ofegada

Aquesta recepta ens la fa arribar la Mercè Vilanova, néta de la Juanita Huguet Ferré, la Juanita Olla. És una recepta que sovint feia la seva àvia. Ingredients: (per 4 persones) 500 grams de costella de porc 4 Patates mitjanes tallades a...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 87

Magnòlia

Magnòlia Ingredients: 1 litre d'Anís 1 Canutet petit de Canyella Nou moscada (una miqueta) Marialluïsa (una branqueta) 1 o 2 flors de Magnòlia Preparació: Les flors blanques de la Magnòlia (floreix al juny, per...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 87

Porc senglar al vi negre

El juliol de 1996, la Maria Rufina, la Nati i la Mei, amb motiu de la Primera Setmana Cultural i com a membres de “La Comissió” publicaven el llibre “Així cuinem a Vilaplana” que tenia l’objectiu de recollir una mostra dels millors plats elaborats amb...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 87

Temps de Quaresma, receptes de bacallà

Als Països Catalans, el bacallà, que no es pesca a la Mediterrània, va arribar a través dels Pirineus, del País Basc i de Portugal. No se sap a quina època amb exactitud, però ja és present a escrits catalans del segle XVI. A la...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 86

ÀNEC A LA TARONJA I A LES FINES HERBES DEL BOSC

Com a proposta per algun dels àpats de les festes de Nadal, la Maria Teresa Ferré Munté comparteix amb nosaltres una de les receptes que solen fer a casa seva. Ingredients: 1 Ànec tallat a quarts (es pot substituir per pollastre) 2 Taronges 4 Grans...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 86

FEM RECEPTES AMB AVELLANES

Pel mes de desembre us porto dues receptes fetes amb avellana, ara que ja les tenim arreplegades, però sabeu que antes es podia espigolar fins i tot, passat festes. Bàsicament, perquè els sistemes de plegar eren manuals i la frase era, mentre portes avellanes a casa, portes...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 85

Paté de “Jerez”

La Isabel Mas Gil, l'àvia de la Residència de la Selva del Camp, ens fa arribar aquesta recepta de Paté de Jerez. Ingredients: - 2 ous durs - 2 cullerades soperes, acaramullades, de maionesa - 1 llauna ovalada de tonyina - Sal - Mig pebrot del...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 85

Pa de Figa

El Pa de figa forma part de les nostres postres d’hivern des de fa molt de temps. El pare en feia cada any. Primerament recollia les figues seques del tros per assecar-les i després poder fer el pa de figa. A l'interior hi posava unes nous, també de collita...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 85

Coses de cuina fàcil i entretinguda: pizza i paatís de formatge

Tot aprofitant que “Lo Pedrís” surt per la Festa Major d’octubre, avui us porto dues receptes que fan Festa, la pizza i el pastís de formatge, i ja tenim un àpat complet. Ben cert que n'hi ha moltes, moltíssimes de receptes i variants. Jo us...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 84

Receptes fàcils, per menjars d'estiu

Avui en dia, gairebé podem menjar de tot, independentment de l’època de l’any, en la que estem, entre importacions, modificacions genètiques, vivers que recreen climatologies d’altres estacions..., no hi ha gaires productes, que trobem a faltar....
Més...

Recerca - Cuina | Revista 84

Brownie

Aquesta recepta ens la fa arribar la Isabel Mas Gil, col·laboradora assídua de Lo Pedrís, des de fa tres anys. La cuina és una de les seves aficions. A la Residència d'Avis "El Vilar", de La Selva del Camp, va ser companya de la Maria Castellana, i...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 84

Crema catalana

Aquesta recepta de la M. Remei de Cal Ritu, la fa cada any per Sant Josep. És una tradició familiar, segurament com a moltes cases. La Mei ha tingut la gentilesa de compartir la recepta de la Crema catalana de sa mare amb tots els lectors de Lo Pedrís. Ingredients:...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 83

Mus de Xocolata

Aquesta recepta la comparteix amb naltros, la Isabel Mas Gil, una àvia de Vinyols, que actualment viu a la Selva del Camp, a la Residència “El Vilar”. Ingredients: - 225 g de xocolata a la pedra - 2 cullerades d’aigua - 4 ous - ¼ litre nata...
Més...

Recerca - Tradicions - Cuina | Revista 83

Faves a la catalana

Ingredients: (per a 6 persones) - 1,5 kg de faves desgranades. - 1 manat alls tendres. - 3 cebes tendres, grossetes. - 1 botifarró negre. - 250 g de llangonissa primeta. - 150 g de cansalada viada. - un brotet petit d'herba de Santa Maria. - una rameta de julivert....
Més...

Recerca - Cuina | Revista 83

El món de la sobrassada, Xesc Reina i Can Company

El món virtual, Internet, les xarxes socials i tot plegat, ha fet que descobrim coses que potser en un altre context i moment no haguéssim descobert mai. El món de la sobrassada per a mi era un món desconegut, com a molt, per menjar-ne algun cop, com embotit, i poc,...
Més...

Recerca - Tradicions - Cuina | Revista 82

FRICANDÓ DE VEDELLA

Ingredients: (per a sis persones) 12 talls prims de vedella de la garreta (podem demanar que sigui per fer fricandó) Rovellons (o els bolets que tinguem) Farina 2 fulles de llorer, un manadet de farigola i orenga Vi ranci (o conyac) Pebre negre, nou moscada, oli...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 82

FEM ARRÒS!: ARRÒS AMB BACALLÀ I ESPÀRRECS

Al número 81 del Pedrís us vaig parlar de l'arròs que es fa al Delta de l'Ebre. Ara us porto una recepta molt senzilla, però gustosa, d'arròs amb bacallà. Ingredients: (per a 3 persones) 300 g de bacallà esqueixat...
Més...

Recerca - Tradicions - Cuina | Revista 81

Receptes de les àvies de Vilaplana: Croquetes de Rostit

Un matí, conversant amb la Maria Júlia, explicava convençuda, que a ella els menjars moderns no li fan el pes i que prefereix seguir preparant les receptes tradicionals. Ho fa de manera planificada, de manera que no hagi de cuinar cada dia. Entre d’altres, em va...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 81

AVUI PARLAREM D’ARRÒS

Segons la Viquipèdia, l'arròs és una planta herbàcia i semi aquàtica del gènere Oryza, de la família de les poàcies. El seu gra és un dels principals aliments de la humanitat, inclòs a la dieta del 70% de la població...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 80

CUINA DE CONFINAMENT, CUINA DE SUPERVIVÈNCIA, CUINA DE MERCAT, AL CAPDAVALL CUINA PER MENJAR

Han estat un mesos, des del 15 de març aproximadament, que les nostres vides han assumit diferents reptes que hem anat solventant com bonament hem pogut arran aquesta pandèmia provocada pel Covid 19. Nosaltres, els vilaplanencs, hem tingut una gran sort i molts avantatges i...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 80

CUINA UN PLAT MARROQUÍ: BSTILA

INGREDIENTS Tres cebes grosses, dos pebrots verds, 2 calamars mitjans, 2 filets de peix sense espina ni pell, 100 gr. de gambes pelades, 10 fulls de pasta fil·lo, mig paquet de fideus de soja (Vermicelle de LongKou), oli, mantega i sal. Espècies: cúrcuma, comí,...
Més...


1 al 25 de 119
12345
Cercar
Publicitat
Opinio online
comentaris Comentaris recents
Pitxi

Jóvens de Vilaplana

Crec que feia temps que no sorgia un grup de joves tan dinàmic, participatiu i que vetlli tant pels interessos de tota la nostra...

Josep Maria Garcia Abelló

Sobre els Bolets

Per a tots els afeccionats als bolets i a la bona literatura, els recomano aquest article de Mariona Quadrada sobre les espècies...

Josep Bigorra

Felicitats al Grup de jóvens

Sempre he trobat molt poc graciós això d'escriure en anònim, així que no costa res donar la cara. Les coses clares, des del primer...

Un Que Contrasta Les Notícies

Felicitats al Grup de jóvens

Ahir, tot molt bé, però no pengen tantes medalles. M'ha arribat de fons oficials que l'alcalde i demés perslonal de l'ajuntamen,t a...

Miguel y Espe

El títol, posa-li tu

Moltes felicitats pel vostre bon fer en aquest meravellós *rinconcito* on amb tant afecte se'ns tracta i se'ns alimenta. Una abraçada

Albert Aragonès

Poema de Festa Major: l'envelat d€Oleguer Huguet

Gràcies per l'elogi, Pitxi. Trobo que el format web d'aqueixa mena de treballs és ideal i és millor que reserveu el paper per als...

Pitxi

Poema de Festa Major: l'envelat d€Oleguer Huguet

A nivell de vàlua filològica, sens dubte, és un dels millors articles que s'ha publicat a Lo Pedris des de que al 2000 va sorgir a la...

Eladi Huguet Salvat

La cançó del vell Cabrés

Com podreu veure l'últim alcalde que signa el manifest és el de Vilaplana, l'amic Tomas Bigorra.

Albert Aragonès

Poema de Festa Major: l'envelat d€Oleguer Huguet

Prova de posar-te en contacte amb l'editorial: http://www.pragmaedicions.com/

Josep Ma.Fernando Villasevil Escofet

Poema de Festa Major: l'envelat d€Oleguer Huguet

Me encantaria moltissim poguer adquirir el llibre Flames de Teia (Jaume Marine) no se a quina botiga a on ho puc trovarlo. Visc a Londres...

Eduard (lamussara.org)

El Senglar (II part)

Una molt bona iniciativa!! Esperem que el temps acompanyi.

Jaume Queralt

El cultiu casolà de la gírgola (II Part)

Veure el video de Jaume Queralt

Joan Mº Rius Serra

L'optimisme com a virtut

Benvolguts, com a descendent de La Mussara ( des de 1694 ) m’agradaria saber si hi ha alguna recerca feta, referent a la població...

Sergi

Apunts sobre el teatre

Pregunto,,,,,,,,,,¿¿¿¿¿¿¿ a dia d'avui 20 de juny del 2009, s'ha fet alguna cosa????, perque la conexiò que continuem tenin tots...

Salvador Juanpere

Han de passar vint dies

Estimat Eladi: T’agraeixo el comentari aquest de l’acte de presentació del llibre al Centre d’Art Santa Mònica d’ahir, i...

Eladi Huguet Salvat

De llibres

Salvador et felicito. El teu enginy no para. Sempre tens la motivació necessària i adequada. És veu palesament que has...

Raquel

El carrer de la fe

Ja veig que m'hauré de tornar a donar d'alta al FaceBoock... Gràcies, sergi.

Raquel

Lo català de Vilaplana: l'article definit LO [lu] (1)

Sembla que ja ha començat la campanya electoral per les europees, encara que sigui de manera soterrada...

Eladi Huguet Salvat

L'optimisme com a virtut

Hola Sergi: Magnífic el blog de La Mussara. He de fer-te unes petites observacions. L'oncle Ambròs es deia AGUSTENCH i HUGUET i es...

Eladi Huguet Salvat

Contes reciclats

La iniciativa portada a terme per l'Ajuntament de Vilaplana de donar vida i color al poble de La Mussara, no d'un simple llogaret,...

Raquel

L'equip de govern diu no a la dimissió del subdelegat

Coincideixo totalment amb el comentari anterior.

elsemanaldetarragona

Lo català de Vilaplana: l'article definit LO [lu] (1)

me parece muy bien esa propuesta. ¿porque no hacen ustedes lo mismo en el gobierno tripartito de la generalitat de catalunya?

Eduard

Exposició sobre el poema d’Eduardo Galeano “Los Nadies”

Fa una mica de "cosa" això d'opinar així en públic, però suposo que és cosa de la primera vegada només. Per la meva part espero...

Eduard

L'equip de govern diu no a la dimissió del subdelegat

Trobo una gran idea la col·locació de tots els rètols que esmenteu, com homenatge a la gent que hi va viure i per preservar la...

Raquel

Presentació de l'agenda llatinoamericana i mundial 2001

Docns mira, ara sí que no estem gaire d'acord. Trobo que l'insult és una cosa totalment innecessària, que diu molt poc a favor de qui...

Articles recents
Passatemps

Passatemps 91: Autodefinit

Passatemps

Passatemps 90: Més entrevistes a Lo Pedrís (4)

Passatemps

Passatemps 89: Més entrevistes a Lo Pedrís (3)

Passatemps

Passatemps 88: Més entrevistes a Lo Pedrís (2)

Passatemps

Passatemps 87: Entrevistes a Lo Pedrís (1)

Passatemps

Passatemps 86: Cognoms d'onze líders polítics mundials

Passatemps

Passatemps 85: Bona música a Radio 3

Passatemps

Passatemps 84: Literatura catalana

Què passa, Activitats, Notícies, Portada

Demografia Necrològiques 2022

Defuncions 2022 Maria Huguet Mestre, 90 anys, 11 de febrer Jesús Marín...
Què passa, Notícies, Portada

Demografia Casaments 2022

Casaments 2022 Cristina Solé Aragonés & Jordi Pellicé...
Què passa, Activitats, Portada

Demografia Naixements 2022

Naixements 2022 Cel Boqué Cabré (1 de maig) Teix Franch Valls (19 de...
Recerca, Natura, Portada

Contraportada: Els moixons del terme, PINS€

Pinsà comú (Fringilla coelebs) Autor foto: Josep M. Toset
Què passa, Notícies, Portada

Pulsòmetre

Puja Ja tenim metge i el Casal ja torna a tenir cafeters. S'han solucionat dues...
Història, Història local, Portada

A veure si saps on és?

A Lo Pedrís, núm. 89, va sortir el pany de la porta del número 1 del Carrer...
Entitats, Jubilats, Portada

Excursió a Vall-de-roures

El passat 27 d'octubre, organitzat pel Consell Consultiu de la Gent Gran, vam anar a...
Què passa, Activitats, Portada

Lo Pedrís pel Món

L'Eva Aymamí i el Miquel Duran, a Colmar, Alsàcia.
Recerca, Cuina, Portada

Per Nadal, receptes fàcils

Ja hem fet una altra volta al Sol, i Nadal ja és aquí, amb ganes de fer receptes de...
Història, Masos, Portada

Ca l'Estudiant

SITUACIÓ És una casa aïllada. Queda per sobre de l’arrencament...
Història, Masos, Portada

Ca l'Estevenet

SITUACIÓ És una de les cases situades en la renglera de...
Què passa, Activitats, Notícies, Portada

La Festa Major en imatges - 3

Què passa, Activitats, Notícies, Portada

Festa Major en imatges - 2

Què passa, Activitats, Portada

La Festa Major en imatges - 1

La nostra gent, Què passa, Efemèrides, Notícies, Portada

Pregó de la Festa Major de Vilaplana 2022

Alcalde, regidores, regidors, vilaplanenques i vilaplanencs, moltes gràcies per haver-me...
Opinió, Editorial, Portada

Lo Pedris 90 (desembre 2022)

Nota de record per a aquestes festes: S’ha de comprar tot el que fa falta (si sobra,...
Recerca, Natura, Portada

Educació canina

L'article anterior, el vaig acabar amb aquesta frase: “Si voleu que els vostres gossos...
La nostra gent, Literatura, Records, Poemes, Portada

Un poema dedicat a l'amic Oleguer Huguet

(PRIMERA PART) ET IN ARC511ADIA EGO... (I) (A l’amic O. Huguet, Premi de...
Literatura, Assaig, Lingüística, Portada

La mort secreta de les paraules

La tercera paraula de la mort secreta és alego. Alego és un terme ben...
Recerca, De cinema, Portada

REC22

VA DE CINE Com sempre, el Festival Internacional de Cinema de Tarragona arrenca amb...
Què passa, Esports, Portada

Els pobles de la Serra de l'Argentera - Pradell

Aquesta és una excursió pensada per començar o acabar amb tren....
La nostra gent, Efemèrides, Homenatges, Portada

La Quimeta fa cent anys

CENTENARI DE JOAQUIMA AYMAMÍ AGUSTENCH Ens complau felicitar l’aniversari de...