Accepto
Aquest web utilitza la cookie _ga propietat de Google Analytics, persistent durant 2 anys, per habilitar la funció de control de visites úniques amb la finalitat de facilitar-li la navegació pel lloc web.
Si continua navegant considerem que està d'acord amb el seu ús. Podrà revocar el consentiment i obtenir més informació consultant la nostra Política de cookies
Portada - Recerca - Cuina | Revista 95

“Amanida de taronja” i “Arròs de costella de vedella”

Temps de primavera i potser algun dia de calor. Us faré un parell de receptes que no us portin gaire feina i que us poden anar bé per fer un menú per a qualsevol dia: “Amanida de taronja” i “Arròs de costella de vedella” L'amanida...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 94

Corona de Nadal

És tradició per Nadal en moltes cases preparar una corona de Nadal. Aquesta vegada en farem una que es pot portar a la taula, i a més a més, gaudir menjant-la, ja que amb pasta de full, es poden fer meravelles. Gairebé, tot el que ens proposem. Aquesta...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 93

Coc d'avellanes

Estem en plena temporada de l'avellana. Ara, molta gent ja ha acabat de plegar i són pocs els pagesos que queden en dedicació exclusiva. Però anys enrere, quan hi havia molts pagesos, molts avellaners i l'avellana anava cara, el temps de plegar s'allargava i es...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 93

PANELLETS

Per aquest número de la revista, pròxim a la festivitat de Tot Sants, compartim la recepta dels panellets de la Manoli Escribano. Esperem que us animeu a fer-la a casa. Ingredients: - Ametlla mòlta 1 kg - Sucre 700 g - Moniato o Patata Mida mitjana o gran...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 92

Receptes d'estiu: Crema d'albercocs

Crema d'albercocs (aubercocs) o préssecs, per 3 persones Aquesta recepta, encara és més sencilla. Es tracta de tenir la fruita a la nevera, fresqueta. Ingredients : - 4 préssecs o 8 aubercocs (la fruita que escollim, pelada i sense pinyols) -...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 92

Receptes d'estiu: Cebiche d'escopinyes

Aquesta vegada us porto un parell de receptes d’aquelles que no cal fer gaire cosa, sobretot al foc, perquè és temps de calor i no hi ha gaires ganes. Així i tot, cal mantenir el cos ben hidratat i amb vitamines i bons nutrients. Doncs va, anem al gra!...
Més...

Recerca - Tradicions - Cuina | Revista 92

Receptes de les àvies de Vilaplana: Pastís de patates i bacallà

Per aquest número de la revista hem recuperat una recepta del llibre “Així cuinem a Vilaplana”, editat l'any 1996. És de la M. Adela Cabré Salvat (la M. Adela Assessor), que ens va deixar l'any 2014. Ingredients : - Patates...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 91

Menjar blanc

Unes postres típiques de Setmana Santa. Aquesta recepta ens la passa la Roser Mestre Salvat (la Roser Bruno). Ingredients: - ½ kg d'ametlles - 200 g de midó - pell de llimona - 17 cullerades de sucre - canyella - un pols de sal - 2 l d'aigua...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 91

Espinacs amb arengada

Aquesta recepta va sortir al llibre “Així cuinem a Vilaplana”, editat l'any 1996. Era de la Matilde Mestre Salvat (la Matilde Bruno). Sa mare, la Rosa Mestre Llaberia, sempre la feia per Setmana Santa.   Ingredients: - Espinacs -...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 90

Per Nadal, receptes fàcils

Ja hem fet una altra volta al Sol, i Nadal ja és aquí, amb ganes de fer receptes de Festa, però que es puguin deixar fetes i puguem seure a la taula i fer llargues sobretaules!! I, per tant, anem per feina!! Galetes d'avellana i canyella Ingredients:...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 89

Caragols dolços i coents

Aquesta vegada, és un avi, el Salvador Simó, que comparteix amb Lo Padrís un plat que va aprendre de sa mare i que, amb la seva dona, van fer durant molts anys, quan portaven la Bodega. Si us agraden els caragols, us en llepareu els dits! Ingredients: 1 kg de...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 89

Un menú de Festa Major, diferent

No agrada cuinar a tothom, però tots sabem que sense menjar no podem pas viure; per tant us faig avinent dues receptes, que fins i tot poden ser un àpat sencer: una de molt simple i fresca i l’altra una mica més elaborada, però que és de bon fer....
Més...

Recerca - Cuina | Revista 88

RECEPTES FÀCILS PER L’ESTIU

Ja som a l’estiu altre cop, amb poques ganes d’entrar a la cuina durant aquest període. Com que el juliol i l'agost, són mesos amb més disbauxa d'horaris, us proposo preparar uns plats que porten poca feina i que són de bon fer....
Més...

Recerca - Cuina | Revista 88

Costella de porc ofegada

Aquesta recepta ens la fa arribar la Mercè Vilanova, néta de la Juanita Huguet Ferré, la Juanita Olla. És una recepta que sovint feia la seva àvia. Ingredients: (per 4 persones) 500 grams de costella de porc 4 Patates mitjanes tallades a...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 87

Magnòlia

Magnòlia Ingredients: 1 litre d'Anís 1 Canutet petit de Canyella Nou moscada (una miqueta) Marialluïsa (una branqueta) 1 o 2 flors de Magnòlia Preparació: Les flors blanques de la Magnòlia (floreix al juny, per...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 87

Porc senglar al vi negre

El juliol de 1996, la Maria Rufina, la Nati i la Mei, amb motiu de la Primera Setmana Cultural i com a membres de “La Comissió” publicaven el llibre “Així cuinem a Vilaplana” que tenia l’objectiu de recollir una mostra dels millors plats elaborats amb...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 87

Temps de Quaresma, receptes de bacallà

Als Països Catalans, el bacallà, que no es pesca a la Mediterrània, va arribar a través dels Pirineus, del País Basc i de Portugal. No se sap a quina època amb exactitud, però ja és present a escrits catalans del segle XVI. A la...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 86

ÀNEC A LA TARONJA I A LES FINES HERBES DEL BOSC

Com a proposta per algun dels àpats de les festes de Nadal, la Maria Teresa Ferré Munté comparteix amb nosaltres una de les receptes que solen fer a casa seva. Ingredients: 1 Ànec tallat a quarts (es pot substituir per pollastre) 2 Taronges 4 Grans...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 86

FEM RECEPTES AMB AVELLANES

Pel mes de desembre us porto dues receptes fetes amb avellana, ara que ja les tenim arreplegades, però sabeu que antes es podia espigolar fins i tot, passat festes. Bàsicament, perquè els sistemes de plegar eren manuals i la frase era, mentre portes avellanes a casa, portes...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 85

Paté de “Jerez”

La Isabel Mas Gil, l'àvia de la Residència de la Selva del Camp, ens fa arribar aquesta recepta de Paté de Jerez. Ingredients: - 2 ous durs - 2 cullerades soperes, acaramullades, de maionesa - 1 llauna ovalada de tonyina - Sal - Mig pebrot del...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 85

Pa de Figa

El Pa de figa forma part de les nostres postres d’hivern des de fa molt de temps. El pare en feia cada any. Primerament recollia les figues seques del tros per assecar-les i després poder fer el pa de figa. A l'interior hi posava unes nous, també de collita...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 85

Coses de cuina fàcil i entretinguda: pizza i paatís de formatge

Tot aprofitant que “Lo Pedrís” surt per la Festa Major d’octubre, avui us porto dues receptes que fan Festa, la pizza i el pastís de formatge, i ja tenim un àpat complet. Ben cert que n'hi ha moltes, moltíssimes de receptes i variants. Jo us...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 84

Receptes fàcils, per menjars d'estiu

Avui en dia, gairebé podem menjar de tot, independentment de l’època de l’any, en la que estem, entre importacions, modificacions genètiques, vivers que recreen climatologies d’altres estacions..., no hi ha gaires productes, que trobem a faltar....
Més...

Recerca - Cuina | Revista 84

Brownie

Aquesta recepta ens la fa arribar la Isabel Mas Gil, col·laboradora assídua de Lo Pedrís, des de fa tres anys. La cuina és una de les seves aficions. A la Residència d'Avis "El Vilar", de La Selva del Camp, va ser companya de la Maria Castellana, i...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 84

Crema catalana

Aquesta recepta de la M. Remei de Cal Ritu, la fa cada any per Sant Josep. És una tradició familiar, segurament com a moltes cases. La Mei ha tingut la gentilesa de compartir la recepta de la Crema catalana de sa mare amb tots els lectors de Lo Pedrís. Ingredients:...
Més...


1 al 25 de 128
123456
Cercar
Publicitat
Opinio online
comentaris Comentaris recents
Pitxi

Jóvens de Vilaplana

Crec que feia temps que no sorgia un grup de joves tan dinàmic, participatiu i que vetlli tant pels interessos de tota la nostra...

Josep Maria Garcia Abelló

Sobre els Bolets

Per a tots els afeccionats als bolets i a la bona literatura, els recomano aquest article de Mariona Quadrada sobre les espècies...

Josep Bigorra

Felicitats al Grup de jóvens

Sempre he trobat molt poc graciós això d'escriure en anònim, així que no costa res donar la cara. Les coses clares, des del primer...

Un Que Contrasta Les Notícies

Felicitats al Grup de jóvens

Ahir, tot molt bé, però no pengen tantes medalles. M'ha arribat de fons oficials que l'alcalde i demés perslonal de l'ajuntamen,t a...

Miguel y Espe

El títol, posa-li tu

Moltes felicitats pel vostre bon fer en aquest meravellós *rinconcito* on amb tant afecte se'ns tracta i se'ns alimenta. Una abraçada

Albert Aragonès

Poema de Festa Major: l'envelat d€Oleguer Huguet

Gràcies per l'elogi, Pitxi. Trobo que el format web d'aqueixa mena de treballs és ideal i és millor que reserveu el paper per als...

Pitxi

Poema de Festa Major: l'envelat d€Oleguer Huguet

A nivell de vàlua filològica, sens dubte, és un dels millors articles que s'ha publicat a Lo Pedris des de que al 2000 va sorgir a la...

Eladi Huguet Salvat

La cançó del vell Cabrés

Com podreu veure l'últim alcalde que signa el manifest és el de Vilaplana, l'amic Tomas Bigorra.

Albert Aragonès

Poema de Festa Major: l'envelat d€Oleguer Huguet

Prova de posar-te en contacte amb l'editorial: http://www.pragmaedicions.com/

Josep Ma.Fernando Villasevil Escofet

Poema de Festa Major: l'envelat d€Oleguer Huguet

Me encantaria moltissim poguer adquirir el llibre Flames de Teia (Jaume Marine) no se a quina botiga a on ho puc trovarlo. Visc a Londres...

Eduard (lamussara.org)

El Senglar (II part)

Una molt bona iniciativa!! Esperem que el temps acompanyi.

Jaume Queralt

El cultiu casolà de la gírgola (II Part)

Veure el video de Jaume Queralt

Joan Mº Rius Serra

L'optimisme com a virtut

Benvolguts, com a descendent de La Mussara ( des de 1694 ) m’agradaria saber si hi ha alguna recerca feta, referent a la població...

Sergi

Apunts sobre el teatre

Pregunto,,,,,,,,,,¿¿¿¿¿¿¿ a dia d'avui 20 de juny del 2009, s'ha fet alguna cosa????, perque la conexiò que continuem tenin tots...

Salvador Juanpere

Han de passar vint dies

Estimat Eladi: T’agraeixo el comentari aquest de l’acte de presentació del llibre al Centre d’Art Santa Mònica d’ahir, i...

Eladi Huguet Salvat

De llibres

Salvador et felicito. El teu enginy no para. Sempre tens la motivació necessària i adequada. És veu palesament que has...

Raquel

El carrer de la fe

Ja veig que m'hauré de tornar a donar d'alta al FaceBoock... Gràcies, sergi.

Raquel

Lo català de Vilaplana: l'article definit LO [lu] (1)

Sembla que ja ha començat la campanya electoral per les europees, encara que sigui de manera soterrada...

Eladi Huguet Salvat

L'optimisme com a virtut

Hola Sergi: Magnífic el blog de La Mussara. He de fer-te unes petites observacions. L'oncle Ambròs es deia AGUSTENCH i HUGUET i es...

Eladi Huguet Salvat

Contes reciclats

La iniciativa portada a terme per l'Ajuntament de Vilaplana de donar vida i color al poble de La Mussara, no d'un simple llogaret,...

Raquel

L'equip de govern diu no a la dimissió del subdelegat

Coincideixo totalment amb el comentari anterior.

elsemanaldetarragona

Lo català de Vilaplana: l'article definit LO [lu] (1)

me parece muy bien esa propuesta. ¿porque no hacen ustedes lo mismo en el gobierno tripartito de la generalitat de catalunya?

Eduard

Exposició sobre el poema d’Eduardo Galeano “Los Nadies”

Fa una mica de "cosa" això d'opinar així en públic, però suposo que és cosa de la primera vegada només. Per la meva part espero...

Eduard

L'equip de govern diu no a la dimissió del subdelegat

Trobo una gran idea la col·locació de tots els rètols que esmenteu, com homenatge a la gent que hi va viure i per preservar la...

Raquel

Presentació de l'agenda llatinoamericana i mundial 2001

Docns mira, ara sí que no estem gaire d'acord. Trobo que l'insult és una cosa totalment innecessària, que diu molt poc a favor de qui...

Articles recents
Passatemps, Portada

Passatemps 95: WORLDLE quilòmetre 0

Un dels jocs més populars per internet és el WORDLE. Va ser creat durant la...
Història, Masos, Portada

Masos i cases del terme de la Mussara: Cal Rafael

SITUACIÓ Conformen un conjunt de cases entre mitgeres amb Cal Cassoles i Cal Marc,...
Història, Masos, Portada

Masos i cases del terme de la Mussara: Cal Po

SITUACIÓ És l’única casa que queda a la part sud del bassot, a...
Recerca, Cuina, Portada

€Amanida de taronja€ i €Arròs de costella de vedella€

Temps de primavera i potser algun dia de calor. Us faré un parell de receptes que no us...
Recerca, Medicina, Portada

El deteriorament cognitu en la vellesa

Quan parlem d'envelliment normal, cal considerar que aquest procés es pot donar de...
Recerca, Natura, Portada

La meva experiència amb la vespa asiàtica

Vaig començar a veure vespes asiàtiques (velutina) l'estiu de l'any 2020,...
La nostra gent, Història, Records, Història, Portada

Dones rurals. Dones del Camp de Tarragona

El dia 15 d'octubre de 2023, al Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí,...
Què passa, Notícies, Portada

Celebració del 8M del 2024, a Vilaplana

Divendres, dia 8 de març, Dia Internacional de la Dona. A la plaça de la Vila,...
Què passa, Notícies, Portada

Vilaplana assoleix aquest primer trimestre de 2024 el consum més baix d€aigua dels últims 15 mesos

La mitjana diària d’aigua servida des de l’ETAP s’ha situat aquest...
Què passa, Notícies, Portada

La Marató de 2023

17/12/2023: Bingo: 2.384,88 € 24/12/2023: Per Nadal, recitem, cantem:...
Què passa, Activitats, Portada

Mercat de Nadal 2023

El Mercadet o paradetes de Nadal, era habitual a Vilaplana. Enguany s'ha tornat a impulsar,...
Què passa, Música, Portada

Música per a gent exquisida

Anem de viatge a qualsevol lloc amb Iggy Pop i David Bowie Us expliquem alguns detalls...
Opinió, Articles, Portada

Manifest de l€Associació "La Vall Sostenible" en suport a la pagesia i ramaderia.

L'Associació La Vall Sostenible, volem manifestar el nostre ferm suport a la...
La nostra gent, Homenatges, Records, Portada

Homenatge a SALVADOR SABATER

Salvador Sabater: L’últim comunista Qui va ser el Salvador? Per a...
La nostra gent, Records, Portada

Lo Pedrís pel Món

Foto 1: La família Mariné-Mariné i l'Anna Miyagi a Miyajimacho, al...
Història, Història local, Portada

Palmira Jaquetti, la força de l'esperit

Qui més qui menys, sap que la vida és una cursa d'obstacles. Podem...
Història, Portada, Fem memòria

Portes de la memòria. Deportació dels republicans ampostins als camps nazis

QUAN? Recuperació d’un passat oblidat El present treball és el...
Literatura, Lingüística, Portada

La mort secreta de les paraules: sacatapos

La paraula d’aquest número és sacatapos. Segons la classificació que...
Opinió, Articles, Portada

Pulsòmetre 95

PUJA La proposta de l’Ajuntament “Busquem fotos antigues” Ens...
Recerca, De cinema, Portada

Guardons de cinema

Comencem per la gala dels Gaudí, la primera de l’any i una mica soporífica....
Recerca, Natura, Portada

El Racó d'en Marc i la Foradada de l'Airosa

Tornem al Massís del Port per fer una clàssica, que si volem podem transformar en...
Història, Història local, Portada

A veure si saps on és?

A Lo Pedrís núm. 94, va sortir el pany de la porta del número 4 del carrer...
La nostra gent, Entrevistes, Portada

Entrevistem a: Marta Rodon, en versió viatgera

La visito a casa seva. Ha encès el foc i ens acompanya el Cian, relaxat a la catifa. Li...
Opinió, Editorial, Butlletins, Portada

Lo Pedris 95 (març 2024)

Pagesia... trajecte final? Hem sentit moltes vegades, algú, afirmar que......
Història, Masos

CAL PIANO

SITUACIÓ Casa aïllada. Toca al camí de les Tosques i és molt...
Història, Masos

CAL PERE RAFAEL

ALTRES NOMS La casa també era coneguda com a Ca la Roja. SITUACIÓ...
Passatemps

Passatemps 94: Pa i drogues

PA I DROGUES El mes passat Vilaplana es va despertar un dia trasbalsada per una...
Recerca, Cuina

Corona de Nadal

És tradició per Nadal en moltes cases preparar una corona de Nadal. Aquesta vegada...
Entitats, Escola

HALLOWEEN COMPETITION

Com cada any, els alumnes de l'escola Cingle Roig van celebrar la nostra entranyable...
La nostra gent, Notícies

LES NOTÍCIES DE MUSSAGATS

Sembla ahir, però el 23 d’octubre va fer tres anys de la nostra primera...