Recerca - Cuina | Revista 84
Receptes fàcils, per menjars d'estiu
Avui en dia, gairebé podem menjar de tot, independentment de l’època de l’any, en la que estem, entre importacions, modificacions genètiques, vivers que recreen climatologies d’altres estacions..., no hi ha gaires productes, que trobem a faltar.
Però jo encara sóc una mica reticent a menjar el que no toca, si no n’és època. Tinc alguna amiga, que quan fa alguna recepta i li critico que no és producte de temporada... em contesta que ella no ve de pagès i que compra el que hi ha a la botiga, sense saber massa l’origen. Jo li contesto, que els sabors no són els mateixos, i em replica que si no ho has tastat mai, llavors no en pots trobar la diferència.
Un d’aquests productes que ara hi ha tot l’any és el carabassó. Potser és el que menys es nota, que no és de temporada, perquè tots sabem que el seu gust és bastant insípid i l’hem de camuflar sempre per donar-li sabor. Doncs jo, fora de quan en tenim a l’hort, no n’acostumo a comprar..., ja que al final me l’han fet avorrir amb tantes i tantes receptes... en les que sempre hi ha mil coses més, perquè si no, seria un disgust total pel paladar.
És per això que avui us faré un parell de receptes, perquè ara ja toca començar a collir-ne a l’hort.
Ara que ve el bon temps, i que ja podrem gaudir d’àpats a les terrasses i a la fresca, us porto tres receptes molt fàcils de fer i que queden ben gustoses i vistoses. Una, no porta carabassó.
Musclos empedrats
Ingredients:
1,5 kg de musclos
1 fulla d’api i 2 fulles de llorer
1 ceba, 1 pebrot vermell, 1 pebrot italià i 1 tomàquet
Oli d’oliva, vinagre suau i sal
Palets de pa o torradetes
Netegem els musclos i els posem en una olla, amb el llorer i l’api. Els tapem i deixem que s’obrin, els retirem i els disposem en una safata. Preparem l’empedrat, tallant a dauets petitons totes les verdures i les amanim amb oli, vinagre i sal, i el repartim per damunt dels musclos, i llestos per a menjar. Podem acompanyar-ho amb palets de pa, torradetes...
Carabassons farcits de sobrassada i formatge Morbier
Ingredients:
2 carabassons mitjans o 4 de petits
Una sobrassada picantona de Can Company
Una cunya de formatge Morbier, o de qualsevol que us agradi i es fongui bé
Oli d’oliva, sal i orenga i orenga seca
Partim els carabassons per la meitat i traiem una miqueta de polpa, hi posem una mica de sal i oli, i els fem tapats al microones uns 5-7 minuts, depèn de la mida.
Preparem una safata pel forn, col·loquem els carabassons, per sobre, hi estenem primer una capa de sobrassada i després una de formatge. Fornegem fins que el formatge s’hagi fos. Posem-hi l’orenga per sobre, i a gaudir-ne.
Coques gratinades de patata i carabassó, o de ceba i bacon
Agafem una base d'“empanada” o de pasta de full, d'aquestes que ja venen preparades. Les partim per la meitat, i amb una forquilla li marquem tot el voltant i les pintem amb ou batut. Les posem al forn, uns 10 minuts a 180 graus, i les retirem. Llavors, és el moment de tenir preparat:
Ceba tallada (que haurem cuit al microones, uns 10 minuts, amb una mica de sal i oli)
Patata i carabassó a rodelles (cuit també al microones, uns 3 minuts, amb una mica de sal i pebre)
Bacon, en tiretes o talls sencers
Emplenarem les bases, una, amb ceba i bacon i el formatge per gratinar, no per fondre (així la ceba i el bacon, no queden amagats pel gust del formatge), i l’altra, amb les rodelles de patata i carabassó, el mateix formatge de gratinar per sobre, i cap al forn.
Deixem que s’acabin de coure, aproximadament uns 10-15 minuts, i a continuació hi posarem per damunt una mica d’orenga o alfàbrega, el que ens vingui més de gust.
Per qualsevol consulta podeu enviar-me un correu a llauradomariateresa@gmail.com o per missatge directe al meu compte d'Instagram @mussarafood_mtllaurado
M. Teresa Llauradó Anguera
+ Publicar el meu comentari
Cercar
Publicitat


Comentaris recents
24/10/2013
Pitxi
Crec que feia temps que no sorgia un grup de joves tan dinàmic, participatiu i que vetlli tant pels interessos de tota la nostra...
17/10/2013
Josep Maria Garcia Abelló
Per a tots els afeccionats als bolets i a la bona literatura, els recomano aquest article de Mariona Quadrada sobre les espècies...
17/10/2013
Josep Bigorra
Sempre he trobat molt poc graciós això d'escriure en anònim, així que no costa res donar la cara. Les coses clares, des del primer...
13/10/2013
Un Que Contrasta Les Notícies
Ahir, tot molt bé, però no pengen tantes medalles. M'ha arribat de fons oficials que l'alcalde i demés perslonal de l'ajuntamen,t a...
08/09/2010
Miguel y Espe
Moltes felicitats pel vostre bon fer en aquest meravellós *rinconcito* on amb tant afecte se'ns tracta i se'ns alimenta. Una abraçada
06/01/2010
Albert Aragonès
Gràcies per l'elogi, Pitxi. Trobo que el format web d'aqueixa mena de treballs és ideal i és millor que reserveu el paper per als...
09/09/2009
Pitxi
A nivell de vàlua filològica, sens dubte, és un dels millors articles que s'ha publicat a Lo Pedris des de que al 2000 va sorgir a la...
05/09/2009
Eladi Huguet Salvat
Com podreu veure l'últim alcalde que signa el manifest és el de Vilaplana, l'amic Tomas Bigorra.
01/09/2009
Albert Aragonès
Prova de posar-te en contacte amb l'editorial: http://www.pragmaedicions.com/
01/09/2009
Josep Ma.Fernando Villasevil Escofet
Me encantaria moltissim poguer adquirir el llibre Flames de Teia (Jaume Marine) no se a quina botiga a on ho puc trovarlo. Visc a Londres...
06/08/2009
Eduard (lamussara.org)
Una molt bona iniciativa!! Esperem que el temps acompanyi.
18/07/2009
Jaume Queralt
Veure el video de Jaume Queralt
16/07/2009
Joan Mº Rius Serra
Benvolguts, com a descendent de La Mussara ( des de 1694 ) m’agradaria saber si hi ha alguna recerca feta, referent a la població...
20/06/2009
Sergi
Pregunto,,,,,,,,,,¿¿¿¿¿¿¿ a dia d'avui 20 de juny del 2009, s'ha fet alguna cosa????, perque la conexiò que continuem tenin tots...
10/06/2009
Salvador Juanpere
Estimat Eladi: T’agraeixo el comentari aquest de l’acte de presentació del llibre al Centre d’Art Santa Mònica d’ahir, i...
28/04/2009
Eladi Huguet Salvat
Salvador et felicito. El teu enginy no para. Sempre tens la motivació necessària i adequada. És veu palesament que has...
25/04/2009
Raquel
Ja veig que m'hauré de tornar a donar d'alta al FaceBoock... Gràcies, sergi.
25/04/2009
Raquel
Sembla que ja ha començat la campanya electoral per les europees, encara que sigui de manera soterrada...
18/04/2009
Eladi Huguet Salvat
Hola Sergi: Magnífic el blog de La Mussara. He de fer-te unes petites observacions. L'oncle Ambròs es deia AGUSTENCH i HUGUET i es...
17/04/2009
Eladi Huguet Salvat
La iniciativa portada a terme per l'Ajuntament de Vilaplana de donar vida i color al poble de La Mussara, no d'un simple llogaret,...
07/04/2009
Raquel
Coincideixo totalment amb el comentari anterior.
06/04/2009
elsemanaldetarragona
me parece muy bien esa propuesta. ¿porque no hacen ustedes lo mismo en el gobierno tripartito de la generalitat de catalunya?
26/03/2009
Eduard
Fa una mica de "cosa" això d'opinar així en públic, però suposo que és cosa de la primera vegada només. Per la meva part espero...
26/03/2009
Eduard
Trobo una gran idea la col·locació de tots els rètols que esmenteu, com homenatge a la gent que hi va viure i per preservar la...
15/03/2009
Raquel
Docns mira, ara sí que no estem gaire d'acord. Trobo que l'insult és una cosa totalment innecessària, que diu molt poc a favor de qui...
Articles recents
12/11/2023Passatemps, Portada
12/11/2023Opinió, Editorial, Butlletins, Portada
Què ens passa pel cap quan comprovem que no raja aigua per l’aixeta? De veritat ens...
29/10/2023Portada, Fem memòria
A Lo Pedrís núm. 92, va sortir el pany de la porta del número 5 del Carrer...
29/10/2023Recerca, Cuina, Portada
Estem en plena temporada de l'avellana. Ara, molta gent ja ha acabat de plegar i són...
29/10/2023Recerca, Cuina, Portada
Per aquest número de la revista, pròxim a la festivitat de Tot Sants, compartim...
29/10/2023Recerca, Medicina, Portada
Hi ha una mena de llista de prioritats imaginària que ens fa anteposar unes coses per...
29/10/2023Què passa, Notícies, Portada
Dins la setmana del Dia Mundial de l'Alzheimer, l’Ajuntament de Vilaplana, el dimecres,...
29/10/2023Què passa, Activitats, Portada
El dilluns, 24 de juliol, es va començar la 4a edició del Camp de Treball...
29/10/2023Història, Masos, Portada
SITUACIÓ
Casa aïllada al damunt del camí de les Tosques. És molt...
29/10/2023Història, Masos, Portada
SITUACIÓ
Casa situada entre cal Cassoles i cal Rafael. Davant hi ha les cases de la...
29/10/2023La nostra gent, Efemèrides, Portada
Aquest estiu, la Quinta del 1963 han estat de celebració, ja que enguany fan 60 anys! Per...
29/10/2023Què passa, Activitats, Portada
Cinema a la Fresca
Els mesos de juliol i agost, al vespre-nit, i en dijous, hem pogut veure...
29/10/2023Què passa, Música, Portada
El passat 15 de juliol, la plaça de la Riba va ser testimoni d’una nova...
29/10/2023Què passa, Activitats, Portada
Mulla't per l'Esclerosi múltiple (16 de juliol de 2023)
Diumenge al...
29/10/2023Què passa, Activitats, Esports, Portada
El diumenge 13 d'agost, la piscina del Casal Vilaplanenc va reviure una jornada...
29/10/2023Què passa, Activitats, Esports, Portada
Aquest estiu, i per tercer any consecutiu, a la Planeta, hem tornat a fer les sessions de...
29/10/2023Què passa, Activitats, Portada
Ens esperava un bosquet curiosament verd i silenciós.
La veu timbrada i els ulls...
29/10/2023Opinió, Articles, Portada
Puja
1- Les activitats esportives fa anys que es fan al poble, però actualment se...
29/10/2023Què passa, Notícies, Portada
El segon diumenge de juliol, que enguany ha estat el dia 9, ens vam trobar a la Mussara, en...
29/10/2023La nostra gent, Records, Portada
29/10/2023Recerca, De cinema, Portada
Continuem amb el llistat iniciat en el número anterior. En aquella ocasió ens...
29/10/2023Història, Portada, Fem memòria
Un dels prejudicis que ens hem anat fent equivocadament sobre la gent de la Mussara és que...
29/10/2023Literatura, Lingüística, Portada
En un sopar molt agradable d’aquest estiu, vam començar a parlar de la paraula...
29/10/2023Opinió, Articles, Portada
L'estiu (i els molts mesos de bon temps en general) és temps de gaudir de la natura i...
29/10/2023Recerca, Natura, Portada
L'Itinerari de la Vall Closa és un recorregut sobre la presència de les...
29/10/2023La nostra gent, Entrevistes, Portada
Vam conèixer el Miquel Romans a la presentació d’Un cel de plom, al cine de...
29/10/2023La nostra gent, Homenatges, Portada
El premi del Vilaplanenc/ca de l’any compleix el XII Aniversari. Qui s’hagués...
12/08/2023Recerca, Cuina
Crema d'albercocs (aubercocs) o préssecs, per 3 persones
Aquesta recepta,...
12/08/2023Recerca, Cuina
Aquesta vegada us porto un parell de receptes d’aquelles que no cal fer gaire cosa,...
12/08/2023Entitats, Escola
De vegades es fa difícil trobar paraules per explicar algunes emocions, i això...