Recerca - Cuina | Revista 84
Receptes fàcils, per menjars d'estiu
Avui en dia, gairebé podem menjar de tot, independentment de l’època de l’any, en la que estem, entre importacions, modificacions genètiques, vivers que recreen climatologies d’altres estacions..., no hi ha gaires productes, que trobem a faltar.
Però jo encara sóc una mica reticent a menjar el que no toca, si no n’és època. Tinc alguna amiga, que quan fa alguna recepta i li critico que no és producte de temporada... em contesta que ella no ve de pagès i que compra el que hi ha a la botiga, sense saber massa l’origen. Jo li contesto, que els sabors no són els mateixos, i em replica que si no ho has tastat mai, llavors no en pots trobar la diferència.
Un d’aquests productes que ara hi ha tot l’any és el carabassó. Potser és el que menys es nota, que no és de temporada, perquè tots sabem que el seu gust és bastant insípid i l’hem de camuflar sempre per donar-li sabor. Doncs jo, fora de quan en tenim a l’hort, no n’acostumo a comprar..., ja que al final me l’han fet avorrir amb tantes i tantes receptes... en les que sempre hi ha mil coses més, perquè si no, seria un disgust total pel paladar.
És per això que avui us faré un parell de receptes, perquè ara ja toca començar a collir-ne a l’hort.
Ara que ve el bon temps, i que ja podrem gaudir d’àpats a les terrasses i a la fresca, us porto tres receptes molt fàcils de fer i que queden ben gustoses i vistoses. Una, no porta carabassó.
Musclos empedrats
Ingredients:
1,5 kg de musclos
1 fulla d’api i 2 fulles de llorer
1 ceba, 1 pebrot vermell, 1 pebrot italià i 1 tomàquet
Oli d’oliva, vinagre suau i sal
Palets de pa o torradetes
Netegem els musclos i els posem en una olla, amb el llorer i l’api. Els tapem i deixem que s’obrin, els retirem i els disposem en una safata. Preparem l’empedrat, tallant a dauets petitons totes les verdures i les amanim amb oli, vinagre i sal, i el repartim per damunt dels musclos, i llestos per a menjar. Podem acompanyar-ho amb palets de pa, torradetes...
Carabassons farcits de sobrassada i formatge Morbier
Ingredients:
2 carabassons mitjans o 4 de petits
Una sobrassada picantona de Can Company
Una cunya de formatge Morbier, o de qualsevol que us agradi i es fongui bé
Oli d’oliva, sal i orenga i orenga seca
Partim els carabassons per la meitat i traiem una miqueta de polpa, hi posem una mica de sal i oli, i els fem tapats al microones uns 5-7 minuts, depèn de la mida.
Preparem una safata pel forn, col·loquem els carabassons, per sobre, hi estenem primer una capa de sobrassada i després una de formatge. Fornegem fins que el formatge s’hagi fos. Posem-hi l’orenga per sobre, i a gaudir-ne.
Coques gratinades de patata i carabassó, o de ceba i bacon
Agafem una base d'“empanada” o de pasta de full, d'aquestes que ja venen preparades. Les partim per la meitat, i amb una forquilla li marquem tot el voltant i les pintem amb ou batut. Les posem al forn, uns 10 minuts a 180 graus, i les retirem. Llavors, és el moment de tenir preparat:
Ceba tallada (que haurem cuit al microones, uns 10 minuts, amb una mica de sal i oli)
Patata i carabassó a rodelles (cuit també al microones, uns 3 minuts, amb una mica de sal i pebre)
Bacon, en tiretes o talls sencers
Emplenarem les bases, una, amb ceba i bacon i el formatge per gratinar, no per fondre (així la ceba i el bacon, no queden amagats pel gust del formatge), i l’altra, amb les rodelles de patata i carabassó, el mateix formatge de gratinar per sobre, i cap al forn.
Deixem que s’acabin de coure, aproximadament uns 10-15 minuts, i a continuació hi posarem per damunt una mica d’orenga o alfàbrega, el que ens vingui més de gust.
Per qualsevol consulta podeu enviar-me un correu a llauradomariateresa@gmail.com o per missatge directe al meu compte d'Instagram @mussarafood_mtllaurado
M. Teresa Llauradó Anguera
+ Publicar el meu comentari
Cercar
Publicitat
Comentaris recents
24/10/2013
Pitxi
Crec que feia temps que no sorgia un grup de joves tan dinàmic, participatiu i que vetlli tant pels interessos de tota la nostra...
17/10/2013
Josep Maria Garcia Abelló
Per a tots els afeccionats als bolets i a la bona literatura, els recomano aquest article de Mariona Quadrada sobre les espècies...
17/10/2013
Josep Bigorra
Sempre he trobat molt poc graciós això d'escriure en anònim, així que no costa res donar la cara. Les coses clares, des del primer...
13/10/2013
Un Que Contrasta Les Notícies
Ahir, tot molt bé, però no pengen tantes medalles. M'ha arribat de fons oficials que l'alcalde i demés perslonal de l'ajuntamen,t a...
08/09/2010
Miguel y Espe
Moltes felicitats pel vostre bon fer en aquest meravellós *rinconcito* on amb tant afecte se'ns tracta i se'ns alimenta. Una abraçada
06/01/2010
Albert Aragonès
Gràcies per l'elogi, Pitxi. Trobo que el format web d'aqueixa mena de treballs és ideal i és millor que reserveu el paper per als...
09/09/2009
Pitxi
A nivell de vàlua filològica, sens dubte, és un dels millors articles que s'ha publicat a Lo Pedris des de que al 2000 va sorgir a la...
05/09/2009
Eladi Huguet Salvat
Com podreu veure l'últim alcalde que signa el manifest és el de Vilaplana, l'amic Tomas Bigorra.
01/09/2009
Albert Aragonès
Prova de posar-te en contacte amb l'editorial: http://www.pragmaedicions.com/
01/09/2009
Josep Ma.Fernando Villasevil Escofet
Me encantaria moltissim poguer adquirir el llibre Flames de Teia (Jaume Marine) no se a quina botiga a on ho puc trovarlo. Visc a Londres...
06/08/2009
Eduard (lamussara.org)
Una molt bona iniciativa!! Esperem que el temps acompanyi.
18/07/2009
Jaume Queralt
Veure el video de Jaume Queralt
16/07/2009
Joan Mº Rius Serra
Benvolguts, com a descendent de La Mussara ( des de 1694 ) m’agradaria saber si hi ha alguna recerca feta, referent a la població...
20/06/2009
Sergi
Pregunto,,,,,,,,,,¿¿¿¿¿¿¿ a dia d'avui 20 de juny del 2009, s'ha fet alguna cosa????, perque la conexiò que continuem tenin tots...
10/06/2009
Salvador Juanpere
Estimat Eladi: T’agraeixo el comentari aquest de l’acte de presentació del llibre al Centre d’Art Santa Mònica d’ahir, i...
28/04/2009
Eladi Huguet Salvat
Salvador et felicito. El teu enginy no para. Sempre tens la motivació necessària i adequada. És veu palesament que has...
25/04/2009
Raquel
Ja veig que m'hauré de tornar a donar d'alta al FaceBoock... Gràcies, sergi.
25/04/2009
Raquel
Sembla que ja ha començat la campanya electoral per les europees, encara que sigui de manera soterrada...
18/04/2009
Eladi Huguet Salvat
Hola Sergi: Magnífic el blog de La Mussara. He de fer-te unes petites observacions. L'oncle Ambròs es deia AGUSTENCH i HUGUET i es...
17/04/2009
Eladi Huguet Salvat
La iniciativa portada a terme per l'Ajuntament de Vilaplana de donar vida i color al poble de La Mussara, no d'un simple llogaret,...
07/04/2009
Raquel
Coincideixo totalment amb el comentari anterior.
06/04/2009
elsemanaldetarragona
me parece muy bien esa propuesta. ¿porque no hacen ustedes lo mismo en el gobierno tripartito de la generalitat de catalunya?
26/03/2009
Eduard
Fa una mica de "cosa" això d'opinar així en públic, però suposo que és cosa de la primera vegada només. Per la meva part espero...
26/03/2009
Eduard
Trobo una gran idea la col·locació de tots els rètols que esmenteu, com homenatge a la gent que hi va viure i per preservar la...
15/03/2009
Raquel
Docns mira, ara sí que no estem gaire d'acord. Trobo que l'insult és una cosa totalment innecessària, que diu molt poc a favor de qui...
Articles recents
07/09/2024Passatemps, Portada
El KAKURO és un passatemps que és com una barreja de mots encreuats i...
07/09/2024Què passa, Notícies, Portada
PUJA
La bona educació del poble de Vilaplana.
BAIXA
L’absorció...
07/09/2024La nostra gent, Records, Portada
Publiquem el text de la Carme Sabater i les fotos que ens ha fet arribar sobre aquesta font...
07/09/2024Recerca, Natura, Portada
Torna l’estiu i toca evitar la calor. Anem, doncs, altra vegada cap al Pirineu.
Al...
07/09/2024Literatura, Lingüística, Portada
La paraula d’aquest número és lejia. Lejia és, clarament, una...
20/08/2024Història, Història local, Portada
“... [Mientras] usted se paseará con su señora por el Paseo de la...
19/08/2024Recerca, Cuina, Portada
Som-hi! A preparar coses fresques que ja ens ha arribat la calor.
A qui no li agraden els...
19/08/2024Què passa, Activitats, Portada
Per Sant Jordi, enguany vam llegir cançons que per la seva repercussió, podem...
19/08/2024Entitats, Ampa escola, Portada
La jornada va començar amb la parada de llibres i roses a la plaça de la Riba a...
19/08/2024Què passa, Notícies, Portada
El passat 5 de maig, dintre dels actes de Sant Isidre, vam poder gaudir d’una xerrada en...
19/08/2024Què passa, Activitats, Notícies, Portada
El dijous 18 d’abril vam anar amb l’Eva i l’Anabel a veure els llocs on...
19/08/2024Entitats, Escola, Portada
Aquest curs els nens i nenes de la classe d’Educació Infantil vam haver de triar...
19/08/2024Història, Masos, Portada
SITUACIÓ
Entre l’església i l’Ajuntament. La façana...
19/08/2024Història, Masos, Portada
ALTRES NOMS
També anomenat ca la Vila.
SITUACIÓ
Entre...
19/08/2024Opinió, Què passa, Articles, Activitats, Portada
El passat 30 de maig, l'espai inferior de la Plaça de la Riba es va omplir...
19/08/2024Entitats, Jubilats, Portada
El dia 21 de març, una quarantena de jubilats de Vilaplana vàrem fer una...
19/08/2024Què passa, Notícies, Portada
Sabíeu que la ment és més flexible del que imaginem? Desenes...
19/08/2024Què passa, Música, Portada
L'11 de gener de 1999 s'apagava per sempre la veu de Fabrizio De André en un...
19/08/2024Editorial, Butlletins, Portada
Viatjar i... què més?
Actualment, viatjar ha esdevingut tan fàcil que...
19/08/2024Què passa, Activitats, Portada
La quarta edició de la Fira de Sant Isidre va ser el dissabte, 11 de maig, en...
19/08/2024Què passa, Notícies, Portada
A hores d'ara suposo que tots coneixeu a Mussagats, l'Associació que...
19/08/2024Recerca, Medicina, Portada
Per molt que intentem negar o evitar, més tard o d'hora inevitablement ens trobem...
19/08/2024Recerca, De cinema, Portada
Ja abans del final de la Segona Guerra Mundial, molts veien als aliats soviètics amb...
19/08/2024Entitats, Portada, Ajuntament
El fet de generar deixalles i el seu tractament després que el producte hagi estat...
19/08/2024La nostra gent, Entrevistes, Portada
Fa pocs mesos es va consumar la desaparició de la Cooperativa Agrícola de...
30/04/2024Passatemps
Un dels jocs més populars per internet és el WORDLE. Va ser creat durant la...
05/04/2024Història, Masos
SITUACIÓ
Conformen un conjunt de cases entre mitgeres amb Cal Cassoles i Cal Marc,...
05/04/2024Història, Masos
SITUACIÓ
És l’única casa que queda a la part sud del bassot, a...
05/04/2024Recerca, Cuina
Temps de primavera i potser algun dia de calor. Us faré un parell de receptes que no us...
05/04/2024Recerca, Medicina
Quan parlem d'envelliment normal, cal considerar que aquest procés es pot donar de...