Accepto
Aquest web utilitza la cookie _ga propietat de Google Analytics, persistent durant 2 anys, per habilitar la funció de control de visites úniques amb la finalitat de facilitar-li la navegació pel lloc web.
Si continua navegant considerem que està d'acord amb el seu ús. Podrà revocar el consentiment i obtenir més informació consultant la nostra Política de cookies
Tornar
Recerca - Entitats - Cuina - Escola | Revista 60

Cuinetes: el menú de l'escola


Cada dia de dilluns a divendres, puntualment a les 13h, el Josep M. Duran porta a l’escola un paquet molt gran……és el menú dels nens

.Quan entres al menjador están tots asseguts , en silenci i molt ben posadets. La Pili, i a vegades la Yoi, tenen poders màgics per fer que els nens es portin bé!!!

Cada dia, un és l’encarregat de parar taula i un altre de repartir els plats, els grans ajuden als petits, però és la Pili qui mana i acaba de donar menjar.

Quan preguntes que és el que agrada més del menú, el més espavilat salta: “Macarrons!!!” i els més petits: ”siiiiii!!!” contents amb un somriure d’orella a orella.

Poc a poc surten altres plats: espirals a la carbonara, canelons, tallet arrebossat i sant Jacobo.

Us passo receptes de tots, el.laborats per a 10 persones i tal i com els fan a la Fundació Privada Casal dels Avis d’Alforja, des d’aquí els dono les gràcies per la seva col.laboració.




MACARRONS A LA BOLONYESA (10 PAX)

Pels macarrons

0.7 kg. De macarrons
0.025 kg. De sal
0.05 lt. D’oli d’oliva verge
0.3 kg. Formatge ratllat emmental

Per la salsa Bolonyesa

0.5 kg. Ceba seca
1 kg. Carn picada de tocino
0.25 Kg. Sal
0.025 kg. Orenga

Per la salsa de tomàquet

1.7 kg. Tomàquet sense pelar de llauna
0.125 kg. Pastanaga
0.05 kg. Apit verd
0.125 kg. Ceba seca
0.1 kg. All porro
0.05 kg. Sal
0.05 sucre
0.15 lt. Vi blanc de falset
0.05 lt. Oli d’oliva verge d’alforja

Es bullen els macarrons en abundant aigua amb sal, oli i llorer, la pasta que no quedi massa cuita. Escorrer i barrejar amb la salsa, si es tarda en aquest pas, rentar la pasta i posar-hi oli.

Per la salsa boloñesa, sobregir la carn amb oli sal i pebre, afegir la seba triturada i quan estigui cuita la salsa de tomàquet i l’orenga.





ESPIRALS A LA CARBONARA (10 PAX)

Per als espirals
0.5 kg. Pasta espirals vegetals

Per la salsa carbonara

0.25 kg. Ceba seca
0.25 kg. Cansalada fumada
0.5 lt. Nata per cuinar
0.2 kg. Formatge ratllat emmental
0.1 lt. Ou sense pasteuritzar
0.05 lt. Oli de girasol
0.02 gr. Sal

Fem bullir la pasta amb sal, oli i llorer. Quan la pasta està al dente escorrer per barrejar amb la salsa.

Per la salsa, sofregir la ceba i afegir la cansalada, quan estigui cuita la crema de llet i abans de barrejar amb la pasta, l’ou.




CANELONS (10 PAX)

Pels canelons

0.2 kg. Pit de pollastre blanc filetejat
0.2 kg. Llom de canya tallat
0.2 kg. Tacs d’estofat de vedella
30 lamines de canelons
0.2 kg. Ceba seca
0.005 kg. Pebre blanc
0.02 sal
0.25 lt. Llet hostelería semi
0.3 kg. Formatge ratllat emmental
0.1 lt oli de girasol
0.1 lt. Vi blanc de falset
0.02 kg. Farina

Per la beixamel

1.5 lt. Llet hostelería semi
0.1 kg. Mantega cadi
0.03 kg. Sal
0.1 kg. Farina
0.01 kg. Nou moscada
0.01 kg. Pebre blanc

En una cassola rostir totes les carns i després la ceba, quan estigui cuita posar el vi i deixar reduir. La sal, pebre i després la farina, remenar per lligar-ho tot i afegir la llet a poc a poc fins que estigui lligat, picar i reservar.

Bullir la pasta i refredar, estendre les lamines en un drap blanc que xupi l’aigua. Posar la carn i cargolar, disposem en una safata del forn amb la bexamel i el formatge.

Per la beixamel, posar a calentar la llet en una marmita. En una paella desfer la mantega i coure la farina amb la sal, remenant perque es lligui. Afegir el pebre i la nou moscada i la llet calenta sense deixar de remenar amb unes varilles fins que estigui lligat. Deixar-ho a foc baix una estoneta sense deixar de remenar, rectificar de sal i apagar el foc.








LLOM REBOLCAT AMB ESCALIVADA

Llom rebolcat

1 kg. De llom de canya tallat
0.02 kg. Sal
0.15 kg. Farina
0.1lt. ou sense pasteuritzar
0.2kg. pa ratllat
0.15 lt. Oli de girasol

Escalivada

0.750 kg. Alberginia llarga
0.02 kg. Sal
0.1 lt. Oli d’oliva verge
0.75 kg. Pebrot vermell

Salar el tall de llom, arrebossar amb farina, ou i pa ratllat en aquest ordre. Calentar una paella amb oli a temperatura mitja. Escorrer sobre paper de cuina.

Coure les verdures al forn o al foc a temperatura alta. Treure i deixar que es refredi una mica i pelar. Tallar a tires i amanir amb oli i sal.




SANT JACOBO (10 PAX)

1kg. Sant Jacobo (Fripozo)
1lt. Oli d’oliva extre verge d’Alforja.

El Sant Jacobo és un producte elaborat amb pernil, formatge i pa ratllat. Es fregeix amb oli d’oliva a 190 graus aproximadament.







Totes aquestes receptes son les que els nens i nenes de l’escola els agraden més. Son extretes de les fitxes de producció amb les que treballen les cuineres de la Fundació Casal d’Avis d’Alforja.

Bon profit!!!!



Dolors Sentis




+ Publicar el meu comentari
Cercar
Publicitat
Opinio online
comentaris Comentaris recents
Pitxi

Jóvens de Vilaplana

Crec que feia temps que no sorgia un grup de joves tan dinàmic, participatiu i que vetlli tant pels interessos de tota la nostra...

Josep Maria Garcia Abelló

Sobre els Bolets

Per a tots els afeccionats als bolets i a la bona literatura, els recomano aquest article de Mariona Quadrada sobre les espècies...

Josep Bigorra

Felicitats al Grup de jóvens

Sempre he trobat molt poc graciós això d'escriure en anònim, així que no costa res donar la cara. Les coses clares, des del primer...

Un Que Contrasta Les Notícies

Felicitats al Grup de jóvens

Ahir, tot molt bé, però no pengen tantes medalles. M'ha arribat de fons oficials que l'alcalde i demés perslonal de l'ajuntamen,t a...

Miguel y Espe

El títol, posa-li tu

Moltes felicitats pel vostre bon fer en aquest meravellós *rinconcito* on amb tant afecte se'ns tracta i se'ns alimenta. Una abraçada

Albert Aragonès

Poema de Festa Major: l'envelat d€Oleguer Huguet

Gràcies per l'elogi, Pitxi. Trobo que el format web d'aqueixa mena de treballs és ideal i és millor que reserveu el paper per als...

Pitxi

Poema de Festa Major: l'envelat d€Oleguer Huguet

A nivell de vàlua filològica, sens dubte, és un dels millors articles que s'ha publicat a Lo Pedris des de que al 2000 va sorgir a la...

Eladi Huguet Salvat

La cançó del vell Cabrés

Com podreu veure l'últim alcalde que signa el manifest és el de Vilaplana, l'amic Tomas Bigorra.

Albert Aragonès

Poema de Festa Major: l'envelat d€Oleguer Huguet

Prova de posar-te en contacte amb l'editorial: http://www.pragmaedicions.com/

Josep Ma.Fernando Villasevil Escofet

Poema de Festa Major: l'envelat d€Oleguer Huguet

Me encantaria moltissim poguer adquirir el llibre Flames de Teia (Jaume Marine) no se a quina botiga a on ho puc trovarlo. Visc a Londres...

Eduard (lamussara.org)

El Senglar (II part)

Una molt bona iniciativa!! Esperem que el temps acompanyi.

Jaume Queralt

El cultiu casolà de la gírgola (II Part)

Veure el video de Jaume Queralt

Joan Mº Rius Serra

L'optimisme com a virtut

Benvolguts, com a descendent de La Mussara ( des de 1694 ) m’agradaria saber si hi ha alguna recerca feta, referent a la població...

Sergi

Apunts sobre el teatre

Pregunto,,,,,,,,,,¿¿¿¿¿¿¿ a dia d'avui 20 de juny del 2009, s'ha fet alguna cosa????, perque la conexiò que continuem tenin tots...

Salvador Juanpere

Han de passar vint dies

Estimat Eladi: T’agraeixo el comentari aquest de l’acte de presentació del llibre al Centre d’Art Santa Mònica d’ahir, i...

Eladi Huguet Salvat

De llibres

Salvador et felicito. El teu enginy no para. Sempre tens la motivació necessària i adequada. És veu palesament que has...

Raquel

Lo català de Vilaplana: l'article definit LO [lu] (1)

Sembla que ja ha començat la campanya electoral per les europees, encara que sigui de manera soterrada...

Raquel

El carrer de la fe

Ja veig que m'hauré de tornar a donar d'alta al FaceBoock... Gràcies, sergi.

Eladi Huguet Salvat

L'optimisme com a virtut

Hola Sergi: Magnífic el blog de La Mussara. He de fer-te unes petites observacions. L'oncle Ambròs es deia AGUSTENCH i HUGUET i es...

Eladi Huguet Salvat

Contes reciclats

La iniciativa portada a terme per l'Ajuntament de Vilaplana de donar vida i color al poble de La Mussara, no d'un simple llogaret,...

Raquel

L'equip de govern diu no a la dimissió del subdelegat

Coincideixo totalment amb el comentari anterior.

elsemanaldetarragona

Lo català de Vilaplana: l'article definit LO [lu] (1)

me parece muy bien esa propuesta. ¿porque no hacen ustedes lo mismo en el gobierno tripartito de la generalitat de catalunya?

Eduard

Exposició sobre el poema d’Eduardo Galeano “Los Nadies”

Fa una mica de "cosa" això d'opinar així en públic, però suposo que és cosa de la primera vegada només. Per la meva part espero...

Eduard

L'equip de govern diu no a la dimissió del subdelegat

Trobo una gran idea la col·locació de tots els rètols que esmenteu, com homenatge a la gent que hi va viure i per preservar la...

Raquel

Presentació de l'agenda llatinoamericana i mundial 2001

Docns mira, ara sí que no estem gaire d'acord. Trobo que l'insult és una cosa totalment innecessària, que diu molt poc a favor de qui...

Articles recents
Literatura, Contes, Portada

Cafè turc

Al tren la dona s’ha fixat en una parella molt jove que és ben a prop seu, dreta...
Literatura, Contes, Portada

Justícia

L’Avinguda del Tibidabo? No, senyor, aquest tren no hi para. ue no ha vist els...
Recerca, Cuina, Portada

Pataco: una recepta molt antiga

INGREDIENTS   Tonyina, patata, ceba, carbassó, oli  ...
Opinió, Articles, Portada

Oportunitats solidàries: petit comerç o grans superfícies

Aquests dies i en aquesta situació estranya i adversa en què ens trobem,...
Opinió, Recerca, Articles, Casos i coses, Portada

Reflexions sobre el nostre patrimoni històrico-arquitectònic

Voldria començar pel cas més recent, del qual voldria expressar el meu...
Què passa, Notícies, Portada

Pulsòmetre 79

PUJA Pugen totes les propostes ciutadanes que s´han compartit per fer més...
Opinió, Articles, Portada

Cuidem-nos, cuideu-los

La vida tranquil·la dels pobles, de Vilaplana, amaga racons inhòspits als...
La nostra gent, Entrevistes, Portada

Entrevista a Francesc Garrido, actor

És migdia de finals d’hivern i fa un vent més aviat fresquet, que fa...
Recerca, De cinema, Portada

Tres Gales i un regal

Tres Gales i un regal Com ja sabeu, la temporada cinematogràfica comença...
Recerca, Cuina, Portada

Cuina de temporada o temporada de cuina (amb molt d'unami)

Estàvem acostumats a fer cuina de temporada; és a dir, cada estació de...
La nostra gent, Homenatges, Història local, Portada

A l'entorn de Palmira Jaquetti i Isant

  Enguany s’acompleixen cent deu anys del naixement de Palmira Jaquetti i...
Què passa, Entitats, Activitats, Escola, Portada

La classe de la bandera olímpica

Hola, som  el Guim, la Nua, la Inés, la Bruna, l’Arlet, la Vu’a, la...
Recerca, Entitats, Cuina, Escola, Portada

Saps què són els pancakes?

La tortita, pancake és un pa pla rodó. La massa conté usualment llet,...
Què passa, Entitats, Activitats, Escola, Portada

Un carnaval olímpic

Aquest any l’eix de treball transversal de l’escola són les...
Què passa, Activitats, Escola, Portada

Pintem en la foscor

Divendres passat  els nens de cicle inicial vam pintar amb pintura fluorescent i...
La nostra gent, Entitats, Entrevistes, Escola, Portada

Entrevistem en Llorenç Piera, jugador d'hoquei herba

Fa uns dies, vam entrevistar en Llorenç Piera, jugador d'hoquei herba del Reial...
Recerca, Entitats, Natura, Escola, Portada

Fem un nou amic: en Pilós!

Aquest dimecres van venir l'escola el Marc i el Pilós.   El Pilós...
Opinió, Entitats, Articles, Ampa escola, Portada

EL menjador de l'escola Cingle Roig

A les zones rurals, a diferència de les ciutats,  sovint ens trobem amb certa...
La nostra gent, Records, Portada

Lo pedris pel món: la Montsant, la Mar i la Montserrat a Fez amb Lo Pedrís

Què passa, Notícies, Esports, Portada

Centre d'activitats de muntanya de Vilaplana

Som molts al poble que d’una manera o altra aprofitem el que tenim al voltant i fem...
Literatura, Contes, Portada

Les tres Reines d'Orient

La història va anar més o menys així: A Orient hi havia tres...
Història, Història local, Portada

Els molins fariners de Vilaplana (I)

Els molins fariners són construccions utilitzades per moldre blat utilitzant la...
Opinió, Editorial, Portada

Lo Pedris 79 (abril 2020)

No ens enganyem, amb la reobertura del Casal hi sortim guanyant, sempre. Però també...
Història, Geografia, Portada

Viatge a "AGION OROS" (Mont Athos) Grècia 2019 - Capítol 3

MONESTIR IVIRON . El monestir és el 3r en la jerarquia de Mont Athos i cenobi des del...
La nostra gent, Homenatges, Portada

En Xavier Joanpere , sempre el tindrem ben present  

Hi ha persones que per la seva feina i el seu exemple ocupen un espai a la terra i, tot i que...
La nostra gent, Homenatges, Portada

Xavier, fins sempre

Ens vam conèixer a inicis dels 90 en una d'aquestes privilegiades ocasions que la...
Literatura, Lingüística, Portada

Onomàstica de l'antic terme de la Mussara

El passat diumenge 26 de gener es va presentar el llibre sobre els noms de lloc i de persona...
Opinió, Articles, Portada

Entre amics. O com el Sr. Garcia i els seus amics van acomiadar el camarada

Els homenatges acostumen a seguir rituals, sovint estereotipats. Les regles del joc que...
Història, Història local, Portada

El Danubi baixava gris cendrós

Quan el Joan se’n va anar, en temps de vencedors i vençuts, la seva mare, la...
La nostra gent, Què passa, Efemèrides, Notícies, Portada

Lo pedris pel món: la Irina, l'Alba i el Pep han portat Lo Pedrís a Florència