Accepto
Aquest web utilitza la cookie _ga propietat de Google Analytics, persistent durant 2 anys, per habilitar la funció de control de visites úniques amb la finalitat de facilitar-li la navegació pel lloc web.
Si continua navegant considerem que està d'acord amb el seu ús. Podrà revocar el consentiment i obtenir més informació consultant la nostra Política de cookies
Tornar
Recerca - Cuina | Revista 85

Coses de cuina fàcil i entretinguda: pizza i paatís de formatge

Tot aprofitant que “Lo Pedrís” surt per la Festa Major d’octubre, avui us porto dues receptes que fan Festa, la pizza i el pastís de formatge, i ja tenim un àpat complet.

Ben cert que n'hi ha moltes, moltíssimes de receptes i variants. Jo us poso les que a mi m’han semblat més fàcils de fer!

Què és una pizza?
La pizza és un menjar típicament italià, però que ja podem trobar arreu del món.
De farcits, en podem trobar de mil i una maneres, perquè s'hi pot posar de tot, però la base ja és més simple, i bàsicament sempre porta els mateixos ingredients: farina, aigua, llevat, oli i sal.
També és molt important saber que s'ha de fer amb dues coccions, primer la base i després, ja amb els ingredients, en funció que siguin més costosos de coure o no. Si us heu fixat en les que comprem preparades ja per enfornar, la massa sempre ve ja precuinada i els ingredients són els que s'acaben de fer quan els poses al forn.

PIZZA
Anem per feina! Amb el davantal i agafem els ingredients de la BASE.
Jo us poso els ingredients per preparar-ne dues i ja sabeu, si només en voleu fer una, doncs la meitat, però ja que encenem el forn, ho aprofitem!
Per fer les bases necessitarem:
500 gr de farina per fer-ho simple, una farina normal de tots usos
320 ml d’aigua tèbia
15 gr de llevat fresc (es pot comprar al forn de pa)
50 ml d’oli d’oliva
1 culleradeta de sal (cullera de postres)

I ja preparem tomàquet molt madur, sense pela ni llavors, cru o ja fregit, com ho preferiu (el posarem al mateix moment que la massa).

Preparació:
Abans que res, hem de tenir en compte que s'ha d’enfornar a una temperatura molt alta. La majoria dels forns que tenim a casa arriben de 250 graus. L'hem de tenir a punt per a quan tinguem les bases fetes.
Hem de dissoldre el llevat amb l’aigua tèbia.
Posem la farina en un bol gran, i hi afegim la sal, l’oli i l’aigua amb el llevat, i anem remenant durant uns minuts, fins a aconseguir que la massa vagi lligant (poden ser uns 5-10 minuts com a màxim). Quan el tinguem llest, el deixem al mateix bol i el tapem amb un paper film o plàstic i el deixem reposar un parell d’hores... mentrestant, podrem preparar el pastís de formatge que us explicaré després.
Si tot va bé, en dues hores les tenim a punt. Les partim en dues boles i sense apretar-les, les posem ja damunt d’un paper de forn i comencem a fer la forma de pizza, apretant amb les puntes dels dits des del mig cap a la vora fins que aconseguim deixar-les ben planes.
Llavors, li posarem el tomàquet cru que tindrem preparat sense pela, ni llavors, triturat a trossos i enfornarem, durant 10 o 15 minuts, a la part baixa del forn. Com que cada forn és un món, aneu controlant i quan la vegeu una mica daurada ja estarà a punt per posar-li la resta d’ingredients. En aquest cas:
Oli d’oliva
Alfàbrega gran
Mozzarella fresca
Bacon
Ceps o qualsevol bolet ben laminat
Formatge parmesà
Els distribuïu al gust i llavors les torneu a enfornar uns 5 minuts, fins que les tingueu al gust. Hi ha ingredients cuits que els podeu afegir un cop tretes del forn, com per exemple, alfàbrega, pernil salat, salmó marinat...
També podeu amanir-la amb un raig d’oli, o algun oli amb sabors picants, amb alfàbrega, amb romer!!!!
I ja que tenim la pizza feta, anem pel...


PASTÍS DE FORMATGE
Farem el més bàsic. És fàcil i jo he comprovat que sempre queda bé i bo.
Preparem un motlle desmuntable (d’uns 20 cm de diàmetre) que jo sempre folro amb paper per forn i després li passo una mica de mantega desfeta perquè llisqui en desemmotllar, o un motlle de silicona, que també untarem amb mantega.

Els ingredients que necessitem són:
500 gr de formatge cremós, tipus Philadelphia
3 ous talla M-L
200 gr de sucre
250 gr de nata per a rebosteria
1 cullerada de farina de blat de moro

Els barregem en un bol amb unes varetes manuals i un cop obtinguda una massa homogènia, el posem al motlle, cap al forn que tindrem ja calent a 210 graus i el deixem uns 50 minuts. Apaguem el forn i el deixem que es refredi dins del forn. Un cop fred, el desemmotllem i el posem a la nevera, o el posem directament a la nevera i el desemmotllem abans de servir-lo. El podem acompanyar de qualsevol melmelada que ens agradi, de fruits secs, de qualsevol galeta seca triturada com si fos terra... a plaer!!!
BONA FESTA MAJOR A TOTIS!!!!


Espero que us agradin i us animeu a fer-les...
i ja sabeu que per qualsevol dubte, podeu contactar a través
del perfil d’Instagram @mussarafood_mtllaurado
o del correu electrònic llauradomariateresa@gmail.com











M. Teresa Llauradó Anguera




+ Publicar el meu comentari
Cercar
Publicitat
Opinio online
comentaris Comentaris recents
Pitxi

Jóvens de Vilaplana

Crec que feia temps que no sorgia un grup de joves tan dinàmic, participatiu i que vetlli tant pels interessos de tota la nostra...

Josep Maria Garcia Abelló

Sobre els Bolets

Per a tots els afeccionats als bolets i a la bona literatura, els recomano aquest article de Mariona Quadrada sobre les espècies...

Josep Bigorra

Felicitats al Grup de jóvens

Sempre he trobat molt poc graciós això d'escriure en anònim, així que no costa res donar la cara. Les coses clares, des del primer...

Un Que Contrasta Les Notícies

Felicitats al Grup de jóvens

Ahir, tot molt bé, però no pengen tantes medalles. M'ha arribat de fons oficials que l'alcalde i demés perslonal de l'ajuntamen,t a...

Miguel y Espe

El títol, posa-li tu

Moltes felicitats pel vostre bon fer en aquest meravellós *rinconcito* on amb tant afecte se'ns tracta i se'ns alimenta. Una abraçada

Albert Aragonès

Poema de Festa Major: l'envelat d€Oleguer Huguet

Gràcies per l'elogi, Pitxi. Trobo que el format web d'aqueixa mena de treballs és ideal i és millor que reserveu el paper per als...

Pitxi

Poema de Festa Major: l'envelat d€Oleguer Huguet

A nivell de vàlua filològica, sens dubte, és un dels millors articles que s'ha publicat a Lo Pedris des de que al 2000 va sorgir a la...

Eladi Huguet Salvat

La cançó del vell Cabrés

Com podreu veure l'últim alcalde que signa el manifest és el de Vilaplana, l'amic Tomas Bigorra.

Albert Aragonès

Poema de Festa Major: l'envelat d€Oleguer Huguet

Prova de posar-te en contacte amb l'editorial: http://www.pragmaedicions.com/

Josep Ma.Fernando Villasevil Escofet

Poema de Festa Major: l'envelat d€Oleguer Huguet

Me encantaria moltissim poguer adquirir el llibre Flames de Teia (Jaume Marine) no se a quina botiga a on ho puc trovarlo. Visc a Londres...

Eduard (lamussara.org)

El Senglar (II part)

Una molt bona iniciativa!! Esperem que el temps acompanyi.

Jaume Queralt

El cultiu casolà de la gírgola (II Part)

Veure el video de Jaume Queralt

Joan Mº Rius Serra

L'optimisme com a virtut

Benvolguts, com a descendent de La Mussara ( des de 1694 ) m’agradaria saber si hi ha alguna recerca feta, referent a la població...

Sergi

Apunts sobre el teatre

Pregunto,,,,,,,,,,¿¿¿¿¿¿¿ a dia d'avui 20 de juny del 2009, s'ha fet alguna cosa????, perque la conexiò que continuem tenin tots...

Salvador Juanpere

Han de passar vint dies

Estimat Eladi: T’agraeixo el comentari aquest de l’acte de presentació del llibre al Centre d’Art Santa Mònica d’ahir, i...

Eladi Huguet Salvat

De llibres

Salvador et felicito. El teu enginy no para. Sempre tens la motivació necessària i adequada. És veu palesament que has...

Raquel

El carrer de la fe

Ja veig que m'hauré de tornar a donar d'alta al FaceBoock... Gràcies, sergi.

Raquel

Lo català de Vilaplana: l'article definit LO [lu] (1)

Sembla que ja ha començat la campanya electoral per les europees, encara que sigui de manera soterrada...

Eladi Huguet Salvat

L'optimisme com a virtut

Hola Sergi: Magnífic el blog de La Mussara. He de fer-te unes petites observacions. L'oncle Ambròs es deia AGUSTENCH i HUGUET i es...

Eladi Huguet Salvat

Contes reciclats

La iniciativa portada a terme per l'Ajuntament de Vilaplana de donar vida i color al poble de La Mussara, no d'un simple llogaret,...

Raquel

L'equip de govern diu no a la dimissió del subdelegat

Coincideixo totalment amb el comentari anterior.

elsemanaldetarragona

Lo català de Vilaplana: l'article definit LO [lu] (1)

me parece muy bien esa propuesta. ¿porque no hacen ustedes lo mismo en el gobierno tripartito de la generalitat de catalunya?

Eduard

Exposició sobre el poema d’Eduardo Galeano “Los Nadies”

Fa una mica de "cosa" això d'opinar així en públic, però suposo que és cosa de la primera vegada només. Per la meva part espero...

Eduard

L'equip de govern diu no a la dimissió del subdelegat

Trobo una gran idea la col·locació de tots els rètols que esmenteu, com homenatge a la gent que hi va viure i per preservar la...

Raquel

Presentació de l'agenda llatinoamericana i mundial 2001

Docns mira, ara sí que no estem gaire d'acord. Trobo que l'insult és una cosa totalment innecessària, que diu molt poc a favor de qui...

Articles recents
Passatemps, Portada

Passatemps 93: Minimots

Opinió, Editorial, Butlletins, Portada

Lo Pedris 93 (octubre 2023)

Què ens passa pel cap quan comprovem que no raja aigua per l’aixeta? De veritat ens...
Portada, Fem memòria

A veure si saps on és?

A Lo Pedrís núm. 92, va sortir el pany de la porta del número 5 del Carrer...
Recerca, Cuina, Portada

Coc d'avellanes

Estem en plena temporada de l'avellana. Ara, molta gent ja ha acabat de plegar i són...
Recerca, Cuina, Portada

PANELLETS

Per aquest número de la revista, pròxim a la festivitat de Tot Sants, compartim...
Recerca, Medicina, Portada

Els trastorns mentals en la vellesa

Hi ha una mena de llista de prioritats imaginària que ens fa anteposar unes coses per...
Què passa, Notícies, Portada

L'Alzheimer

Dins la setmana del Dia Mundial de l'Alzheimer, l’Ajuntament de Vilaplana, el dimecres,...
Què passa, Activitats, Portada

Camp de Treball €Mussacamp€, a Vilaplana

El dilluns, 24 de juliol, es va començar la 4a edició del Camp de Treball...
Història, Masos, Portada

CAL PATACA

SITUACIÓ Casa aïllada al damunt del camí de les Tosques. És molt...
Història, Masos, Portada

CAL MARC

SITUACIÓ Casa situada entre cal Cassoles i cal Rafael. Davant hi ha les cases de la...
La nostra gent, Efemèrides, Portada

Sopar d€Aniversari de la Quinta del 63

Aquest estiu, la Quinta del 1963 han estat de celebració, ja que enguany fan 60 anys! Per...
Què passa, Activitats, Portada

Activitats

Cinema a la Fresca Els mesos de juliol i agost, al vespre-nit, i en dijous, hem pogut veure...
Què passa, Música, Portada

Torna l€edició d€estiu de Camí de formiga a la Plaça de la Riba

El passat 15 de juliol, la plaça de la Riba va ser testimoni d’una nova...
Què passa, Activitats, Portada

Juliol solidari, a Vilaplana

Mulla't per l'Esclerosi múltiple (16 de juliol de 2023) Diumenge al...
Què passa, Activitats, Esports, Portada

Campionat de Natació

El diumenge 13 d'agost, la piscina del Casal Vilaplanenc va reviure una jornada...
Què passa, Activitats, Esports, Portada

La Tercera Joventut s€activa.

Aquest estiu, i per tercer any consecutiu, a la Planeta, hem tornat a fer les sessions de...
Què passa, Activitats, Portada

Mussart 2023

Ens esperava un bosquet curiosament verd i silenciós. La veu timbrada i els ulls...
Opinió, Articles, Portada

Pulsòmetre

Puja 1- Les activitats esportives fa anys que es fan al poble, però actualment se...
Què passa, Notícies, Portada

18è Aplec de Sardanes a la Mussara

El segon diumenge de juliol, que enguany ha estat el dia 9, ens vam trobar a la Mussara, en...
La nostra gent, Records, Portada

Lo Pedrís pel món

Recerca, De cinema, Portada

Estrelles fugaces (II)

Continuem amb el llistat iniciat en el número anterior. En aquella ocasió ens...
Història, Portada, Fem memòria

De la Mussara a Nova York

Un dels prejudicis que ens hem anat fent equivocadament sobre la gent de la Mussara és que...
Literatura, Lingüística, Portada

La mort secreta de les paraules

En un sopar molt agradable d’aquest estiu, vam començar a parlar de la paraula...
Opinió, Articles, Portada

Les figues del camí

L'estiu (i els molts mesos de bon temps en general) és temps de gaudir de la natura i...
Recerca, Natura, Portada

La Vall Closa

L'Itinerari de la Vall Closa és un recorregut sobre la presència de les...
La nostra gent, Entrevistes, Portada

Entrevistem a Miquel Romans, director de cine. En lluita per la memòria històrica

Vam conèixer el Miquel Romans a la presentació d’Un cel de plom, al cine de...
La nostra gent, Homenatges, Portada

XII Edició del Vilaplanenc/ca de l'any 2023

El premi del Vilaplanenc/ca de l’any compleix el XII Aniversari. Qui s’hagués...
Recerca, Cuina

Receptes d'estiu: Crema d'albercocs

Crema d'albercocs (aubercocs) o préssecs, per 3 persones Aquesta recepta,...
Recerca, Cuina

Receptes d'estiu: Cebiche d'escopinyes

Aquesta vegada us porto un parell de receptes d’aquelles que no cal fer gaire cosa,...
Entitats, Escola

CANT€NIA

De vegades es fa difícil trobar paraules per explicar algunes emocions, i això...