Recerca - Cuina | Revista 85
Coses de cuina fàcil i entretinguda: pizza i paatís de formatge
Tot aprofitant que “Lo Pedrís” surt per la Festa Major d’octubre, avui us porto dues receptes que fan Festa, la pizza i el pastís de formatge, i ja tenim un àpat complet.
Ben cert que n'hi ha moltes, moltíssimes de receptes i variants. Jo us poso les que a mi m’han semblat més fàcils de fer!
Què és una pizza?
La pizza és un menjar típicament italià, però que ja podem trobar arreu del món.
De farcits, en podem trobar de mil i una maneres, perquè s'hi pot posar de tot, però la base ja és més simple, i bàsicament sempre porta els mateixos ingredients: farina, aigua, llevat, oli i sal.
També és molt important saber que s'ha de fer amb dues coccions, primer la base i després, ja amb els ingredients, en funció que siguin més costosos de coure o no. Si us heu fixat en les que comprem preparades ja per enfornar, la massa sempre ve ja precuinada i els ingredients són els que s'acaben de fer quan els poses al forn.
PIZZA
Anem per feina! Amb el davantal i agafem els ingredients de la BASE.
Jo us poso els ingredients per preparar-ne dues i ja sabeu, si només en voleu fer una, doncs la meitat, però ja que encenem el forn, ho aprofitem!
Per fer les bases necessitarem:
500 gr de farina per fer-ho simple, una farina normal de tots usos
320 ml d’aigua tèbia
15 gr de llevat fresc (es pot comprar al forn de pa)
50 ml d’oli d’oliva
1 culleradeta de sal (cullera de postres)
I ja preparem tomàquet molt madur, sense pela ni llavors, cru o ja fregit, com ho preferiu (el posarem al mateix moment que la massa).
Preparació:
Abans que res, hem de tenir en compte que s'ha d’enfornar a una temperatura molt alta. La majoria dels forns que tenim a casa arriben de 250 graus. L'hem de tenir a punt per a quan tinguem les bases fetes.
Hem de dissoldre el llevat amb l’aigua tèbia.
Posem la farina en un bol gran, i hi afegim la sal, l’oli i l’aigua amb el llevat, i anem remenant durant uns minuts, fins a aconseguir que la massa vagi lligant (poden ser uns 5-10 minuts com a màxim). Quan el tinguem llest, el deixem al mateix bol i el tapem amb un paper film o plàstic i el deixem reposar un parell d’hores... mentrestant, podrem preparar el pastís de formatge que us explicaré després.
Si tot va bé, en dues hores les tenim a punt. Les partim en dues boles i sense apretar-les, les posem ja damunt d’un paper de forn i comencem a fer la forma de pizza, apretant amb les puntes dels dits des del mig cap a la vora fins que aconseguim deixar-les ben planes.
Llavors, li posarem el tomàquet cru que tindrem preparat sense pela, ni llavors, triturat a trossos i enfornarem, durant 10 o 15 minuts, a la part baixa del forn. Com que cada forn és un món, aneu controlant i quan la vegeu una mica daurada ja estarà a punt per posar-li la resta d’ingredients. En aquest cas:
Oli d’oliva
Alfàbrega gran
Mozzarella fresca
Bacon
Ceps o qualsevol bolet ben laminat
Formatge parmesà
Els distribuïu al gust i llavors les torneu a enfornar uns 5 minuts, fins que les tingueu al gust. Hi ha ingredients cuits que els podeu afegir un cop tretes del forn, com per exemple, alfàbrega, pernil salat, salmó marinat...
També podeu amanir-la amb un raig d’oli, o algun oli amb sabors picants, amb alfàbrega, amb romer!!!!
I ja que tenim la pizza feta, anem pel...
PASTÍS DE FORMATGE
Farem el més bàsic. És fàcil i jo he comprovat que sempre queda bé i bo.
Preparem un motlle desmuntable (d’uns 20 cm de diàmetre) que jo sempre folro amb paper per forn i després li passo una mica de mantega desfeta perquè llisqui en desemmotllar, o un motlle de silicona, que també untarem amb mantega.
Els ingredients que necessitem són:
500 gr de formatge cremós, tipus Philadelphia
3 ous talla M-L
200 gr de sucre
250 gr de nata per a rebosteria
1 cullerada de farina de blat de moro
Els barregem en un bol amb unes varetes manuals i un cop obtinguda una massa homogènia, el posem al motlle, cap al forn que tindrem ja calent a 210 graus i el deixem uns 50 minuts. Apaguem el forn i el deixem que es refredi dins del forn. Un cop fred, el desemmotllem i el posem a la nevera, o el posem directament a la nevera i el desemmotllem abans de servir-lo. El podem acompanyar de qualsevol melmelada que ens agradi, de fruits secs, de qualsevol galeta seca triturada com si fos terra... a plaer!!!
BONA FESTA MAJOR A TOTIS!!!!
Espero que us agradin i us animeu a fer-les...
i ja sabeu que per qualsevol dubte, podeu contactar a través
del perfil d’Instagram @mussarafood_mtllaurado
o del correu electrònic llauradomariateresa@gmail.com
M. Teresa Llauradó Anguera
+ Publicar el meu comentari
Cercar
Publicitat
Comentaris recents
24/10/2013
Pitxi
Crec que feia temps que no sorgia un grup de joves tan dinàmic, participatiu i que vetlli tant pels interessos de tota la nostra...
17/10/2013
Josep Maria Garcia Abelló
Per a tots els afeccionats als bolets i a la bona literatura, els recomano aquest article de Mariona Quadrada sobre les espècies...
17/10/2013
Josep Bigorra
Sempre he trobat molt poc graciós això d'escriure en anònim, així que no costa res donar la cara. Les coses clares, des del primer...
13/10/2013
Un Que Contrasta Les Notícies
Ahir, tot molt bé, però no pengen tantes medalles. M'ha arribat de fons oficials que l'alcalde i demés perslonal de l'ajuntamen,t a...
08/09/2010
Miguel y Espe
Moltes felicitats pel vostre bon fer en aquest meravellós *rinconcito* on amb tant afecte se'ns tracta i se'ns alimenta. Una abraçada
06/01/2010
Albert Aragonès
Gràcies per l'elogi, Pitxi. Trobo que el format web d'aqueixa mena de treballs és ideal i és millor que reserveu el paper per als...
09/09/2009
Pitxi
A nivell de vàlua filològica, sens dubte, és un dels millors articles que s'ha publicat a Lo Pedris des de que al 2000 va sorgir a la...
05/09/2009
Eladi Huguet Salvat
Com podreu veure l'últim alcalde que signa el manifest és el de Vilaplana, l'amic Tomas Bigorra.
01/09/2009
Albert Aragonès
Prova de posar-te en contacte amb l'editorial: http://www.pragmaedicions.com/
01/09/2009
Josep Ma.Fernando Villasevil Escofet
Me encantaria moltissim poguer adquirir el llibre Flames de Teia (Jaume Marine) no se a quina botiga a on ho puc trovarlo. Visc a Londres...
06/08/2009
Eduard (lamussara.org)
Una molt bona iniciativa!! Esperem que el temps acompanyi.
18/07/2009
Jaume Queralt
Veure el video de Jaume Queralt
16/07/2009
Joan Mº Rius Serra
Benvolguts, com a descendent de La Mussara ( des de 1694 ) m’agradaria saber si hi ha alguna recerca feta, referent a la població...
20/06/2009
Sergi
Pregunto,,,,,,,,,,¿¿¿¿¿¿¿ a dia d'avui 20 de juny del 2009, s'ha fet alguna cosa????, perque la conexiò que continuem tenin tots...
10/06/2009
Salvador Juanpere
Estimat Eladi: T’agraeixo el comentari aquest de l’acte de presentació del llibre al Centre d’Art Santa Mònica d’ahir, i...
28/04/2009
Eladi Huguet Salvat
Salvador et felicito. El teu enginy no para. Sempre tens la motivació necessària i adequada. És veu palesament que has...
25/04/2009
Raquel
Ja veig que m'hauré de tornar a donar d'alta al FaceBoock... Gràcies, sergi.
25/04/2009
Raquel
Sembla que ja ha començat la campanya electoral per les europees, encara que sigui de manera soterrada...
18/04/2009
Eladi Huguet Salvat
Hola Sergi: Magnífic el blog de La Mussara. He de fer-te unes petites observacions. L'oncle Ambròs es deia AGUSTENCH i HUGUET i es...
17/04/2009
Eladi Huguet Salvat
La iniciativa portada a terme per l'Ajuntament de Vilaplana de donar vida i color al poble de La Mussara, no d'un simple llogaret,...
07/04/2009
Raquel
Coincideixo totalment amb el comentari anterior.
06/04/2009
elsemanaldetarragona
me parece muy bien esa propuesta. ¿porque no hacen ustedes lo mismo en el gobierno tripartito de la generalitat de catalunya?
26/03/2009
Eduard
Fa una mica de "cosa" això d'opinar així en públic, però suposo que és cosa de la primera vegada només. Per la meva part espero...
26/03/2009
Eduard
Trobo una gran idea la col·locació de tots els rètols que esmenteu, com homenatge a la gent que hi va viure i per preservar la...
15/03/2009
Raquel
Docns mira, ara sí que no estem gaire d'acord. Trobo que l'insult és una cosa totalment innecessària, que diu molt poc a favor de qui...
Articles recents
07/09/2024Passatemps, Portada
El KAKURO és un passatemps que és com una barreja de mots encreuats i...
07/09/2024Què passa, Notícies, Portada
PUJA
La bona educació del poble de Vilaplana.
BAIXA
L’absorció...
07/09/2024La nostra gent, Records, Portada
Publiquem el text de la Carme Sabater i les fotos que ens ha fet arribar sobre aquesta font...
07/09/2024Recerca, Natura, Portada
Torna l’estiu i toca evitar la calor. Anem, doncs, altra vegada cap al Pirineu.
Al...
07/09/2024Literatura, Lingüística, Portada
La paraula d’aquest número és lejia. Lejia és, clarament, una...
20/08/2024Història, Història local, Portada
“... [Mientras] usted se paseará con su señora por el Paseo de la...
19/08/2024Recerca, Cuina, Portada
Som-hi! A preparar coses fresques que ja ens ha arribat la calor.
A qui no li agraden els...
19/08/2024Què passa, Activitats, Portada
Per Sant Jordi, enguany vam llegir cançons que per la seva repercussió, podem...
19/08/2024Entitats, Ampa escola, Portada
La jornada va començar amb la parada de llibres i roses a la plaça de la Riba a...
19/08/2024Què passa, Notícies, Portada
El passat 5 de maig, dintre dels actes de Sant Isidre, vam poder gaudir d’una xerrada en...
19/08/2024Què passa, Activitats, Notícies, Portada
El dijous 18 d’abril vam anar amb l’Eva i l’Anabel a veure els llocs on...
19/08/2024Entitats, Escola, Portada
Aquest curs els nens i nenes de la classe d’Educació Infantil vam haver de triar...
19/08/2024Història, Masos, Portada
SITUACIÓ
Entre l’església i l’Ajuntament. La façana...
19/08/2024Història, Masos, Portada
ALTRES NOMS
També anomenat ca la Vila.
SITUACIÓ
Entre...
19/08/2024Opinió, Què passa, Articles, Activitats, Portada
El passat 30 de maig, l'espai inferior de la Plaça de la Riba es va omplir...
19/08/2024Entitats, Jubilats, Portada
El dia 21 de març, una quarantena de jubilats de Vilaplana vàrem fer una...
19/08/2024Què passa, Notícies, Portada
Sabíeu que la ment és més flexible del que imaginem? Desenes...
19/08/2024Què passa, Música, Portada
L'11 de gener de 1999 s'apagava per sempre la veu de Fabrizio De André en un...
19/08/2024Editorial, Butlletins, Portada
Viatjar i... què més?
Actualment, viatjar ha esdevingut tan fàcil que...
19/08/2024Què passa, Activitats, Portada
La quarta edició de la Fira de Sant Isidre va ser el dissabte, 11 de maig, en...
19/08/2024Què passa, Notícies, Portada
A hores d'ara suposo que tots coneixeu a Mussagats, l'Associació que...
19/08/2024Recerca, Medicina, Portada
Per molt que intentem negar o evitar, més tard o d'hora inevitablement ens trobem...
19/08/2024Recerca, De cinema, Portada
Ja abans del final de la Segona Guerra Mundial, molts veien als aliats soviètics amb...
19/08/2024Entitats, Portada, Ajuntament
El fet de generar deixalles i el seu tractament després que el producte hagi estat...
19/08/2024La nostra gent, Entrevistes, Portada
Fa pocs mesos es va consumar la desaparició de la Cooperativa Agrícola de...
30/04/2024Passatemps
Un dels jocs més populars per internet és el WORDLE. Va ser creat durant la...
05/04/2024Història, Masos
SITUACIÓ
Conformen un conjunt de cases entre mitgeres amb Cal Cassoles i Cal Marc,...
05/04/2024Història, Masos
SITUACIÓ
És l’única casa que queda a la part sud del bassot, a...
05/04/2024Recerca, Cuina
Temps de primavera i potser algun dia de calor. Us faré un parell de receptes que no us...
05/04/2024Recerca, Medicina
Quan parlem d'envelliment normal, cal considerar que aquest procés es pot donar de...