Recerca - Cuina | Revista 85
Coses de cuina fàcil i entretinguda: pizza i paatís de formatge
Tot aprofitant que “Lo Pedrís” surt per la Festa Major d’octubre, avui us porto dues receptes que fan Festa, la pizza i el pastís de formatge, i ja tenim un àpat complet.
Ben cert que n'hi ha moltes, moltíssimes de receptes i variants. Jo us poso les que a mi m’han semblat més fàcils de fer!
Què és una pizza?
La pizza és un menjar típicament italià, però que ja podem trobar arreu del món.
De farcits, en podem trobar de mil i una maneres, perquè s'hi pot posar de tot, però la base ja és més simple, i bàsicament sempre porta els mateixos ingredients: farina, aigua, llevat, oli i sal.
També és molt important saber que s'ha de fer amb dues coccions, primer la base i després, ja amb els ingredients, en funció que siguin més costosos de coure o no. Si us heu fixat en les que comprem preparades ja per enfornar, la massa sempre ve ja precuinada i els ingredients són els que s'acaben de fer quan els poses al forn.
PIZZA
Anem per feina! Amb el davantal i agafem els ingredients de la BASE.
Jo us poso els ingredients per preparar-ne dues i ja sabeu, si només en voleu fer una, doncs la meitat, però ja que encenem el forn, ho aprofitem!
Per fer les bases necessitarem:
500 gr de farina per fer-ho simple, una farina normal de tots usos
320 ml d’aigua tèbia
15 gr de llevat fresc (es pot comprar al forn de pa)
50 ml d’oli d’oliva
1 culleradeta de sal (cullera de postres)
I ja preparem tomàquet molt madur, sense pela ni llavors, cru o ja fregit, com ho preferiu (el posarem al mateix moment que la massa).
Preparació:
Abans que res, hem de tenir en compte que s'ha d’enfornar a una temperatura molt alta. La majoria dels forns que tenim a casa arriben de 250 graus. L'hem de tenir a punt per a quan tinguem les bases fetes.
Hem de dissoldre el llevat amb l’aigua tèbia.
Posem la farina en un bol gran, i hi afegim la sal, l’oli i l’aigua amb el llevat, i anem remenant durant uns minuts, fins a aconseguir que la massa vagi lligant (poden ser uns 5-10 minuts com a màxim). Quan el tinguem llest, el deixem al mateix bol i el tapem amb un paper film o plàstic i el deixem reposar un parell d’hores... mentrestant, podrem preparar el pastís de formatge que us explicaré després.
Si tot va bé, en dues hores les tenim a punt. Les partim en dues boles i sense apretar-les, les posem ja damunt d’un paper de forn i comencem a fer la forma de pizza, apretant amb les puntes dels dits des del mig cap a la vora fins que aconseguim deixar-les ben planes.
Llavors, li posarem el tomàquet cru que tindrem preparat sense pela, ni llavors, triturat a trossos i enfornarem, durant 10 o 15 minuts, a la part baixa del forn. Com que cada forn és un món, aneu controlant i quan la vegeu una mica daurada ja estarà a punt per posar-li la resta d’ingredients. En aquest cas:
Oli d’oliva
Alfàbrega gran
Mozzarella fresca
Bacon
Ceps o qualsevol bolet ben laminat
Formatge parmesà
Els distribuïu al gust i llavors les torneu a enfornar uns 5 minuts, fins que les tingueu al gust. Hi ha ingredients cuits que els podeu afegir un cop tretes del forn, com per exemple, alfàbrega, pernil salat, salmó marinat...
També podeu amanir-la amb un raig d’oli, o algun oli amb sabors picants, amb alfàbrega, amb romer!!!!
I ja que tenim la pizza feta, anem pel...
PASTÍS DE FORMATGE
Farem el més bàsic. És fàcil i jo he comprovat que sempre queda bé i bo.
Preparem un motlle desmuntable (d’uns 20 cm de diàmetre) que jo sempre folro amb paper per forn i després li passo una mica de mantega desfeta perquè llisqui en desemmotllar, o un motlle de silicona, que també untarem amb mantega.
Els ingredients que necessitem són:
500 gr de formatge cremós, tipus Philadelphia
3 ous talla M-L
200 gr de sucre
250 gr de nata per a rebosteria
1 cullerada de farina de blat de moro
Els barregem en un bol amb unes varetes manuals i un cop obtinguda una massa homogènia, el posem al motlle, cap al forn que tindrem ja calent a 210 graus i el deixem uns 50 minuts. Apaguem el forn i el deixem que es refredi dins del forn. Un cop fred, el desemmotllem i el posem a la nevera, o el posem directament a la nevera i el desemmotllem abans de servir-lo. El podem acompanyar de qualsevol melmelada que ens agradi, de fruits secs, de qualsevol galeta seca triturada com si fos terra... a plaer!!!
BONA FESTA MAJOR A TOTIS!!!!
Espero que us agradin i us animeu a fer-les...
i ja sabeu que per qualsevol dubte, podeu contactar a través
del perfil d’Instagram @mussarafood_mtllaurado
o del correu electrònic llauradomariateresa@gmail.com
M. Teresa Llauradó Anguera
+ Publicar el meu comentari
Cercar
Publicitat


Comentaris recents
24/10/2013
Pitxi
Crec que feia temps que no sorgia un grup de joves tan dinàmic, participatiu i que vetlli tant pels interessos de tota la nostra...
17/10/2013
Josep Maria Garcia Abelló
Per a tots els afeccionats als bolets i a la bona literatura, els recomano aquest article de Mariona Quadrada sobre les espècies...
17/10/2013
Josep Bigorra
Sempre he trobat molt poc graciós això d'escriure en anònim, així que no costa res donar la cara. Les coses clares, des del primer...
13/10/2013
Un Que Contrasta Les Notícies
Ahir, tot molt bé, però no pengen tantes medalles. M'ha arribat de fons oficials que l'alcalde i demés perslonal de l'ajuntamen,t a...
08/09/2010
Miguel y Espe
Moltes felicitats pel vostre bon fer en aquest meravellós *rinconcito* on amb tant afecte se'ns tracta i se'ns alimenta. Una abraçada
06/01/2010
Albert Aragonès
Gràcies per l'elogi, Pitxi. Trobo que el format web d'aqueixa mena de treballs és ideal i és millor que reserveu el paper per als...
09/09/2009
Pitxi
A nivell de vàlua filològica, sens dubte, és un dels millors articles que s'ha publicat a Lo Pedris des de que al 2000 va sorgir a la...
05/09/2009
Eladi Huguet Salvat
Com podreu veure l'últim alcalde que signa el manifest és el de Vilaplana, l'amic Tomas Bigorra.
01/09/2009
Albert Aragonès
Prova de posar-te en contacte amb l'editorial: http://www.pragmaedicions.com/
01/09/2009
Josep Ma.Fernando Villasevil Escofet
Me encantaria moltissim poguer adquirir el llibre Flames de Teia (Jaume Marine) no se a quina botiga a on ho puc trovarlo. Visc a Londres...
06/08/2009
Eduard (lamussara.org)
Una molt bona iniciativa!! Esperem que el temps acompanyi.
18/07/2009
Jaume Queralt
Veure el video de Jaume Queralt
16/07/2009
Joan Mº Rius Serra
Benvolguts, com a descendent de La Mussara ( des de 1694 ) m’agradaria saber si hi ha alguna recerca feta, referent a la població...
20/06/2009
Sergi
Pregunto,,,,,,,,,,¿¿¿¿¿¿¿ a dia d'avui 20 de juny del 2009, s'ha fet alguna cosa????, perque la conexiò que continuem tenin tots...
10/06/2009
Salvador Juanpere
Estimat Eladi: T’agraeixo el comentari aquest de l’acte de presentació del llibre al Centre d’Art Santa Mònica d’ahir, i...
28/04/2009
Eladi Huguet Salvat
Salvador et felicito. El teu enginy no para. Sempre tens la motivació necessària i adequada. És veu palesament que has...
25/04/2009
Raquel
Ja veig que m'hauré de tornar a donar d'alta al FaceBoock... Gràcies, sergi.
25/04/2009
Raquel
Sembla que ja ha començat la campanya electoral per les europees, encara que sigui de manera soterrada...
18/04/2009
Eladi Huguet Salvat
Hola Sergi: Magnífic el blog de La Mussara. He de fer-te unes petites observacions. L'oncle Ambròs es deia AGUSTENCH i HUGUET i es...
17/04/2009
Eladi Huguet Salvat
La iniciativa portada a terme per l'Ajuntament de Vilaplana de donar vida i color al poble de La Mussara, no d'un simple llogaret,...
07/04/2009
Raquel
Coincideixo totalment amb el comentari anterior.
06/04/2009
elsemanaldetarragona
me parece muy bien esa propuesta. ¿porque no hacen ustedes lo mismo en el gobierno tripartito de la generalitat de catalunya?
26/03/2009
Eduard
Fa una mica de "cosa" això d'opinar així en públic, però suposo que és cosa de la primera vegada només. Per la meva part espero...
26/03/2009
Eduard
Trobo una gran idea la col·locació de tots els rètols que esmenteu, com homenatge a la gent que hi va viure i per preservar la...
15/03/2009
Raquel
Docns mira, ara sí que no estem gaire d'acord. Trobo que l'insult és una cosa totalment innecessària, que diu molt poc a favor de qui...
Articles recents
13/01/2025La nostra gent, Efemèrides, Portada
1. Clàudia Vilanova Urbano & Aleix Ferré Mateu, 24 de febrer
2....
13/01/2025La nostra gent, Efemèrides, Portada
2023
Sebastià Mestre Ferré, als 74 anys, 22 de desembre
Salvador...
13/01/2025La nostra gent, Efemèrides, Portada
1. Guiu Calafat Huguet, 8 d'abril
2. Leo Garrido Huertas, 26 de juny
3. Marina Mestre...
13/01/2025La nostra gent, Què passa, Homenatges, Notícies, Portada
Molt bona nit, vilaplanencs i vilaplanenques!
Volíem fer un petit discurs, ja que...
13/01/2025Passatemps, Portada
13/01/2025Opinió, Editorial, Butlletins, Portada
Cada nova edició de la revista Lo Pedrís és un repte, i quan surt...
13/01/2025Història, Història local, Portada
A Lo Pedrís núm. 97, va sortir el pany de la porta del número 3 del carrer...
13/01/2025Recerca, Cuina, Portada
S'acosten festes i avui us vull portar unes receptes molt bones, un entrant i un final...
13/01/2025La nostra gent, Entitats, Homenatges, Escola, Portada
20 CURSOS D'ESCOLA
Raúl i Conxi
Per començar a parlar-vos...
13/01/2025Història, Història local, Portada
Aquesta tardor hem pogut veure com s’acabava un dels períodes més...
13/01/2025Què passa, Esports, Portada
Feia molts anys que el nostre poble no era l’epicentre de les curses de muntanya de forma...
13/01/2025Opinió, Articles, Portada
PUJA
La benvinguda pluja que ha fet baixar el riu, ha omplert les basses del terme, ha fet...
13/01/2025Literatura, Lingüística, Portada
En aquest número de Lo Pedrís iniciem una nova secció, en la qual us...
13/01/2025Què passa, Notícies, Portada
El diumenge 22 de desembre vam portar a les nostres terres el Documental “Vidas...
13/01/2025Què passa, Activitats, Notícies, Portada
Homenatge a les àvies i als avis de més de 80 anys
El diumenge, 27...
13/01/2025Literatura, Lingüística, Portada
La paraula d’aquest número està plena de sorpreses, ja que s’acostuma a...
13/01/2025La nostra gent, Records, Portada
La Carlota, la Carme, la M. Cinta, la Nati, la Manoli i la Cristina, a la Plaza Mayor de Madrid....
13/01/2025Què passa, Notícies, Portada
Del Pi Gros, també conegut fora vila com a Pi Gros de l'Aleixar, en podríem dir...
13/01/2025Què passa, Notícies, Portada
El Pi del Fernando ens remet a les passejades infantils per comprovar com calia...
13/01/2025Què passa, Entitats, Notícies, Jubilats, Portada
L'Associació de Jubilats i Pensionistes de Vilaplana, el diumenge 24 de novembre de...
13/01/2025Què passa, Activitats, Notícies, Portada
13/01/2025Què passa, Activitats, Notícies, Portada
13/01/2025Què passa, Activitats, Notícies, Portada
13/01/2025Què passa, Activitats, Notícies, Portada
12/01/2025La nostra gent, Homenatges, Portada
Un vespre d’agost va sonar el mòbil. Eren la Mireia i el Josep que em van proposar...
10/01/2025Què passa, Esports, Portada
Aquesta proposta només és apta per a excursionistes amb un cert punt...
10/01/2025Recerca, De cinema, Portada
Comença el curs cinematogràfic amb les estrenes de quatre directores....
10/01/2025Història, Masos, Portada
L'objectiu de la Secció Masos i Cases de la Mussara era presentar-vos tots els...
10/01/2025Literatura, Poemes, Portada
Només, quan el vent bufa tan fort,
som conscients de la nostra feblesa,
que...
10/01/2025Opinió, Què passa, Articles, Notícies, Portada
El temps, el temps tan preuat, i molts cops ignorat. El temps, si el poguéssim aturar un...