Recerca - Cuina | Revista 88
RECEPTES FÀCILS PER L’ESTIU
Ja som a l’estiu altre cop, amb poques ganes d’entrar a la cuina durant aquest període. Com que el juliol i l'agost, són mesos amb més disbauxa d'horaris, us proposo preparar uns plats que porten poca feina i que són de bon fer.
“SALPICÓN” SALPICÓ DE POP I MUSCLOS PICANTS
N'hi ha de maneres molt variades, però per a mi, aquest és el que prefereixo.
Potser n'hauríem de dir Esquitxat de pop, però, vaja, no vindrà d’això.
Ingredients (per 4 persones):
- Pota de pop, sencera o trossejada, d’aproximadament uns 300 g (podeu tenir-la congelada o fresca, de la que venen envasada al buit)
- 1 llauna de musclos picants (si no us agrada el picant, podeu agafar-los naturals o en escabetx, això sempre al gust del consumidor)
- ¼ de pebrot vermell i ¼ de verd o italià (com que el pebrot va a gustos, trieu el que més us agradi)
- 1 Ceba mitjana (blanca o de Figueres)
- 1 tomàquet d’amanir (feu servir la varietat que vulgueu, però que estigui dur)
- Uns 30 cl d’oli d’oliva verge extra, vinagre al gust, sal per amanir i una miqueta de pebre blanc
- Opcional, un enciam tallat a tiretes primes
En cas que feu servir musclos al natural, hi podeu posar una miqueta de pebre vermell picant, i si no voleu que piqui, poseu-hi només pebre vermell dolç.
Preparació:
Talleu tots el vegetals a daus petitons i la pota de pop a rodelles. Ho poseu dins d'un bol, amb els musclos, ho remeneu ben remenat i ho tasteu-ho i segons el que us digui el vostre paladar, hi podeu afegir més oli, sal i o vinagre. Us he de dir que jo, si ho faig amb musclos picants no hi afegeixo res de res.
Per cert ho podeu menjar al moment o deixar-ho preparat a la nevera. Si ho deixeu a la nevera, no hi poseu el vinagre fins al moment de servir (en cas que n'hi volgueu), sempre queda més cruixent.
Llavors, ja només cal emplatar, posant la base d’enciam i pel damunt l’Esquitxat o Salpicó. Podeu acompanyar-ho d'uns bastonets de pa.
I una altra recepta molt fàcil, però que requereix una mica més de temps...
PATATES AMB CAMISA I OU MOLLET
Hem d’aprofitar que és temps de patates noves, ja sé que ara n'hi ha gairebé tot l’any, però jo vull dir de les de casa, i uns ous de gallines felices o no tant. Aquest, és un plat molt fresquet que es pot deixar mig fet i després, cadascú se'l va acabant de fer.
Ingredients:
- 2 patates mitjanes per persona
- 1 ou per persona + 1 més per fer la maionesa
- Oli d’oliva
- Sal
- Julivert
- 1 gra d’all
Netegem molt bé les patates sota l’aigua, i reservem. Posarem aigua a bullir en una olla tenint en compte la quantitat de patates que vulguem bullir. Quan l’aigua arrenqui el bull, hi posarem les patates i les deixarem bullir uns 20‘, punxem amb un escuradents per saber si ja són toves i si no, les deixem una mica més. Les traiem del foc i les deixem refredar.
Mentre bullen les patates, podem fer la maionesa. Si ho feu amb el braç elèctric, és molt fàcil. Dins del pot del braç elèctric, i tot a la mateixa temperatura, hi posem l’ou, la sal, el gra d’all ben pelat i uns 200-250 cl d’oli. Amb el braç de la batedora dins, i sense moure'l, anem veient com des del fons es va espessint i pujant la maionesa. No tingueu pressa, es fa sola.
I ja només ens queda fer els ous mollet. És qüestió de posar aigua a bullir i quan bulli, agafem una cullera i hi anem posant els ous dins. Només els hem de deixar bullir 5-6 minuts (la clara es courà, però el rovell us quedara cru). De fet, si no us agradessin així, els deixeu 9-10 minuts i els tindreu ben bullits.
Esperem que es refredin els ous i ja ho podrem preparar. Posem les patates, tallades a rodelles, en una safata i hi posem una mica de maionesa pel damunt. Pelem els ous amb cura, perquè la clara es crua i ho servim a taula. Cadascú se servirà i es podrà fer el seu plat a mida,
En un Pim Pam ja teniu fetes dues receptes ben fàcils!
Bon estiu i a gaudir!!
M. Teresa Llauradó Anguera
+ Publicar el meu comentari
Cercar
Publicitat


Comentaris recents
24/10/2013
Pitxi
Crec que feia temps que no sorgia un grup de joves tan dinà mic, participatiu i que vetlli tant pels interessos de tota la nostra...
17/10/2013
Josep Maria Garcia Abelló
Per a tots els afeccionats als bolets i a la bona literatura, els recomano aquest article de Mariona Quadrada sobre les espècies...
17/10/2013
Josep Bigorra
Sempre he trobat molt poc graciós això d'escriure en anònim, aixà que no costa res donar la cara. Les coses clares, des del primer...
13/10/2013
Un Que Contrasta Les NotÃcies
Ahir, tot molt bé, però no pengen tantes medalles. M'ha arribat de fons oficials que l'alcalde i demés perslonal de l'ajuntamen,t a...
08/09/2010
Miguel y Espe
Moltes felicitats pel vostre bon fer en aquest meravellós *rinconcito* on amb tant afecte se'ns tracta i se'ns alimenta. Una abraçada
06/01/2010
Albert Aragonès
Grà cies per l'elogi, Pitxi. Trobo que el format web d'aqueixa mena de treballs és ideal i és millor que reserveu el paper per als...
09/09/2009
Pitxi
A nivell de và lua filològica, sens dubte, és un dels millors articles que s'ha publicat a Lo Pedris des de que al 2000 va sorgir a la...
05/09/2009
Eladi Huguet Salvat
Com podreu veure l'últim alcalde que signa el manifest és el de Vilaplana, l'amic Tomas Bigorra.
01/09/2009
Albert Aragonès
Prova de posar-te en contacte amb l'editorial: http://www.pragmaedicions.com/
01/09/2009
Josep Ma.Fernando Villasevil Escofet
Me encantaria moltissim poguer adquirir el llibre Flames de Teia (Jaume Marine) no se a quina botiga a on ho puc trovarlo. Visc a Londres...
06/08/2009
Eduard (lamussara.org)
Una molt bona iniciativa!! Esperem que el temps acompanyi.
18/07/2009
Jaume Queralt
Veure el video de Jaume Queralt
16/07/2009
Joan Mº Rius Serra
Benvolguts, com a descendent de La Mussara ( des de 1694 ) m’agradaria saber si hi ha alguna recerca feta, referent a la població...
20/06/2009
Sergi
Pregunto,,,,,,,,,,¿¿¿¿¿¿¿ a dia d'avui 20 de juny del 2009, s'ha fet alguna cosa????, perque la conexiò que continuem tenin tots...
10/06/2009
Salvador Juanpere
Estimat Eladi: T’agraeixo el comentari aquest de l’acte de presentació del llibre al Centre d’Art Santa Mònica d’ahir, i...
28/04/2009
Eladi Huguet Salvat
Salvador et felicito. El teu enginy no para. Sempre tens la motivació necessà ria i adequada. És veu palesament que has...
25/04/2009
Raquel
Ja veig que m'hauré de tornar a donar d'alta al FaceBoock... Grà cies, sergi.
25/04/2009
Raquel
Sembla que ja ha començat la campanya electoral per les europees, encara que sigui de manera soterrada...
18/04/2009
Eladi Huguet Salvat
Hola Sergi: MagnÃfic el blog de La Mussara. He de fer-te unes petites observacions. L'oncle Ambròs es deia AGUSTENCH i HUGUET i es...
17/04/2009
Eladi Huguet Salvat
La iniciativa portada a terme per l'Ajuntament de Vilaplana de donar vida i color al poble de La Mussara, no d'un simple llogaret,...
07/04/2009
Raquel
Coincideixo totalment amb el comentari anterior.
06/04/2009
elsemanaldetarragona
me parece muy bien esa propuesta. ¿porque no hacen ustedes lo mismo en el gobierno tripartito de la generalitat de catalunya?
26/03/2009
Eduard
Fa una mica de "cosa" això d'opinar aixà en públic, però suposo que és cosa de la primera vegada només. Per la meva part espero...
26/03/2009
Eduard
Trobo una gran idea la col·locació de tots els rètols que esmenteu, com homenatge a la gent que hi va viure i per preservar la...
15/03/2009
Raquel
Docns mira, ara sà que no estem gaire d'acord. Trobo que l'insult és una cosa totalment innecessà ria, que diu molt poc a favor de qui...
Articles recents
14/05/2023Passatemps
14/05/2023Passatemps
14/05/2023Passatemps
14/05/2023Passatemps
14/05/2023Passatemps
14/05/2023Passatemps
14/05/2023Passatemps
14/05/2023Passatemps
05/02/2023Què passa, Activitats, NotÃcies, Portada
Defuncions 2022
Maria Huguet Mestre, 90 anys, 11 de febrer
Jesús Marín...
05/02/2023Què passa, NotÃcies, Portada
Casaments 2022
Cristina Solé Aragonés & Jordi Pellicé...
05/02/2023Què passa, Activitats, Portada
Naixements 2022
Cel Boqué Cabré (1 de maig)
Teix Franch Valls (19 de...
05/02/2023Recerca, Natura, Portada
Pinsà comú (Fringilla coelebs)
Autor foto: Josep M. Toset
05/02/2023Què passa, NotÃcies, Portada
Puja
Ja tenim metge i el Casal ja torna a tenir cafeters. S'han solucionat dues...
05/02/2023Història, Història local, Portada
A Lo Pedrís, núm. 89, va sortir el pany de la porta del número 1 del Carrer...
05/02/2023Entitats, Jubilats, Portada
El passat 27 d'octubre, organitzat pel Consell Consultiu de la Gent Gran, vam anar a...
05/02/2023Què passa, Activitats, Portada
L'Eva Aymamí i el Miquel Duran, a Colmar, Alsàcia.
07/01/2023Recerca, Cuina, Portada
Ja hem fet una altra volta al Sol, i Nadal ja és aquí, amb ganes de fer receptes de...
07/01/2023Història, Masos, Portada
SITUACIÓ
És una casa aïllada. Queda per sobre de l’arrencament...
07/01/2023Història, Masos, Portada
SITUACIÓ
És una de les cases situades en la renglera de...
07/01/2023Què passa, Activitats, NotÃcies, Portada
07/01/2023Què passa, Activitats, NotÃcies, Portada
07/01/2023Què passa, Activitats, Portada
07/01/2023La nostra gent, Què passa, Efemèrides, NotÃcies, Portada
Alcalde, regidores, regidors, vilaplanenques i vilaplanencs, moltes gràcies per haver-me...
10/12/2022Opinió, Editorial, Portada
Nota de record per a aquestes festes:
S’ha de comprar tot el que fa falta (si sobra,...
08/12/2022Recerca, Natura, Portada
L'article anterior, el vaig acabar amb aquesta frase: “Si voleu que els vostres gossos...
08/12/2022La nostra gent, Literatura, Records, Poemes, Portada
(PRIMERA PART)
ET IN ARC511ADIA EGO... (I)
(A l’amic O. Huguet, Premi de...
08/12/2022Literatura, Assaig, LingüÃstica, Portada
La tercera paraula de la mort secreta és alego. Alego és un terme ben...
08/12/2022Recerca, De cinema, Portada
VA DE CINE
Com sempre, el Festival Internacional de Cinema de Tarragona arrenca amb...
08/12/2022Què passa, Esports, Portada
Aquesta és una excursió pensada per començar o acabar amb tren....
08/12/2022La nostra gent, Efemèrides, Homenatges, Portada
CENTENARI DE JOAQUIMA AYMAMÍ AGUSTENCH
Ens complau felicitar l’aniversari de...