Accepto
Aquest web utilitza la cookie _ga propietat de Google Analytics, persistent durant 2 anys, per habilitar la funció de control de visites úniques amb la finalitat de facilitar-li la navegació pel lloc web.
Si continua navegant considerem que està d'acord amb el seu ús. Podrà revocar el consentiment i obtenir més informació consultant la nostra Política de cookies
Cuina | Revista 53

Noves sensacions

M’assabento de que a Barcelona s’acaba d’obrir un hotel amb look d’entre terminal d’aeroport i d’avió, una iniciativa inaudita i exitosa car, només la primera setmana, ha estat sol•licitada amb més de mil reserves i, a més, segons diuen, la gent hi fa cua. L’ambient és...
Més...

Cuina | Revista 53

El retorn de Leo

Després d'un temps apartat dels fogons, Leo hi ha tornat. A Vilallonga, al centre del Camp i a un cop de pedra de la sortida de l'autopista Tarragona-Valls, just davant la casa on nasqué el metge militar Pere Virgili, a la mateixa plaça al mig del poble, on hi ha...
Més...

Cuina | Revista 51

Petit d’Kastro

A algú li deurà sonar el restaurant d’Kastro a Tarragona, que va obrir farà, exactament, 22 anys el maig que ve. El que no recordo amb tanta precisió és en quin moment va tancar. Doncs bé, el Leo, propietari i cuiner del restaurant, s’ha llençat una altra vegada als fogons (el Leo...
Més...

Cuina | Revista 49

EN DIRECTE

M’agrada la música en viu i en directe, m’agrada molt més que la que surt d’un disc gravat en uns estudis de tecnologia ultra moderna, encara que la escolti amb un “portentós” aparell d’altíssima fidelitat. És veritat que té el risc de la imperfecció (la perfecció sempre...
Més...

Cuina | Revista 49

Cuina / Gastronomia

A hores d’ara és difícil parlar de cuina o més enllà, de gastronomia. La gastronomia és tot allò que envolta el menjar quant a rituals, maneres de fer, productes. És una sublimació de l’acte de menjar, portada al terreny únicament del plaer que, com sabem, és un dels vessants que...
Més...

Cuina | Revista 48

De cuina i sentiments per Vilaplana, amb afecte

Aviat farà tres mesos... o potser ja els ha fet, segons quan surti aquest Pedrís, que ja no treballo a Vilaplana. Ho vaig fer, ho he fet, des de l’Octubre de 2009 fins l’Abril de 2012, i puc dir que, en aquestos dos anys i mig, he remenat les cassoles de tots els restaurants que, ara per...
Més...

Cuina | Revista 47

Temps de calçotades ...

Tot i que molts restaurants són capaços d’oferir calçotades en ple estiu, el dia de Tots Sants o si convé per Sant Esteve, realment és ara, a finals d’hivern i començaments de primavera, l’època de l'extraordinari “ceballot”. Quan jo era petit, recordo que anàvem sempre...
Més...

Cuina | Revista 47

Menjar que no hauries de guardar a la nevera

Una de les grans obsessions del nostre temps és la de ficar tots els aliments a la nevera. Ens és igual que sigui necessari o no, o que alguns d'ells degenerin en termes de gust en sotmetre'ls al fred: per si de cas, els enviem tots a Sibèria com si fóssim Stalin en plena purga soviètica....
Més...

Cuina | Revista 47

Bunyols de Setmana Santa

Ingredients: • 6 ous • 1 copa de vi ranci • 1 copa d’anís • 400 g de sucre • 1 litre d’aigua bullida • 100 g de matafaluga • 1 pell de llimona ratllada • Pastilla de fer pa (el pastisser us donarà la quantitat necessària segons el volum de farina que compreu) • 3...
Més...

Cuina | Revista 46

Cuina: Nadal i Sant Esteve 2011

Ja tornem a ser a Nadal!, i ens preguntem: Què farem per dinar? Potser se’ns torna tot una mica enfarragós, ja que anem tots bastant tips de menjar de tot. Voldria explicar-vos que, en el moment que passem en totes les cases, potser ens cal una mica de memòria sobre la cuina tradicional...
Més...

Cuina | Revista 44

Absurda sofisticació

De tant en tant, no massa sovint gràcies a Déu, amb l’excusa d’un aniversari o cosa per l’estil, m’agafa un rampell i em dóna per gastar-me “una pasta” fent una menjada en un restaurant de suposat cert nivell. Per altre banda, és necessari per la meva feina, assabentar-me de com...
Més...

Cuina | Revista 44

La Coca amb cireres

A les comarques del sud del nostre país, existeix una tradició molt important de dolços, de vegades poc coneguda perquè ha transcendit poc el seu àmbit territorial. Entre aquestes joies gastronòmiques hi destaquen les coques, que van canviant segons el lloc i l’època de l’any....
Més...

Cuina | Revista 43

"Pambtomaca"

El primer cop que vaig quedar amb el Joan Maria de la Peirona, ens vam veure a un bar de Reus aprofitant l’hora de l’esmorzar per parlar de la possible futura feina. La segona entrevista va ser al mateix bar tres o quatre dies després, i, aquesta vegada, va venir també la Maria Mercè. Les...
Més...

Cuina | Revista 42

Reflexions sobre la metabolització dels aliments

Anys enrere, quan jo era més petit, recordo que les famílies discutien sobre la conveniència de donar els regals de Nadal per mà dels Reis Mags o bé del Papa Noel. Cadascú deia la seva…que si controlàvem els nens durant totes les festes amb el xantatge del carbó, que si podien fer...
Més...

Cuina | Revista 42

Els canelons de Sant Esteve

Tots sabem que un dels plats clàssics d’aquestes festes son els canelons de Sant Esteve. Sabem també que estan fets amb les sobralles del dinar del dia anterior, la no menys tradicional carn d’olla...
Més...

Cuina | Revista 41

Oli d’oliva: com si fóssim estrangers o dedicat als joves

Quan passes temps fora de casa o, millor dit, en altres països de costums culinaris diferents als habituals, és inevitable acabar enyorant certs productes o certs gustos. Aquest estiu he enyorat l’oli, el d’oliva, és clar, i n’he parlat amb persones, que en altres llocs del món, el...
Més...

Cuina | Revista 38

Cuines del món: Menú Marroquí

Recepta marroquina 1 pollastre 1 ceba grossa 3 dents d’all Safrà 12 culleradeta de pebre negre 12 culleradeta de gingebre 6 cullerades d’oli 2 o 3 gots d’aigua Sal, llimona Es farceix un pollastre sencer i net de vÍsceres amb la meitat de la ceba i els alls tallats ben...
Més...

Cuina | Revista 37

Cuines del Món: Un menú romanès

Lo Pedrís , en el seu constant afany d’arribar a totes les cases del poble i a tota la gent que les habita, ja siguin autòctons, nouvinguts, estrangers, itinerants.... ha cregut interessant, per apropar més la realitat multicultural d’avui en dia al nostre poble, encetar una nova...
Més...

Cuina | Revista 37

Més enllà de menjar i cuinar

Si furguem allò que es cou a la cuina més enllà del rostit immediat o la cassola, n’entreveurem dues accions principals de les quals una -menjar- té l’origen abans que l’altra -cuinar- i, per tant, no en depèn en la seva totalitat. Analitzem aquests dos termes no tant des de la seva...
Més...

Cuina | Revista 36

Més enllà de la cassola

Durant els vint-i-cinc anys d’experiència en l’àmbit de la docència culinària, he viscut i he après dels meus alumnes, les seves inquietuds, els canvis en l’alimentació i, també, la continuïtat en l’alimentació tradicional. Actualment, ens preocupen tant a ells/elles com a mi,...
Més...

Cuina | Revista 34

Cuina per les festes de Nadal

Per Nadal: Consomé de llagostins amb quenelles Caldo : 400 g de llagostins, 1 kg de galeres, 3 porros, 2 cebes, 1 tomaqueta, 50 cc de conyac, 1 culleradeta de pebre vermell dolç, 2-3 l. d’aigua, sal, oli, pebre blanc. Quenelles : les cues dels llagostins, dues cullerades de conyac,...
Més...

Cuina | Revista 33

Per la Festa Major, canelons de bacallà i musclos amb crema de marisc i beixamel de fonoll

Ingredients per a quatre persones: 150 gr. de bacallà, 50 gr. de musclos, 1 patata i 1 rajet de llet Per la crema de marisc: 1 porro, 150 gr. de closca de gambes, pebre vermell dolç, brandi, fumet i farina Per la beixamel de fonoll (per 1 litre de fumet): 80 gr. de mantega i 100...
Més...

Cuina | Revista 32

Bacallà amb puré de cigrons, tomàquet “concassé” i espinacs

Ingredients: 600 gr. de bacallà 4 escalunyes “cebes petites de color lila” 1/2 litre d’oli 350 gr. de tomàquet 150 gr. de cigrons cuits 6 alls 1 fulla de llorer 150 gr. d’espinacs 1 cibolet Brou de verduretes Elaboració: Dessalar el bacallà durant...
Més...

Cuina | Revista 30

Farcit de Vedella

Ingredients per a 6 persones: Una peça sencera del tall que es pela de la vedella Pernil salat o “bacon”, al gust ½ quilo de trinxat Un tall de llonganissa de la mida del tall 2 o 3 ous durs Un...
Més...

Cuina | Revista 29

Rap al forn amb bolets

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES 1kg. de cua de rap tallada en quatre rodanxes, 1/2 kg. de patates, 400 gírgoles de bruc, 150 gr. de tomàquets madurs, 4 grans d'all. un gotet de vi blanc, oli , sal. PREPARACIÓ Col·loqueu en una plàtera per anar al forn dos alls picadets...
Més...


76 al 100 de 127
123456
Cercar
Publicitat
Opinio online
comentaris Comentaris recents
Pitxi

Jóvens de Vilaplana

Crec que feia temps que no sorgia un grup de joves tan dinàmic, participatiu i que vetlli tant pels interessos de tota la nostra...

Josep Maria Garcia Abelló

Sobre els Bolets

Per a tots els afeccionats als bolets i a la bona literatura, els recomano aquest article de Mariona Quadrada sobre les espècies...

Josep Bigorra

Felicitats al Grup de jóvens

Sempre he trobat molt poc graciós això d'escriure en anònim, així que no costa res donar la cara. Les coses clares, des del primer...

Un Que Contrasta Les Notícies

Felicitats al Grup de jóvens

Ahir, tot molt bé, però no pengen tantes medalles. M'ha arribat de fons oficials que l'alcalde i demés perslonal de l'ajuntamen,t a...

Miguel y Espe

El títol, posa-li tu

Moltes felicitats pel vostre bon fer en aquest meravellós *rinconcito* on amb tant afecte se'ns tracta i se'ns alimenta. Una abraçada

Albert Aragonès

Poema de Festa Major: l'envelat d€Oleguer Huguet

Gràcies per l'elogi, Pitxi. Trobo que el format web d'aqueixa mena de treballs és ideal i és millor que reserveu el paper per als...

Pitxi

Poema de Festa Major: l'envelat d€Oleguer Huguet

A nivell de vàlua filològica, sens dubte, és un dels millors articles que s'ha publicat a Lo Pedris des de que al 2000 va sorgir a la...

Eladi Huguet Salvat

La cançó del vell Cabrés

Com podreu veure l'últim alcalde que signa el manifest és el de Vilaplana, l'amic Tomas Bigorra.

Albert Aragonès

Poema de Festa Major: l'envelat d€Oleguer Huguet

Prova de posar-te en contacte amb l'editorial: http://www.pragmaedicions.com/

Josep Ma.Fernando Villasevil Escofet

Poema de Festa Major: l'envelat d€Oleguer Huguet

Me encantaria moltissim poguer adquirir el llibre Flames de Teia (Jaume Marine) no se a quina botiga a on ho puc trovarlo. Visc a Londres...

Eduard (lamussara.org)

El Senglar (II part)

Una molt bona iniciativa!! Esperem que el temps acompanyi.

Jaume Queralt

El cultiu casolà de la gírgola (II Part)

Veure el video de Jaume Queralt

Joan Mº Rius Serra

L'optimisme com a virtut

Benvolguts, com a descendent de La Mussara ( des de 1694 ) m’agradaria saber si hi ha alguna recerca feta, referent a la població...

Sergi

Apunts sobre el teatre

Pregunto,,,,,,,,,,¿¿¿¿¿¿¿ a dia d'avui 20 de juny del 2009, s'ha fet alguna cosa????, perque la conexiò que continuem tenin tots...

Salvador Juanpere

Han de passar vint dies

Estimat Eladi: T’agraeixo el comentari aquest de l’acte de presentació del llibre al Centre d’Art Santa Mònica d’ahir, i...

Eladi Huguet Salvat

De llibres

Salvador et felicito. El teu enginy no para. Sempre tens la motivació necessària i adequada. És veu palesament que has...

Raquel

El carrer de la fe

Ja veig que m'hauré de tornar a donar d'alta al FaceBoock... Gràcies, sergi.

Raquel

Lo català de Vilaplana: l'article definit LO [lu] (1)

Sembla que ja ha començat la campanya electoral per les europees, encara que sigui de manera soterrada...

Eladi Huguet Salvat

L'optimisme com a virtut

Hola Sergi: Magnífic el blog de La Mussara. He de fer-te unes petites observacions. L'oncle Ambròs es deia AGUSTENCH i HUGUET i es...

Eladi Huguet Salvat

Contes reciclats

La iniciativa portada a terme per l'Ajuntament de Vilaplana de donar vida i color al poble de La Mussara, no d'un simple llogaret,...

Raquel

L'equip de govern diu no a la dimissió del subdelegat

Coincideixo totalment amb el comentari anterior.

elsemanaldetarragona

Lo català de Vilaplana: l'article definit LO [lu] (1)

me parece muy bien esa propuesta. ¿porque no hacen ustedes lo mismo en el gobierno tripartito de la generalitat de catalunya?

Eduard

Exposició sobre el poema d’Eduardo Galeano “Los Nadies”

Fa una mica de "cosa" això d'opinar així en públic, però suposo que és cosa de la primera vegada només. Per la meva part espero...

Eduard

L'equip de govern diu no a la dimissió del subdelegat

Trobo una gran idea la col·locació de tots els rètols que esmenteu, com homenatge a la gent que hi va viure i per preservar la...

Raquel

Presentació de l'agenda llatinoamericana i mundial 2001

Docns mira, ara sí que no estem gaire d'acord. Trobo que l'insult és una cosa totalment innecessària, que diu molt poc a favor de qui...

Articles recents
Història, Masos, Portada

CAL PIANO

SITUACIÓ Casa aïllada. Toca al camí de les Tosques i és molt...
Història, Masos, Portada

CAL PERE RAFAEL

ALTRES NOMS La casa també era coneguda com a Ca la Roja. SITUACIÓ...
Passatemps, Portada

Passatemps 94: Pa i drogues

PA I DROGUES El mes passat Vilaplana es va despertar un dia trasbalsada per una...
Recerca, Cuina, Portada

Corona de Nadal

És tradició per Nadal en moltes cases preparar una corona de Nadal. Aquesta vegada...
Entitats, Escola, Portada

HALLOWEEN COMPETITION

Com cada any, els alumnes de l'escola Cingle Roig van celebrar la nostra entranyable...
La nostra gent, Notícies, Portada

LES NOTÍCIES DE MUSSAGATS

Sembla ahir, però el 23 d’octubre va fer tres anys de la nostra primera...
Què passa, Activitats, Notícies, Portada

Jornada de Neteja de l'Entorn de la Mussara

Podem observar diferents elements que indiquen que la consciència de la importància...
Què passa, Notícies, Portada

ACTIVITATS D'IGUALTAT, a Vilaplana

Hem pogut materialitzar un parell d'activitats que teníem pendents de feia temps:...
Què passa, Notícies, Portada

PULS'METRE

PUJA Pugen els enllaços matrimonials. Acabem aquest 2023 com un dels anys on...
Entitats, Jubilats, Portada

Dinar de l'Associació dels Jubilats de Vilaplana

L'Associació de Jubilats i Pensionistes de Vilaplana, el diumenge 26 de novembre, vam...
La nostra gent, Homenatges, Portada

DIA DE LA GENT MÉS GRAN

Homenatge a les àvies i als avis de més de 80 anys Enguany, la Festa de la...
Què passa, Notícies, Portada

Dia Internacional per a l€Eliminació de la Violència vers les Dones

Avui, 25 de novembre, Dia internacional per a l’eliminació de la violència...
Què passa, Activitats, Portada

Vilaplana Festa Major 2023 en imatges (4)

Què passa, Activitats, Portada

Vilaplana Festa Major 2023 en imatges (3)

Què passa, Activitats, Portada

Vilaplana Festa Major 2023 en imatges (2)

Què passa, Activitats, Portada

Vilaplana Festa Major 2023 en imatges (1)

La nostra gent, Efemèrides, Portada

EL PREGÓ DE LA FESTA MAJOR 2023: Genís Torres Aymamí

Genís Torres Aymamí 6 d'octubre de 2023 Bona nit a tothom,...
La nostra gent, Efemèrides, Portada

DEFUNCIONS 2023

2022 Jordi Mariné Anguera 90 anys           ...
La nostra gent, Efemèrides, Portada

CASAMENTS 2023

Meritxell Miracle Gibert & Maurici Montané Gil         ...
La nostra gent, Efemèrides, Portada

NAIXEMENTS 2023

Jordi Olivan Torralba                   ...
Què passa, Recerca, Música, Medicina, Portada

Els beneficis de la Música durant l'envelliment

La música és una excel·lent medicina per a l'ànima,...
Opinió, Articles, Portada

L'actualitat del macrosistema econòmic i les seves conseqüències en el petit comerç

La situació de la COVID-19 va permetre albirar una crisi emergent d'un sistema que ha...
Recerca, De cinema, Portada

VA DE CINE: Seminci i Rec 23

La contadora de películas , de la directora danesa Lone Scherfig i guió...
La nostra gent, Records, Portada

ALBERT €DAMO€, et recordem amb estima

Fa poc més de mig any ens deixava l'Albert Ferré Huguet, conegut com...
Literatura, Lingüística, Portada

La mort secreta de les paraules

Es veu que, anys enrere, una dona del poble era coneguda com la fea (fèia) . Deixant de...
Què passa, Recerca, Esports, Natura, Portada

Trescant entre la Riba i Vilaverd

Tot i que a prop de Vilaplana no ens falta calcària ni passos interessants, aquest cop us...
Recerca, Casos i coses, Portada

A veure si saps on és?

A Lo Pedrís núm. 93, va sortir el pany d'una porta de les Darreres. Era el...
La nostra gent, Entrevistes, Portada

Entrevistem a Daniel Giraldo i Andrea Klinkert, pastors

Hem quedat amb el Dani Giraldo i l’Andrea Klinkert per tal que ens expliquin com va ser...
Opinió, Editorial, Butlletins, Portada

Lo Pedris 94 (desembre 2023)

NO A LA GUERRA Escoltant la Cançó del soldade t (Manel, 10 milles per...
Passatemps

Passatemps 93: Minimots