Accepto
Aquest web utilitza la cookie _ga propietat de Google Analytics, persistent durant 2 anys, per habilitar la funció de control de visites úniques amb la finalitat de facilitar-li la navegació pel lloc web.
Si continua navegant considerem que està d'acord amb el seu ús. Podrà revocar el consentiment i obtenir més informació consultant la nostra Política de cookies
Recerca - Cuina | Revista 63

De la docència culinària i els seus valors

De tant en tant, alguns clients del restaurant m'han demanat de fer clases de cuina, asegurant-me que serien els primers en apuntar-se. La veritat és que em faria gràcia, penso que seria una nova experiència, un aprenentatge nou per posar-me a la motxilla. Tot i que ja...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 62

Cuinetes: Croquetes fàcils

Ingredients: 3 pits de pollastre 2 pams de llonganissa amb pebre 1 ceba grossa 1 raig de cognac o vi ranci Sal Pebre Pa ratllat Farina Ou Per la beixamel: 1 tros de mantega 1 cullerada de farina (generosa) Llet Tallem a trossos...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 62

Un plat per cuinar per Nadal: Espatlla de corder al forn

Ja que s'apropa Nadal el pessebre preparem i així, amb força alegria la festa celebrarem. A tots els lectors de Lo Pedrís voldria felicitar, que amb salut comencin l'any i ben units el puguin acabar. I com que a totes les festes se serveix...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 62

Històries per menjar: Caldo i pilota

No recordo quines van ser les primeres olors comestibles que vaig sentir i ni cal, però sí quines eren les que m’embolicaven i alimentaven cap a meitats de la dècada dels 50 del XX. Des de la intuïció i l’emprempta del gust, em decanto cap a...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 61

Cuinetes: Calamars amb ceba i tomàquet

Ingredients per a 4 persones 4-5 calamars mitjans (més o menys 1 per persona) 4- 5 tomàquets madurs 1 ceba i mitja 6-7 grans d’all Oli Vi blanc o vi ranci Sal Pebre negre Pebre vermell Elaboració Netegem els calamars i els...
Més...

Recerca - Entitats - Cuina - Escola | Revista 60

Cuinetes: el menú de l'escola

Cada dia de dilluns a divendres, puntualment a les 13h, el Josep M. Duran porta a l’escola un paquet molt gran……és el menú dels nens .Quan entres al menjador están tots asseguts , en silenci i molt ben posadets. La Pili, i a vegades la Yoi, tenen...
Més...

Recerca - Entitats - Cuina - Escola | Revista 60

Les crêpes arriben a l'escola

Cada any quan arriba el febrer i coincidint amb la festa de la chandeleur que es celebra a França, fem crêpes à l’escola. Les vam preparar amb cicle mitjà i superior. Als nens, els agrada molt preparar-les i sobretot menjar-les. Que bones! Aquesta...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 60

Recordant dues receptes de cuina de la Pepita Júlia i la Matilde Bruno

L'any 1996, i durant la Setmana Cultural de Vilaplana, es va editar un llibre de cuina que molts vilaplanencs tenen a casa seva, titulat Així cuinem a Vilaplan a. Mentre arreglava els llibres que tinc, m'ha vingut a les mans i he pensat que potser estaria bé posar un...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 59

Cuinetes: Rap a l'all cremat

Ingredients: - 1 rap (ros o negre). A la peixateria demanem que ens separin el cap de la cua. La cua que ens la facin a talls de més o menys un dit, dit i mig de gruix. - 5 o 6 alls. - 1 got de vi blanc. - Farina. - Oli d’oliva. - Sal. - Opcional: patates o...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 58

Cuinetes: Sardines amb patates

Els pescadors tenen fama de bons cuiners. La meva afició per la cuina ve del meu pare, pescador del llum. Aquesta recepta me la va ensenyar ell, ja que a la barca la feien moltes vegades. De fet la seva dieta del migdia amb tots els companys de barcada es reduïa a sardina i...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 58

D'kastro, gastroreflexions

Estem arribant als finals d'any, s'apropen les festes de Nadal, matarem el gall i beurem xampany. Són temps d'esperança. La gent espera... les entranyables reunions familiars, que els hi toqui “la grossa”, el dia u de Gener per a deixar de fumar, els més joves el...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 57

Cuinetes: El tombet de la iaia Neus

El tombet és un plat típic de Mallorca, però no me’l van ensenyar a fer a ses Illes. Ja fa molts anys o no tants, a l’estiu , anàvem amb la meva amiga Neus al poble de la seva iaia (iaia Neus), el Molar. Hi anàvem per festa major, la iaia...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 56

Pastís d'estiu

Ingredients del pastís: 1 làmina de pasta brisa o de full 8 tomaques madures sucre 250 g de formatge mascarpone 200 cc de nata líquida 1 llauna d’anxoves 4 ous oli, sal i alfàbrega Ingredients del pesto: 2 bones branques...
Més...

Recerca - Cuina | Revista 56

L'Estètica

 L'ESTÈTICA... avui en dia s'ha convertit en quelcom primordial. Hem passat d'uns temps de postguerra, on l'estètica era totalment prescindible, només cal mirar-se pel•lícules dels anys 50 i 60 per veure que la majoria de la gent prou feina tenia per poguer...
Més...

Cuina | Revista 55

Rotlles de primavera vietnamites

Rotlles de primavera vietnamites Ingredients: 1 ou 1 ceba 300gr de magre de porc 100gr de gambes pelades 150gr de soja germinada 4...
Més...

Cuina | Revista 55

Ja sé que vull ser quan sigui gran...

Fa molts anys que “flirtejo” amb la cuina i he arribat a estar-ne molt enamorat. És cert que he tingut altres “affaires”, alguns com l'arquitectura, prou importants, ja que em va tenir a les portes de la vicaria. Però sempre havia tingut clar que no...
Més...

Cuina | Revista 53

Noves sensacions

M’assabento de que a Barcelona s’acaba d’obrir un hotel amb look d’entre terminal d’aeroport i d’avió, una iniciativa inaudita i exitosa car, només la primera setmana, ha estat sol•licitada amb més de mil reserves i, a més, segons diuen, la gent hi fa cua. L’ambient és...
Més...

Cuina | Revista 53

El retorn de Leo

Després d'un temps apartat dels fogons, Leo hi ha tornat. A Vilallonga, al centre del Camp i a un cop de pedra de la sortida de l'autopista Tarragona-Valls, just davant la casa on nasqué el metge militar Pere Virgili, a la mateixa plaça al mig del poble, on hi ha...
Més...

Cuina | Revista 51

Petit d’Kastro

A algú li deurà sonar el restaurant d’Kastro a Tarragona, que va obrir farà, exactament, 22 anys el maig que ve. El que no recordo amb tanta precisió és en quin moment va tancar. Doncs bé, el Leo, propietari i cuiner del restaurant, s’ha llençat una altra vegada als fogons (el Leo...
Més...

Cuina | Revista 49

EN DIRECTE

M’agrada la música en viu i en directe, m’agrada molt més que la que surt d’un disc gravat en uns estudis de tecnologia ultra moderna, encara que la escolti amb un “portentós” aparell d’altíssima fidelitat. És veritat que té el risc de la imperfecció (la perfecció sempre...
Més...

Cuina | Revista 49

Cuina / Gastronomia

A hores d’ara és difícil parlar de cuina o més enllà, de gastronomia. La gastronomia és tot allò que envolta el menjar quant a rituals, maneres de fer, productes. És una sublimació de l’acte de menjar, portada al terreny únicament del plaer que, com sabem, és un dels vessants que...
Més...

Cuina | Revista 48

De cuina i sentiments per Vilaplana, amb afecte

Aviat farà tres mesos... o potser ja els ha fet, segons quan surti aquest Pedrís, que ja no treballo a Vilaplana. Ho vaig fer, ho he fet, des de l’Octubre de 2009 fins l’Abril de 2012, i puc dir que, en aquestos dos anys i mig, he remenat les cassoles de tots els restaurants que, ara per...
Més...

Cuina | Revista 47

Temps de calçotades ...

Tot i que molts restaurants són capaços d’oferir calçotades en ple estiu, el dia de Tots Sants o si convé per Sant Esteve, realment és ara, a finals d’hivern i començaments de primavera, l’època de l'extraordinari “ceballot”. Quan jo era petit, recordo que anàvem sempre...
Més...

Cuina | Revista 47

Menjar que no hauries de guardar a la nevera

Una de les grans obsessions del nostre temps és la de ficar tots els aliments a la nevera. Ens és igual que sigui necessari o no, o que alguns d'ells degenerin en termes de gust en sotmetre'ls al fred: per si de cas, els enviem tots a Sibèria com si fóssim Stalin en plena purga soviètica....
Més...

Cuina | Revista 47

Bunyols de Setmana Santa

Ingredients: • 6 ous • 1 copa de vi ranci • 1 copa d’anís • 400 g de sucre • 1 litre d’aigua bullida • 100 g de matafaluga • 1 pell de llimona ratllada • Pastilla de fer pa (el pastisser us donarà la quantitat necessària segons el volum de farina que compreu) • 3...
Més...


26 al 50 de 93
1234
Cercar
Publicitat
Opinio online
comentaris Comentaris recents
Pitxi

Jóvens de Vilaplana

Crec que feia temps que no sorgia un grup de joves tan dinàmic, participatiu i que vetlli tant pels interessos de tota la nostra...

Josep Maria Garcia Abelló

Sobre els Bolets

Per a tots els afeccionats als bolets i a la bona literatura, els recomano aquest article de Mariona Quadrada sobre les espècies...

Josep Bigorra

Felicitats al Grup de jóvens

Sempre he trobat molt poc graciós això d'escriure en anònim, així que no costa res donar la cara. Les coses clares, des del primer...

Un Que Contrasta Les Notícies

Felicitats al Grup de jóvens

Ahir, tot molt bé, però no pengen tantes medalles. M'ha arribat de fons oficials que l'alcalde i demés perslonal de l'ajuntamen,t a...

Miguel y Espe

El títol, posa-li tu

Moltes felicitats pel vostre bon fer en aquest meravellós *rinconcito* on amb tant afecte se'ns tracta i se'ns alimenta. Una abraçada

Albert Aragonès

Poema de Festa Major: l'envelat d€Oleguer Huguet

Gràcies per l'elogi, Pitxi. Trobo que el format web d'aqueixa mena de treballs és ideal i és millor que reserveu el paper per als...

Pitxi

Poema de Festa Major: l'envelat d€Oleguer Huguet

A nivell de vàlua filològica, sens dubte, és un dels millors articles que s'ha publicat a Lo Pedris des de que al 2000 va sorgir a la...

Eladi Huguet Salvat

La cançó del vell Cabrés

Com podreu veure l'últim alcalde que signa el manifest és el de Vilaplana, l'amic Tomas Bigorra.

Albert Aragonès

Poema de Festa Major: l'envelat d€Oleguer Huguet

Prova de posar-te en contacte amb l'editorial: http://www.pragmaedicions.com/

Josep Ma.Fernando Villasevil Escofet

Poema de Festa Major: l'envelat d€Oleguer Huguet

Me encantaria moltissim poguer adquirir el llibre Flames de Teia (Jaume Marine) no se a quina botiga a on ho puc trovarlo. Visc a Londres...

Eduard (lamussara.org)

El Senglar (II part)

Una molt bona iniciativa!! Esperem que el temps acompanyi.

Jaume Queralt

El cultiu casolà de la gírgola (II Part)

Veure el video de Jaume Queralt

Joan Mº Rius Serra

L'optimisme com a virtut

Benvolguts, com a descendent de La Mussara ( des de 1694 ) m’agradaria saber si hi ha alguna recerca feta, referent a la població...

Sergi

Apunts sobre el teatre

Pregunto,,,,,,,,,,¿¿¿¿¿¿¿ a dia d'avui 20 de juny del 2009, s'ha fet alguna cosa????, perque la conexiò que continuem tenin tots...

Salvador Juanpere

Han de passar vint dies

Estimat Eladi: T’agraeixo el comentari aquest de l’acte de presentació del llibre al Centre d’Art Santa Mònica d’ahir, i...

Eladi Huguet Salvat

De llibres

Salvador et felicito. El teu enginy no para. Sempre tens la motivació necessària i adequada. És veu palesament que has...

Raquel

Lo català de Vilaplana: l'article definit LO [lu] (1)

Sembla que ja ha començat la campanya electoral per les europees, encara que sigui de manera soterrada...

Raquel

El carrer de la fe

Ja veig que m'hauré de tornar a donar d'alta al FaceBoock... Gràcies, sergi.

Eladi Huguet Salvat

L'optimisme com a virtut

Hola Sergi: Magnífic el blog de La Mussara. He de fer-te unes petites observacions. L'oncle Ambròs es deia AGUSTENCH i HUGUET i es...

Eladi Huguet Salvat

Contes reciclats

La iniciativa portada a terme per l'Ajuntament de Vilaplana de donar vida i color al poble de La Mussara, no d'un simple llogaret,...

Raquel

L'equip de govern diu no a la dimissió del subdelegat

Coincideixo totalment amb el comentari anterior.

elsemanaldetarragona

Lo català de Vilaplana: l'article definit LO [lu] (1)

me parece muy bien esa propuesta. ¿porque no hacen ustedes lo mismo en el gobierno tripartito de la generalitat de catalunya?

Eduard

Exposició sobre el poema d’Eduardo Galeano “Los Nadies”

Fa una mica de "cosa" això d'opinar així en públic, però suposo que és cosa de la primera vegada només. Per la meva part espero...

Eduard

L'equip de govern diu no a la dimissió del subdelegat

Trobo una gran idea la col·locació de tots els rètols que esmenteu, com homenatge a la gent que hi va viure i per preservar la...

Raquel

Presentació de l'agenda llatinoamericana i mundial 2001

Docns mira, ara sí que no estem gaire d'acord. Trobo que l'insult és una cosa totalment innecessària, que diu molt poc a favor de qui...

Articles recents
Literatura, Contes, Portada

Cafè turc

Al tren la dona s’ha fixat en una parella molt jove que és ben a prop seu, dreta...
Literatura, Contes, Portada

Justícia

L’Avinguda del Tibidabo? No, senyor, aquest tren no hi para. ue no ha vist els...
Recerca, Cuina, Portada

Pataco: una recepta molt antiga

INGREDIENTS   Tonyina, patata, ceba, carbassó, oli  ...
Opinió, Articles, Portada

Oportunitats solidàries: petit comerç o grans superfícies

Aquests dies i en aquesta situació estranya i adversa en què ens trobem,...
Opinió, Recerca, Articles, Casos i coses, Portada

Reflexions sobre el nostre patrimoni històrico-arquitectònic

Voldria començar pel cas més recent, del qual voldria expressar el meu...
Què passa, Notícies, Portada

Pulsòmetre 79

PUJA Pugen totes les propostes ciutadanes que s´han compartit per fer més...
Opinió, Articles, Portada

Cuidem-nos, cuideu-los

La vida tranquil·la dels pobles, de Vilaplana, amaga racons inhòspits als...
La nostra gent, Entrevistes, Portada

Entrevista a Francesc Garrido, actor

És migdia de finals d’hivern i fa un vent més aviat fresquet, que fa...
Recerca, De cinema, Portada

Tres Gales i un regal

Tres Gales i un regal Com ja sabeu, la temporada cinematogràfica comença...
Recerca, Cuina, Portada

Cuina de temporada o temporada de cuina (amb molt d'unami)

Estàvem acostumats a fer cuina de temporada; és a dir, cada estació de...
La nostra gent, Homenatges, Història local, Portada

A l'entorn de Palmira Jaquetti i Isant

  Enguany s’acompleixen cent deu anys del naixement de Palmira Jaquetti i...
Què passa, Entitats, Activitats, Escola, Portada

La classe de la bandera olímpica

Hola, som  el Guim, la Nua, la Inés, la Bruna, l’Arlet, la Vu’a, la...
Recerca, Entitats, Cuina, Escola, Portada

Saps què són els pancakes?

La tortita, pancake és un pa pla rodó. La massa conté usualment llet,...
Què passa, Entitats, Activitats, Escola, Portada

Un carnaval olímpic

Aquest any l’eix de treball transversal de l’escola són les...
Què passa, Activitats, Escola, Portada

Pintem en la foscor

Divendres passat  els nens de cicle inicial vam pintar amb pintura fluorescent i...
La nostra gent, Entitats, Entrevistes, Escola, Portada

Entrevistem en Llorenç Piera, jugador d'hoquei herba

Fa uns dies, vam entrevistar en Llorenç Piera, jugador d'hoquei herba del Reial...
Recerca, Entitats, Natura, Escola, Portada

Fem un nou amic: en Pilós!

Aquest dimecres van venir l'escola el Marc i el Pilós.   El Pilós...
Opinió, Entitats, Articles, Ampa escola, Portada

EL menjador de l'escola Cingle Roig

A les zones rurals, a diferència de les ciutats,  sovint ens trobem amb certa...
La nostra gent, Records, Portada

Lo pedris pel món: la Montsant, la Mar i la Montserrat a Fez amb Lo Pedrís

Què passa, Notícies, Esports, Portada

Centre d'activitats de muntanya de Vilaplana

Som molts al poble que d’una manera o altra aprofitem el que tenim al voltant i fem...
Literatura, Contes, Portada

Les tres Reines d'Orient

La història va anar més o menys així: A Orient hi havia tres...
Història, Història local, Portada

Els molins fariners de Vilaplana (I)

Els molins fariners són construccions utilitzades per moldre blat utilitzant la...
Opinió, Editorial, Portada

Lo Pedris 79 (abril 2020)

No ens enganyem, amb la reobertura del Casal hi sortim guanyant, sempre. Però també...
Història, Geografia, Portada

Viatge a "AGION OROS" (Mont Athos) Grècia 2019 - Capítol 3

MONESTIR IVIRON . El monestir és el 3r en la jerarquia de Mont Athos i cenobi des del...
La nostra gent, Homenatges, Portada

En Xavier Joanpere , sempre el tindrem ben present  

Hi ha persones que per la seva feina i el seu exemple ocupen un espai a la terra i, tot i que...
La nostra gent, Homenatges, Portada

Xavier, fins sempre

Ens vam conèixer a inicis dels 90 en una d'aquestes privilegiades ocasions que la...
Literatura, Lingüística, Portada

Onomàstica de l'antic terme de la Mussara

El passat diumenge 26 de gener es va presentar el llibre sobre els noms de lloc i de persona...
Opinió, Articles, Portada

Entre amics. O com el Sr. Garcia i els seus amics van acomiadar el camarada

Els homenatges acostumen a seguir rituals, sovint estereotipats. Les regles del joc que...
Història, Història local, Portada

El Danubi baixava gris cendrós

Quan el Joan se’n va anar, en temps de vencedors i vençuts, la seva mare, la...
La nostra gent, Què passa, Efemèrides, Notícies, Portada

Lo pedris pel món: la Irina, l'Alba i el Pep han portat Lo Pedrís a Florència