Accepto
Aquest web utilitza la cookie _ga propietat de Google Analytics, persistent durant 2 anys, per habilitar la funció de control de visites úniques amb la finalitat de facilitar-li la navegació pel lloc web.
Si continua navegant considerem que està d'acord amb el seu ús. Podrà revocar el consentiment i obtenir més informació consultant la nostra Política de cookies
Cuina | Revista 33

Per la Festa Major, canelons de bacallà i musclos amb crema de marisc i beixamel de fonoll

Ingredients per a quatre persones: 150 gr. de bacallà, 50 gr. de musclos, 1 patata i 1 rajet de llet Per la crema de marisc: 1 porro, 150 gr. de closca de gambes, pebre vermell dolç, brandi, fumet i farina Per la beixamel de fonoll (per 1 litre de fumet): 80 gr. de mantega i 100...
Més...

Cuina | Revista 32

Bacallà amb puré de cigrons, tomàquet “concassé” i espinacs

Ingredients: 600 gr. de bacallà 4 escalunyes “cebes petites de color lila” 1/2 litre d’oli 350 gr. de tomàquet 150 gr. de cigrons cuits 6 alls 1 fulla de llorer 150 gr. d’espinacs 1 cibolet Brou de verduretes Elaboració: Dessalar el bacallà durant...
Més...

Cuina | Revista 30

Farcit de Vedella

Ingredients per a 6 persones: Una peça sencera del tall que es pela de la vedella Pernil salat o “bacon”, al gust ½ quilo de trinxat Un tall de llonganissa de la mida del tall 2 o 3 ous durs Un...
Més...

Cuina | Revista 29

Rap al forn amb bolets

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES 1kg. de cua de rap tallada en quatre rodanxes, 1/2 kg. de patates, 400 gírgoles de bruc, 150 gr. de tomàquets madurs, 4 grans d'all. un gotet de vi blanc, oli , sal. PREPARACIÓ Col·loqueu en una plàtera per anar al forn dos alls picadets...
Més...

Cuina | Revista 28

Plats d'estiu: Préssec amb salsa de menta

INGREDIENTS (per a quatre persones) 8 préssecs 250 gr. de sucre ½ litre d’aigua Un manat de menta fresca El suc de mitja llimona RECEPTA Es prepara una infusió amb l’aigua i la menta. Es retira la menta de l’aigua i amb aquesta aigua i el sucre es prepara un almívar...
Més...

Cuina | Revista 28

Pastís de patata amb sobrassada

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES: - 1 kg de patates - 250g de sobrassada - 1 got de crema de llet - 20 g de formatge emmental - 20 g de mantega - 4 ous - 50 g de formatge de Maó sec - sal - pebre PREPARACIÓ Pinteu amb mantega l'interior del motlle. Feu-hi una capa al fons...
Més...

Cuina | Revista 28

Plats d'estiu: Patates amb tomàquets escalivats i arengada

INGREDIENTS (per a quatre persones) 5 patates mitjanes 5 tomàquets mitjans 5 dents d’all 2 arengades Julivert 3 cullerades soperes d’oli RECEPTA Es bullen les patates senceres i amb pell, uns 30 minuts. Es treuen del foc i es deixen refredar. Es pelen i es tallen a...
Més...

Cuina | Revista 27

Canelons de llagostins i salmó

INGREDIENTS PER A 6 PERSONES - Un quilo i quart de salmó - 300 gr. de llagostins o bé si preferiu gambes - 2 cebes mitjanes - 6 alls - 3 fulles de llorer - Un gotet d'oli i una mica de sal - Un litre de llet i dues cullerades de farina per fer la beixamel - 150 gr. de formatge...
Més...

Cuina | Revista 26

Dinar de Nadal

Per a 8 persones L'aperitiu DELÍCIA DE POMA I BOTIFARRA Un paquet de pa de motlle sense vores, 2 botifarres culanes negres, 4 o 5 pomes golden. Es talla el pa a rodonetes de la mida de la botifarra que també es talla a talls prims; de la poma se’n fan llesques d’un mig cm....
Més...

Cuina | Revista 22

A l’inici foren els canelons i el pollastre

Em poso a escriure per a Lo Pedrís que surt per Nadal. Insistentment em vénen al cap els canelons i el pollastre. Aquesta insistència només la puc relacionar amb una cosa que em va explicar fa molt poc la meva mare: la primera vegada que va anar a dinar a casa de la que seria la seva sogra,...
Més...

Cuina | Revista 5

La nostra cuina

SOPA DE BOLETS I CASTANYES Prepareu un sofregit de ceba i tomaca. Afegiu-hi els bolets (si són frescos, cal pensar que minven molt). També s'hi pot posar all i una fulla de llorer. Quan ja han minvat, afegiu-hi brou de verdures (abundant) i castanyes pelades. En lloc de castanyes s'hi pot...
Més...

Cuina | Revista 20

Conill amb salsa de cargols

INGREDIENTS 1 Conill d’un kg. 1 Ceba 4 o 5 Alls 2 Fulles de llorer 2 Tomàquets 1 Got de vi Sal i pebre al gust PER LA PICADA Ametlles Avellanes 3 o 4 carquinyolis 1 Bitxo Farina torrada La ceba, els alls i el tomàquet de rostir el conill 1 Cullerada de sucre...
Més...

Cuina | Revista 20

Dues receptes tailandeses

Avui la Yoi ens ha explicat com fer plats tailandesos. Mentre anàvem desgranant les receptes, la boca se li feia aigua. L’olor i el gust del menjar són, potser, una de les coses que més recordem de quan érem petits, dels nostres llocs d’origen. Explicar com cal cuinar-los és una manera...
Més...

Cuina | Revista 19

Salmó amb raïm

Ingredients : Salmó Raïm Oli Sal i pebre Preparació : Es posa el salmó en una safata de forn, amb una mica d’oli, sal i pebre. Es cou uns 10 minuts. En una paella es fregeixen amb oli els grans de raïm pelats i sense pinyol. Després s'escampen per...
Més...

Cuina | Revista 17

Menú de Festa Major

Aquest menú ens permet assistir a tots els actes de la Festa, ja que la major part es pot preparar la vigília. Primer plat: Ous farcits de peix acompanyats de musclos, llagostins i pèsols. Ingredients: Ous Llet Pèsols Llagostins...
Més...

Cuina | Revista 15

De segon, patates amb cloïsses

Ingredients per a 4 persones: - 1 kg de patates - 150 grams de farina - 1 ou, oli, sal i julivert - Cloïsses - Ceba - 1 “culleradeta” de pebre vermell - 1 got (d’aigua) de vi blanc i aigua junt Preparació: Peleu les patates, talleu-les a redones d’1 centímetre de...
Més...

Cuina | Revista 14

Ternasco

Ternasco Ingredients: Espatlla o cuixa tallada per fer al forn Alls .................................................................. 3 o 4 Llorer ............................................................. 1 fulla Ceba .....
Més...

Cuina | Revista 14

Pudding de LLuç, escòrpora o salmó

Ingredients: Lluç ........................................................................ 1/2 kg. Ous ........................................................................ 8 Nata líquida ............................................................ 1/4 l. Salsa de...
Més...

Cuina | Revista 13

Menú de Festa Major

Per aquesta Festa Major d'octubre he pensat un menú que farà les delícies de tots i de totes. Endavant i que us vagi de gust. -Crema d’espàrrecs. -Cuixes de pollastre farcides amb salsa de pinya. -Pastís de castanyes. CREMA D’ESPÀRRECS: Ingredients per a 4 persones:...
Més...

Cuina | Revista 12

Conill amb salsa de tomaca o amb xocolata

Conill amb salsa de tomaca Ingredients: 1 conill sal pebre negre oli 1 ceba grossa 1 cabeça d'alls 1 copa de vi ranci 1 pot de 1/2 kg de salsa de tomaca 1 fulla de llorer Rostiu el conill fet a talls amb la ceba, 3 alls sencers, pebre, sal i el llorer. Quan comenci a fer-se...
Més...

Cuina | Revista 11

El cuscus marroquí

Ingredients per a 4 persones 1 kg de cuscús 500 g de carn (vedella, conill …) 200 g cigrons 300 g de carabassa 200 g de pastanaga 200 g de mantega 1 ceba 1 tomàquet 1’5 l d’aigua Sal, pebre negre, pebre roig i llorer Preparació En una olla hi posem una mica d’oli...
Més...

Cuina | Revista 10

Dinar de Nadal

Per a 6 persones SOPA DE MANDONGUILLES Es fa un bon brou amb la següen vianda: - Pollastre o gallina (1/2) 0 totes les restes que es tinguin - 4 ossos (2 de porc i 2 de vedella), que portin carn. - Una orella de porc - Botifarra blanca i negra - Un tall de cansalada virada i ja...
Més...

Cuina | Revista 9

Cóc d’avellana

Ingredients: Ous ......................................................................... 6 Farina d’avellana .................................................... 250 grams Farina ..................................................................... 250 grams Iogurt natural...
Més...

Cuina | Revista 9

Flam d’avellanes

Ingredients: Llet .......................................................................... 1 litre Rovells d’ou ............................................................. 5 Sucre ....................................................................... 200 grams Avellanes torrades...
Més...

Cuina | Revista 9

Gelat d’avellanes

Ingredients: Rovells d’ous ................................................................... 6 Sucre ............................................................................... 150 grams Llet ................................................................................... ½...
Més...


101 al 125 de 131
123456
Cercar
Publicitat
Opinio online
comentaris Comentaris recents
Pitxi

Jóvens de Vilaplana

Crec que feia temps que no sorgia un grup de joves tan dinàmic, participatiu i que vetlli tant pels interessos de tota la nostra...

Josep Maria Garcia Abelló

Sobre els Bolets

Per a tots els afeccionats als bolets i a la bona literatura, els recomano aquest article de Mariona Quadrada sobre les espècies...

Josep Bigorra

Felicitats al Grup de jóvens

Sempre he trobat molt poc graciós això d'escriure en anònim, així que no costa res donar la cara. Les coses clares, des del primer...

Un Que Contrasta Les Notícies

Felicitats al Grup de jóvens

Ahir, tot molt bé, però no pengen tantes medalles. M'ha arribat de fons oficials que l'alcalde i demés perslonal de l'ajuntamen,t a...

Miguel y Espe

El títol, posa-li tu

Moltes felicitats pel vostre bon fer en aquest meravellós *rinconcito* on amb tant afecte se'ns tracta i se'ns alimenta. Una abraçada

Albert Aragonès

Poema de Festa Major: l'envelat d€Oleguer Huguet

Gràcies per l'elogi, Pitxi. Trobo que el format web d'aqueixa mena de treballs és ideal i és millor que reserveu el paper per als...

Pitxi

Poema de Festa Major: l'envelat d€Oleguer Huguet

A nivell de vàlua filològica, sens dubte, és un dels millors articles que s'ha publicat a Lo Pedris des de que al 2000 va sorgir a la...

Eladi Huguet Salvat

La cançó del vell Cabrés

Com podreu veure l'últim alcalde que signa el manifest és el de Vilaplana, l'amic Tomas Bigorra.

Albert Aragonès

Poema de Festa Major: l'envelat d€Oleguer Huguet

Prova de posar-te en contacte amb l'editorial: http://www.pragmaedicions.com/

Josep Ma.Fernando Villasevil Escofet

Poema de Festa Major: l'envelat d€Oleguer Huguet

Me encantaria moltissim poguer adquirir el llibre Flames de Teia (Jaume Marine) no se a quina botiga a on ho puc trovarlo. Visc a Londres...

Eduard (lamussara.org)

El Senglar (II part)

Una molt bona iniciativa!! Esperem que el temps acompanyi.

Jaume Queralt

El cultiu casolà de la gírgola (II Part)

Veure el video de Jaume Queralt

Joan Mº Rius Serra

L'optimisme com a virtut

Benvolguts, com a descendent de La Mussara ( des de 1694 ) m’agradaria saber si hi ha alguna recerca feta, referent a la població...

Sergi

Apunts sobre el teatre

Pregunto,,,,,,,,,,¿¿¿¿¿¿¿ a dia d'avui 20 de juny del 2009, s'ha fet alguna cosa????, perque la conexiò que continuem tenin tots...

Salvador Juanpere

Han de passar vint dies

Estimat Eladi: T’agraeixo el comentari aquest de l’acte de presentació del llibre al Centre d’Art Santa Mònica d’ahir, i...

Eladi Huguet Salvat

De llibres

Salvador et felicito. El teu enginy no para. Sempre tens la motivació necessària i adequada. És veu palesament que has...

Raquel

El carrer de la fe

Ja veig que m'hauré de tornar a donar d'alta al FaceBoock... Gràcies, sergi.

Raquel

Lo català de Vilaplana: l'article definit LO [lu] (1)

Sembla que ja ha començat la campanya electoral per les europees, encara que sigui de manera soterrada...

Eladi Huguet Salvat

L'optimisme com a virtut

Hola Sergi: Magnífic el blog de La Mussara. He de fer-te unes petites observacions. L'oncle Ambròs es deia AGUSTENCH i HUGUET i es...

Eladi Huguet Salvat

Contes reciclats

La iniciativa portada a terme per l'Ajuntament de Vilaplana de donar vida i color al poble de La Mussara, no d'un simple llogaret,...

Raquel

L'equip de govern diu no a la dimissió del subdelegat

Coincideixo totalment amb el comentari anterior.

elsemanaldetarragona

Lo català de Vilaplana: l'article definit LO [lu] (1)

me parece muy bien esa propuesta. ¿porque no hacen ustedes lo mismo en el gobierno tripartito de la generalitat de catalunya?

Eduard

Exposició sobre el poema d’Eduardo Galeano “Los Nadies”

Fa una mica de "cosa" això d'opinar així en públic, però suposo que és cosa de la primera vegada només. Per la meva part espero...

Eduard

L'equip de govern diu no a la dimissió del subdelegat

Trobo una gran idea la col·locació de tots els rètols que esmenteu, com homenatge a la gent que hi va viure i per preservar la...

Raquel

Presentació de l'agenda llatinoamericana i mundial 2001

Docns mira, ara sí que no estem gaire d'acord. Trobo que l'insult és una cosa totalment innecessària, que diu molt poc a favor de qui...

Articles recents
La nostra gent, Efemèrides, Portada

Casaments 2024

1. Clàudia Vilanova Urbano & Aleix Ferré Mateu, 24 de febrer 2....
La nostra gent, Efemèrides, Portada

Defuncions 2024

2023 Sebastià Mestre Ferré, als 74 anys, 22 de desembre Salvador...
La nostra gent, Efemèrides, Portada

Naixements 2024

1. Guiu Calafat Huguet, 8 d'abril 2. Leo Garrido Huertas, 26 de juny 3. Marina Mestre...
La nostra gent, Què passa, Homenatges, Notícies, Portada

Vilaplanenc/ca de l€any: Grup de Jóvens de Vilaplana

Molt bona nit, vilaplanencs i vilaplanenques! Volíem fer un petit discurs, ja que...
Passatemps, Portada

Passatemps 98. Els millors àlbums de la història

Opinió, Editorial, Butlletins, Portada

Lo Pedris 98 (desembre 2024)

Cada nova edició de la revista Lo Pedrís és un repte, i quan surt...
Història, Història local, Portada

A veure si saps on és?

A Lo Pedrís núm. 97, va sortir el pany de la porta del número 3 del carrer...
Recerca, Cuina, Portada

Receptes de Nadal 2024

S'acosten festes i avui us vull portar unes receptes molt bones, un entrant i un final...
La nostra gent, Entitats, Homenatges, Escola, Portada

Vint anys de las reobertura de l'Escola

20 CURSOS D'ESCOLA Raúl i Conxi Per començar a parlar-vos...
Història, Història local, Portada

La pluja que no sap ploure

Aquesta tardor hem pogut veure com s’acabava un dels períodes més...
Què passa, Esports, Portada

Tornem a gaudir de les curses de trail running amb la primera edició de la Cursa Vilaplana 030!

Feia molts anys que el nostre poble no era l’epicentre de les curses de muntanya de forma...
Opinió, Articles, Portada

Pulsòmetre 98

PUJA La benvinguda pluja que ha fet baixar el riu, ha omplert les basses del terme, ha fet...
Literatura, Lingüística, Portada

Curiositats

En aquest número de Lo Pedrís iniciem una nova secció, en la qual us...
Què passa, Notícies, Portada

Preestrena del documental €Vidas irrenovables€

El diumenge 22 de desembre vam portar a les nostres terres el Documental “Vidas...
Què passa, Activitats, Notícies, Portada

Dia de la Gent més gran

Homenatge a les àvies i als avis de més de 80 anys El diumenge, 27...
Literatura, Lingüística, Portada

La mort secreta de les paraules: Alonso

La paraula d’aquest número està plena de sorpreses, ja que s’acostuma a...
La nostra gent, Records, Portada

Lo Pedrís pel Món

La Carlota, la Carme, la M. Cinta, la Nati, la Manoli i la Cristina, a la Plaza Mayor de Madrid....
Què passa, Notícies, Portada

El Pi Gros

Del Pi Gros, també conegut fora vila com a Pi Gros de l'Aleixar, en podríem dir...
Què passa, Notícies, Portada

El pont de fusta

El Pi del Fernando ens remet a les passejades infantils per comprovar com calia...
Què passa, Entitats, Notícies, Jubilats, Portada

Dinar de Germanor

L'Associació de Jubilats i Pensionistes de Vilaplana, el diumenge 24 de novembre de...
Què passa, Activitats, Notícies, Portada

Vilaplana 2024 - La Festa Major en imatges (Festival Accents)

Què passa, Activitats, Notícies, Portada

Vilaplana 2024 - La Festa Major en imatges (10a Crono urbana de bicicletes)

Què passa, Activitats, Notícies, Portada

Vilaplana 2024 - La Festa Major en imatges (Festa Todo Nasty)

Què passa, Activitats, Notícies, Portada

Vilaplana 2024 - La Festa Major en imatges (5a Baixada d'andròmines)

La nostra gent, Homenatges, Portada

Anna Gallisà Mestre, Pregonera de l'any 2024

Un vespre d’agost va sonar el mòbil. Eren la Mireia i el Josep que em van proposar...
Què passa, Esports, Portada

La Solsida i les Crestes de Volendins

Aquesta proposta només és apta per a excursionistes amb un cert punt...
Recerca, De cinema, Portada

Tardor de cine

Comença el curs cinematogràfic amb les estrenes de quatre directores....
Història, Masos, Portada

Masos i cases del terme de la Mussara: Ca la Puça / Cal Corraló (final)

L'objectiu de la Secció Masos i Cases de la Mussara era presentar-vos tots els...
Literatura, Poemes, Portada

PASSEJOS CAP A L€ALTRA BANDA

Només, quan el vent bufa tan fort, som conscients de la nostra feblesa, que...
Opinió, Què passa, Articles, Notícies, Portada

El temps

El temps, el temps tan preuat, i molts cops ignorat. El temps, si el poguéssim aturar un...